Facebook
Twitter
In English

Suomalaisen squashin kärkipari Olli Tuominen ja Henrik Mustonen päättivät vuoden viimeisen kilpailunsa British Grand Prixin (70000$) Manchesterissa. Kaksikko aloitti kilpailun karsinnoista missä Tuominen taputteli oman ottelunsa, Englannin Eddie Charltonia (PSA 53) vastaan selvästi 3-0, kun taas Mustonen taisteli täydet viisi erää voittaen niin ikään Englannin Ashley Daviesin (PSA 160) tiukasti 3-2.

Toisella kierroksella Tuominen kohtasi Egyptin Mazen Heshamin (PSA 32). Ottelu oli äärimmäisen tiukka ja tasainen kolmen erän taistelu, jossa molemmat pelasivat tarkkaa ja näyttävää squashia. Pohjevammasta toipuva Tuominen ei kuitenkaan aivan pysynyt nopean egyptiläisen tahdissa ja erien jatkopallot lipuivat käsistä ottelun päättyessä lopulta 0-3 suomalaistappioon. ”Olen tyytyväinen pelin tasoon ja erittäin helpottunut, että viime kuukausina vaivannut pohje, joka on estänyt harjoittelun, pystyi oireettomana. Itse peli tuntuu sujuvan jälleen mukavasti, mutta joulutauko täytyy käyttää fysiikan palauttamiseen.”: kommentoi Tuominen.

Mustonen pelasi toisella kierroksella ailahtelevasti, eikä kyennyt hätkäyttämään väkivahvaa Skotlantilaista, Alan Clynia (PSA 38). Suomalainen sai toisessa erässä otteen pelistä, mutta se ei silti riittänyt horjuttamaan itsevarmasti pelannutta skottia, joka vei lopulta ottelun suoraan erin 3-0. ”Tanssit jäi tanssimatta ja peli meni miten meni. Täytyy vaan koota itsensä joulutauolla ja uskoa parempaan kevääseen”.

Suomaiset aloittavat ensi vuoden 14. tammikuuta New Yorkin Grand Central Stationilla pelattavassa Tournament of Championsissa.

AJ Bell British Grand Prix

Karsinnan 1. kierros
Olli Tuominen – Eddie Charlton ENG 11/5 11/4 12/10
Henrik Mustonen – Ashley Davies ENG11/3 4/11 11/8 11/13 11/9
strong>Karsinnan 2. kierros
Mazen Hesham EGY – Ollii Tuominen 11/9 14/12 12/10
Alan Clyne SCO – Henrik Mustonen 11/3 11/8 11/6