Facebook
Twitter
In English

Pääsimme ‘Joka Paikan Squashilla’ kansainväliseen levitykseen.
Jutun tekijä, Howard Harding, on mm. WSF:n (= Maailman Squashliitto) tiedottaja, jonka jutut leviävät kaikkialle maailmaan. Hän kertoi uutisessaan 22.5. innovaatostamme, joka on nähtävissä osoitteessa http://www.WorldSquashDay.com/

SLU-talolla tehtiin squashin historiaa keskiviikkona 20.5.09 klo 10.00-10.30 !
Vapaamuotoisen tapahtuman pääosan taltioinnista saamme kiittää Kurt Linderoosin ’kanslaisvideointia’, joka on nähtävänä osoitteesta
http://www.ustream.tv/recorded/1533838 ja Poku Salon kuvakavalkaadi päivän tapahtumasta näkyy tästä.

Videon alkuosassa ’Firmasquashin suurmiehelle’ Lasse Aarrolle ojentavat SLU:n pj. Timo Laitinen ja SSqL:n pj. Leo Hatjasalo SLU:n hopeisen ansiomerkin. Lisäksi SSqL:n kunnia-pj. Lauri Tarasti kertoo Squashin Olympiahankkeesta. Asia selviää hienosti, vaikka tuuli välillä suhiseekin mikkiin.

Videossa noin 7 min kohdalla alkaa ’Joka Paikan Squash’ – historiallinen näytöspeli Lotta Vuorela – Olli Tuominen.

Tapahtuma onnistui hienosti ja paikalla oli Suomen urheiluelämän merkkihenkilöiden lisäksi squashin vaikuttajia laidasta laitaan. Tapahtuman ’päävillitsijänä’ oli allekirjoittanut.

Eri jäsenseurojemme toiminnoista ’Haasteviikon’ aikana kertoviin tempauksiin pääsee kiinni osoitteesta http://www.squash.fi/?p=103
Klikkaa esim. Squash Kuopion www-sivuille www.squashkuopio.com!

TAPAHTUMASTA ANNETTUA ENNAKKOTIETOA

SLU-tapahtuman ideana on palata 1500-1800-luvun seinäpeleihin, jotka ovat nyt kätevästi lähes kaikkien ulottuvilla – pihoilla, jumppasaleissa, puistoissa, työpaikoilla jne. Seiniä Suomesta nimittäin löytyy, ja Minisquashpalloja ja lasten mailoja saa tilata liitosta. Lisäksi on kivaa, kun on reilua kisaa, leikkiä ja kunnon peli Squash, jota voi muokata mielensä ja olosuhteitten mukaan.

Kutsumme paikalle yhteiskunnan ja liikuntaelämän vaikuttajia sekä median edustajia squashin, liikunnan ja Squashin 2016-Olympiahankkeen edistämisen merkeissä.

Pelivälineinä ovat lasten ja aikuisten Squashmailat ja Minisquashpallot (vaahtokumiset tennispallon kokoiset).

Pelipaikkana ovat SLU:n piha seinineen ja ’sisäkentät’ eli aula, käytävät, autohalli jne.

Paikalla ovat pelaamassa ainakin SLU:n puheenjohtaja Timo Laitinen ja Suomen Squashliitosta uusi puheenjohtaja Leo Hatjasalo, kunniapj. Lauri Tarasti, ex-pj. Jari Mether ja tietenkin tarvitaan OPM:stä pätevä ”erotuomari” Timo Haukilahti. On lisäksi mahdollista, että mallioppilaiksi ‘mukaan otetaan’ pari poliittisen elämän huomattavaa vaikuttajaa.

Kukin ‘matsi’ kestää vain erän eli n. 5 min. tai sitten vain pallotellaan,
kun pisteitä ei tahdo enää yli 50-vuotiaana muistaa kukaan.

Peliasuna voi olla normaali työasu. Ulkopeliä varten voi toki ottaa urheilujalkineet mukaan, että betoni ei revi ‘lakerikenkiä’ tai jos haluaa hikoilla, voi vaihtaa kamat SLU:n 1.-kerroksen pukkareissa, joissa pääsee myös suhkuun.

Pelin mallia näyttävät ’Maailman ensimmäinen Squashin Suomenmestari’ Poku Salo, SSqL:n järjestösihteeri Lotta Vuorela, nuorten päävalmentaja Tomi Niinimäki sekä squashammattilaisistamme ainakin Olli Tuominen (PSA rank. 19.).

Selostajana toimii SSqL:n toiminnanjohtaja Markku Hyrske.

Virallisen, mutta rennon osuuden jälkeen pelit jatkuvat vapaasti 10.30:stä eteenpäin SLU-talolla. Timo, Leo, Markku ja Jari siirtyvät Sokos Hotel Pasilan 3:lle sq-kentälle klo 11.00-12.00 perinteisiin kössikoitoksiin. Hotellilla pelitilaa on ja halukkat, mm. median edustajat, voivat kokeilla squashia modernein välinein. Squashliiton väki on käytettävissä opastajana.

Sokos Hotel Pasilan kentät ovat ilmaiseksi käytössä halukkaille aina klo 14 asti, jos mukana on ensikertalainen tai useamman vuoden taukoa pitänyt. Muina aikoina ota yhteys Markkuun tai Lottaan ja sama etu on mahdollista järjestää aina sunnuntai-iltaan klo 19 asti, jolloin alkavat ’Pappakerhon’ = S-teamin jokaviikkoiset tasoituskisat.

Pelien jälkeen klikkaa www.squash.fi -sivulle ja oikealta punaisesta linkistä ilmoita osallistujien nimet Squash2016Haaste –listalle tukemaan squashin olympiahanketta.

Squashliiton Dunlop-mailat ja -pallot saa lainaksi ilmaiseksi. Suihkut ja pukuhuoneet ovat käytössä squashkerroksessa ja hotellin terassilla, baarissa ja ravintolassa voi tankata ennen ja jälkeen pelin.

Ohjelma
10.00 Startti – SLU:n lipan alla, Radiokatu 20 – Kössiä pihalla ja sisällä
10.30 Jos on aikaa, siirtyminen Sokos Hotel Pasilaan
11.00 Normaalia squashia – 4-peliäkin voi kokeilla
n. 12.00 Suihkuun
n. 12.30 Virvokkeille baariin tai ravintolaan syömään
n. 13.00 Muihin hommiin