Facebook
Twitter
In English

Jami Äijänen hävisi finaalin Ranskan Auguste Dussourdille 3-1. Ensimmäinen erä oli tasainen ja kovavauhtinen. Ratkaisuhetkillä ranskalainen oli hieman tarkempi ja erä hänelle 11-7. Toiseen erään vauhti senkuin kasvoi ja ranskalainen hallitsi sitä selvästi. Jamin lyönnit jäivät vajaiksi ja ranskalainen piti ohjia käsissään tarkoilla etukentän lyönneillään. Loppuerästä Jami pääsi mukaan kun uskaltautui itsekkin lyömään eteen. Erä kuitenkin raskalaiselle 11-6. Kolmanteen erään ohjeet oli selkeät, palloa on päästävä hallitsemaan tai häviö tulee. Jami pelasikin hienosti ja nousi ottelupallotilanteesta erävoittoon 13-11. Neljänteen erään samalla taktiikalla, mutta aivan ei riittänyt. Ranskalaisen hiirinikki toi ottelupallon ja harmittava virhe Jamilta päätti ottelun. Erä ranslaiselle 11-8 ja ottelu 3-1 (11-7 11-6 11-13 11-8)

.DSC_0190

Kuusi suomalaista junioria pelaa viikonloppuna Sveitsissä. Mukana matkassa ovat T15 Saana Valasma, P15 Ville Koskinen, T17 Sanna Koivumäki, P19 Jami Äijänen ja ”Saksanvahvistukset” T19 Maarit Ekholm ja Riina Koskinen.

DSC_0148[1]

Porukka kasasa

Kisojen webbisivut

Livescore

Tulokset 

Neljäs päivä – toinen ottelu

Päivän toisessa suomalaisottelussa Riina palasi vihdoin tasolleen. Agressiivisesti pelannut Riina ei antanut Saksan Ramona Bauerille mahdollisuuksia ja voitto selvästi 3-0 (11-6 11-8 11-8). Sanna sai viimeisestä ottelustaan luovutusvoiton vastustajan loukkaannuttua.

Kolmas päivä – Jami finaaliin

Jamin semifinaali Walesin Emyr Evansia vastaan ei ollut helppo. Waleslainen blokkasi todella pahasti ja Jamilla oli pidettävä hermot kasassa koko ajan. Kaksi ensimmäistä erää näin kävisikin. Ei maailman kauneinta squashia ja välillä turhia virheitäkin Jamilta, mutta ratkaisuhetkillä jäätävää hermojen hallintaa ja molemmat erät Jamille. Kolmas erä oli tasainen alusta lähtien. Jami nousi erän lopulla hallisijaksi, muttaottelupalloissa turhan nopeat ratkaisuyritykset eivät tuoneet otteluvoittoa. Emyr kuittasi pelin erän lopulta 16-14. Neljänteen Jami lähti hyvin, ja peli näytti jo ratkenneelta. Mutta waleslainen vääntäytyi väkisin mukaan peliin. Vieläkin tiukempaa blokkausta ja pieni hermostuminen Jamilta ja peli oli tasan. Nyt Jami ei kuitenkaan sortunut virheisiin vaan vei erän 11-9 ja ottelun 3-1 (11-8 11-9 14-16 11-9). Huomenna finaali klo 15 Suomen aikaa ja vastassa Ranskan Auguste Dussourd.

Aamulla oli aloitettu jo klo 10, jolloin tulessa olivat Riina ja Maarit. Riina pelasi taas hieman löysästi ja Englannin Kace Bartley voitti 3-0(11-9 11-7 11-6).

Maarit pelasi hienosti Ruotsin Linnea Wallstenia vastaan. Ensimmäinen erä oli hieman vielä tahmeaa, mutta toisessa ja kolmannessa erässä Maarit pelasi hienoa squashia ja voitti ne tyylillä. Neljännessä erässä peli hieman katosi ja viidennessäkin jotain oli vialla ja ruotsalainen pääsi kuittaamaan ottelun 3-2 (11-9 6-11 5-11 11-3 11-7). Ottelun jälkeen selvisi, että orastava flunssa jyräsi päälle ja Maarit loppuivat tähän.

Aamusessiossa jatkoi seuraavaksi Ville. Ekat kaksi erää Ville voitti Sveitsin Cedric Hirtiltä helposti, mutta sitten Kuopijjon koijari päätti passailla kaverille keskelle ja paukutella peltiä ja niin Vile joutui hakemaan voiton neljännestä erästä ryhdistäytymisen jälkeen 3-1 ( 11-9 11-2 5-11 11-5)

Iltapäiväsessiossa Jamin ottelun kanssa samaan aikaan Saana punnersi ekan voittonsa Sveitsin Nora Spahnista 3-2 (7-11 11-3 9-11 11-9 11-9). Nyt Saana pääsi sinuiksi kentän kanssa ja haki taistelemalla revanssin danishin 3-0 tappiolle.

Villen viimeisessä ottelussa vastaan asettui Saksan Simon Tietz. Kaksi ensimmäistä erää Ville pelasi parasta squashiaan koko kisoissa ja väänsi erät itselleen. Kolmanteen vastustaja tuli tiukemmalla asenteella ja pallot pitenivät. Ville joutui hieman hämilleen ja peruslyönti alkoi jäädä vajaaksi, josta saksalainen kiitti kerta toisensa jälkeen. Neljänteen Ville ryhdistäytyi ja paransi pelinsä parhaimpaansa. Ei auttanut vastustajan taistelu vaan Ville vei ottelun vastuttamattomasti 3-1 (11-9 11-9 4-11 11-8)

Maaritin vetäydyttyä turnauksesta, Riina sai luovutuksen keskinäisestä ottelusta.

Illan viimeisenä kentälle pääsi vihdoin Sanna. Hankalasti lyövä Unkarin Sára Nagy oli vaikea vastustaja, mutta Sanna väänsi ja käänsi lopulta ottelun itselleen hienolla pelillä 3-2 (16-14 9-11 6-11 11-8 11-6).

———————————

Toinen päivä

Ville aloitti murskaamalla Qatarin  Ali Al-Dosarin 3-0 (11-7 11-3 11-3). Tasoero oli merkittävä ja ei haitannut vaikka Villen peli ei ihan kasassa pysynytkään.

Klo 14 otteluruuhkan aloitti Maarit. Alussa hieman hapuileva Maarit kokosi hienosti itsensä toiseen erään jonka voitti taistelun jälkeen 11-9. Sen jälkeen ei löynyt enää uutta vaihdetta, joka olisi tarvittu otteluvoittoon. Tappio Cindy Merlolle 3-1 (11-4 9-11 11-6 11-3).

Samaan aikaan Järvenpään Äijämylly jauhoi Sveitsin Luca Wilhelmin 3-0 (11-0 11-5 11-0), numerot kertoo pelin kulusta olennaisen.

Kolmas samaan aikaan alkanut ottelu Riina vastaan Ranskan Julie Rossignol ei kulkenut ennakko-odotusten mukaisesti. Riina ei saanut koko pelin aikana kunnolla peruslyöntiä kulkemaan ja tuskastelu muidenkin lyöntien kanssa aiheutti tappion 3-0 (12-10 13-11 11-7).

Ja sitten olikin alkanut jo Saanan ottelu Tsekin Marie Jicinskaa vastaan. Kuumat kentät ja ketterä kaveri, siinä yhtälö johon Saana ei oikein löytänyt aseita. Turhien virheiden jälkeen yllättävän selvä tappio 3-0 (11-3 11-6 11-6). Ouluun tarvitaan kentille lämmittimiä, ettei vastaava toistu :-).

Ja vielä toiselle puolelle hallia, jossa Sannalla oli peli hyvin hallussa, kunnes tuli musta hetki ja perusasiat katosivat. Hyvin Sanna kuitenkin kokosi paletin kasaan ja vei ottelun Sveitsin Alina Habeggeria vastaan 3-1 (11-3 11-5 7-11 11-7)

Pienen hengähdystauon jälkeen kentälle asteli Ville ja seuraava kaveri Qatarista. Nyt oli taso selkeästi parempi ja Ville ei hyvästä yrityksestä huolimatta saanut vastustajan ”jäätäviä” boasteja takaisin kuin harvoin. Lisäksi omat boastit napsahteli pahasti peltiin jokaisessa erässä tuli tiukasti takkiin Hamad Al-Amrille 3-0(11-7 12-10 11-8)

Iltasessioon jäi vielä kaksi peliä. Ensin Sanna jauhoi hyvillä peruslyönneillään selvän 3-0 voiton Ranskan Lee-Lou Hateausta (11-2 11-4 11-4)

Illan viimeisessä suomalaispelissä Jamimylly jauhoi Italian Yuri Farnetista voiton 3-0 (12-10 11-9 11-4). Ensimmäisessä erässä Jami teki muutamia turhia virheitä ja palloa hakattiin usein aika päämäärättömästi kisojen kuumimmalla kentällä. Hienosti Jami kuitenkin rauhoitti lyöntiä erän loppua kohti ja kun virheetkin jätettiin italialaisen tehtäväksi niin hieno nousu erävoittoon oli totta. Toisessa erässä Jami oli jo paremmin pelissä mukana alusta lähtien, mutta taistelu oli kovaa. Jami jaksoi kuitenkin tehdä työt ja virheet kasautuivat taas italialaiselle erän loppua kohden. Kolmanteen erään Jami lähti hienolla asenteella eikä antanut mitään ilmaiseksi. Piste pisteeltä Jami kontrolloi peliä, vaikka välillä italialainen pääsi ratkaisemaan hienoilla lyönneillä. Suhteellisen selvä 3-0 voitto, mutta ei se helpolla tullut.

————-

Ensimmäisen päivän pelit ovat takana tässä raporttia

Saana aloitti suomalaisten päivän. Vastassa oli 5/6 sijoitettu Alice Kramer Saksasta. Saana ei oikein päässyt peliin mukaan koko aikana vaikka muutaman pallorallin veikin näyttävästi. Tappio suoraan 3-0 (11-6 11-5 11-1).

Sanna pelasi valmentajan mielestä positiivisen pelin ja erävoittokaan ei ollut kaukana. Muutamat turhat virheet kuitenkin vei pelin Sannan mielestä negatiiviseksi ja tappio 3-0 5/6 sijoitetulle Sveitsin Michelle Bucherille (11-7 11-6 11-5)

Seuraavaksi Saksassa asuva Maarit voitti Saksan Aylin Guensavin selvästi 3-0
(11-7 11-7 11-1). Tai ei nyt niin selvästi, kun Maarit teki kahdesa ekassa erässä pelaamisen itselleen hankalaksi ja turhaan paukutteli peltiä, krosseja ja boasteja. Kuitenkin pelistä paistoi läpi tietty itsevarmuus, jota on tullut selkeästi lisää.

Ville astui Maaritin jälkeen samalle kentälle ja vastaan asettui Tsekin Benjamin ”monsteri” Bergel. Kolmen tiukan erän jälkeen Ville poistui kentältä … hävinneenä 11-9 11-6 11-8. Hieman jäi puuttumaan peruslyöntien tarkkuudessa ja kuin ratkaisuissakin tuli hieman hutilointia niin tasainen ottelu kääntyi vastustajalle.

Piiiitkän päivän (Oulusta lähdettiin klo 06) päätti Jami kunnollisella tempomyllyllä. 14min ja Englannin  Alexander Louis Schranz oli paketoitu 3-0 (11-2 11-2 11-1). Hieman oli vielä peruslyönnin tarkkuus kateissa mutta muuten tuntuu kisan kakkossijoitettu olevan iskussa.

Klo 22.15 Suomen aikaa hotellilla ja aamulla ekana on tulessa Ville klo 11 Suomen aikaa ja kaikki muut klo 15-16 välillä