Facebook
Twitter
In English

Tuominen taipui Detroitissa
Olli Tuominen ei kyennyt yllättämään Detroitin Motor City Openin ykkössijoitettua ja maailman nelosta Muhamed el Shorbagia.

Ensimmäistä erää turvallisen tuntuisesti johtanut suomalainen taipui lopulta egyptiläisen tarkoille lyönneille ja kovalle tempolle kolmen erän tasaisen taistelun jälkeen. Kaikkiaan vuoden ensimmäinen kilpailu oli Tuomisen osalta kuitenkin onnistunut ja luo uskoa tulevaan.

”Tappio on toki aina pettymys, mutta kokonaisuutta ajatellen peli kulki vielä tänäänkin hyvin. Myös jalat olivat palautuneet kohtalaisesti eilisestä kyntämisestä, mikä viittaa hyvään vireeseen. Ensimmäisen erän voitto olisi hyvinkin voinut muuttaa ottelun kulun, mutta tällä kertaa kaveri oli parempi”, totesi Tuominen pelin jälkeen.

Tuomisen sekä Henrik Mustosen pelit jatkuvat 31. päivä Pittsburgh Openilla (25000$) Tuominen on kisan 4. sijoitettu ja Mustonenkin aloittaa kilpailun suoraan pääsarjasta.


Tuomiselle kovan luokan voitto Detroitissa
Olli Tuominen selvisi Detroitin Motor City Openin toiselle kierrokselle voittamalla maailman 11. Tarek Momenin tiukasti erin 3-2.
Ottelu oli tasainen ja kova vaihtinen alusta loppuun ja pelin johtaja vaihtui tämän tästä. Viidennessä erässä Tuominen pelasi kuitenkin egyptiläistä virheettömämmin ja hallitsi suurinta osaa kentä tapahtumista. Voiton suomalainen sinetöi näyttävällä rysty puolen harhautuslyönnillä, joka lähetti taitavan vastustajan kentän väärälle puolelle. Näin Tuomiselle maukas 3-2 voitto ja yksi uran parhaista päänahoista.
”Erittäin hyvä peli. Liikkuminen kulki kuin kaksikymppisellä konsanaan ja lyönnit napsahtelivat virheettöminä kohteisiinsa. Parannettavaakin toki jäi, mutta ei kovin paljoa.”: kommentoi Tuominen suoritustaan.
Huomenna Tuomista vastaan asettuu kisan ykkössijoitettu, maailman 4. Muhamed Elshorbagy EGY.


Tuominen pääsarjaan, Mustonen karsiutui
Squashammattilaiskaksikkomme Olli Tuominen (PSA 28.) ja Henrik Mustonen (PSA 36.) aloittivat kevään kiertueensa Detroitin kilpailun karsinnassa. Karsinnan kakkossijoitettu Tuominen selvisi ensimmäisestä karsintakierroksesta pelaamatta, vastustajan peruttua osallistumisensa loukkaantumisen vuoksi. Mustonen sen sijaan otteli Malesian Mohd Asyraf Azania (PSA 65.) vastaan voittaen suoraan 3-0.
Toisella kierroksella pääsystä pääsarjaan Tuominen kohtasi Australian Ryan Cuskellyn (PSA 33.). Tuomisen vauhti oli hieman liian kovaa taitavalle Cuskellylle ensimmäisten kahden erän ajan. Kolmannessa erässä Tuomisen ote hieman herpaantui ja vastustaja käytti tilaisuuden hyväkseen vieden sen. Australialainen alkoi hieman väsyä ja jäädä yhä enemmän jälkeen Tuomisen hoitaessa neljännen erän itselleen rutiinilla.
”Lyönti toimi kohtalaisesti, mutta jotenkin väkinäistä pelaamista tänään. Tärkeää silti pystyä voittamaan nämäkin ottelut. Huomenna lähden ottamaan revanssin Momenista”, kertoi Tuominen.
Tuomisen vastustajaksi huomiseen pääsarjan otteluun arvottiin siis Tarek Momen (PSA 11.), joka vei tiukasti pidemmän korren heidän viime kamppailussaan Hongkongissa.

Mustosen taisteli pääsarjapaikasta Egyptin Marwan ElShorbagyn (PSA 24.) kanssa. Mustonen aloitti vahvasti kontrolloiden ensimmäisen erän tapahtumia. Toinen erä eteni tie-breakiin, jonka egyptiläinen onnistui Mustosen eräpallon jälkeen voittamaan. Kolmannessa erässä Mustonen kadotti hieman oman kuvionsa, mutta sai juonesta kiinni jälleen neljännessä erässä. Voiton haistanut egyptiläinen onnistui kuitenkin lopun tärkeissä pisteissä ja eteni pääsarjaan, jossa hän kohtaa maanmiehensä Karim Darwishin (PSA 6.).
”Harmittavaa, että en onnistunut pääsemään 2-0 johtoon, sillä peli olisi sitten voinut olla erilainen. Peli kulkee kuitenkin ihan kiitettävästi, joten tästä on ihan hyvä lähteä jatkamaan seuraavaan kisaan Pittsburghiin”, totesi Mustonen.

Motor City Open

Karsinnan 1. kierros
Henrik Mustonen – Mohd Asyraf Azan MAS 11/9 11/5 11/5
Karsinnan 2. kierros
Olli Tuominen – Ryan Cuskelly AUS 14/12 11/8 9/11 11/6
Marwan ElShorbagy EGY – Henrik Mustonen 7/11 13/11 11/5 11/7
Pääsarjan 1. kierros
Olli Tuominen-Tarek Momen EGY 12/10 7/11 11/6 8/11 11/8
Puolivälierä
Mohamed Elshorbagy EGY – Olli Tuominen 11/9 11/8 11/7