Facebook
Twitter
In English

Sijoitusottelut käynnistyvät
British Junior Openin kolmantena päivänä edettiin tilanteeseen, jossa lopullisia sijoituksia aletaan ratkoa. Jami Äijänen pelaa sijoista 13-16 ja Miko Äijänen sijoista 17-24.

Jami kohtasi tutun espanjalaisen Iker Pajaresin. Ottelu alkoi Jamin kannalta hienosti, hänen pyrkiessä katkaisemaan kaikki mahdolliset pallot ennen takaseinää. Taktiikka puri ja Jami meni jo 9-5 johtoon. Espanjalainen kuroi kuitenkin etumatkan kiinni ja vei erän.Toisessa Jamin aktiivisuus jatkui, mutta se kostauti turhina virheinä, jotka pilasivat mahdollisuuden erävoittoon. Kolmas erä oli sitten suurelta osin Pajaresin hallintaa ja Jami joutui tunnustamaan vaststajan 3-0 paremmakseen.

Miko sai vastaansa Englannin Laurence Greenin. Kaksi ensimmäistä erää olivat niin pelillisesti kuin pisteidenkin valossa Mikon hallintaa. Mikon lyöntivalikoima oli selvästi laajempi kuin englantilaisen, joka pyrki pääasiassa takakentän hallintaan. Kolmannessa erässä Green sai hienoiseen otteen pelistä ja pakotti erän jatkopalloille, ja vei lopulta erän nimiinsä. Näljännessä erässä Mikon vireystila parani ja selvän hallinnan jälkeen erä ja ottelu Mikolle.


Äijäsille voitto ja tappio
British Junior Openin toisena päivänä pelattiin kaksi kierrosta ja suomalaisille kirjattiin sekä voitot, että tappiot.
Jami Äijänen kohtasi päivän ensimmäisessä ottelussaan Kanadan David Baillargeonin. Jami aloitti virheettömästi, mutta päästi ikaa palloja taakse, missä kanadalainen oli vahvimmillaan. Toisessa erässä takstiikkanan oli ottaa pallot aikaisemmin ja virheistä huolimatta ottelu tasoittui. Kolmas erä jatkui toisen kaltaisena, mutta kanadalainen vei erän. Näljännessä erässä Jamin onnistui lisätä hieman vauhtia ja vastustaja alkoi väsyä. Viidennen erän Jami aloitti vahvasti ja meni jo 7-0 johtoon. Muutaman virheen turvin kanadalainen kuroi eron lähes umpeen, mutta Jami sai loppuvaihessa kuitenkin vietyä voittoon vaadittavat pisteet.
Kolmannella kierroksella Jami sai vastaansa 5-8 sijalle sijoitetun Egyptin Youssef Solimanin. Egypriläinen oli kuitenkin niskan päällä ja Jamin turhat virheet ja ajoittainen kärsimättömyys eivät mahdollistaneet yllätystä. Ottelu egyptiläiselle erin 3-0.

Miko aloitti päivän Hong Kongin Tsun Hei Yuenia vastaan. 5-8:ksi sijoitettu Yuen oli jokaisessa erässä 6-8 tappiolla, mutta pystyi kääntämään erät edukseen erinomaisella liikkumisellaan.
Päivän toisessa ottelussa Miko pelasi sijoista 17-32 Walesin Emyr Evansia vastaan. Mikon peli oli alussa korkeatasoista ja vastustaja oli altavastaajana,vaikka pisteiden valossa ei siltä näyttänyt. Jatkossa Mikolle tyypillinen passiivisuus kostautui ja jatkoerät luisuivat vastustajalle. Viidennessä Miko otti ohjat käsiinsä ja vei peliä voittaen lopulta Evansin erin 3-2.


Äijäset jatkoon.
Suomen ainoat British Junior Open osallistujat Jami ja Miko Äijänen selvittivät tiensä u19 luokan toiselle kierrokselle.
Jami Äijänen hoiti 1. kierroksen ottelunsa Ranskan Lucas Rousseletia vastaan vakuuttavasti ja iski 3-0 voiton 25 minuutissa. Toisella kierroksella Jami kohtaa Kanadan David Baillargeonin.
Miko Äijänen joutui veljeään huomattavasti tiukemmalle. USA:n Max Reed osoittautui erittäin hyväksi liikkujaksi ja pelasi lähes virheettömästi. Miko aloitti kamppailun liikuttamalla Reediä ja pääsi hallitsemaan tilanteita vieden kaksi ensimmäistä erää. Kolmas erä alkoi hyvin, mutta vastustaja pääsi peliin mukaan ja onnistui ratkaisuissaan. Miko puolestaan sortui helppoihin virheisiin ja erä meni Reedille. Neljännessä erässä Miko oli enimmäkseen altavastaajana ja muutaman epäonnekkaan tuomion turvin Reed tasoitti pelin. Ratkaisevaan erään Miko tuli hyvin keskittyneenä ja hallitsi kärsivällisellä pelillä tilanteita, vieden 80 minuuttia kestäneen ottelun nimiinsä erin 3-2.
Toisella kierroksella vastaan asettuu Hong Kongin Tsun Hei Yuen.

British Junior Open 2015

Pojat u19
1. kierros

Jami Äijänen – Lucas Rousselet FRA 11/2 11/1 11/5
Miko Äijänen – Max Reed USA 12/10 11/6 8/11 6/11 11/7
2. kierros
Jami Äijänen – David Baillargeon CAN 7/11 11/8 11/13 11/7 11/7
Tsun Hei Yuen HKG – Miko Äijänen 11/8 11/9 12/10
3. kierros
Youssef Soliman EGY – Jami Äijänen 11/6 11/4 11/4

Sijat 9-16
Iker Pajares ESP – Jami Äijänen 11/9 11/7 11/5
Sijat 13-16
Israr Ahmed PAK – Jami Äijänen 9/11 11/5 11/8 11/9
Sijat 15-16
Tsun Hei Yuen HKG – Jami Äijänen 10/12 12/10 9/11 12/10 11/9

Sijat 17-32
Miko Äijänen – Emyr Evans WAL 11/7 12/10 8/11 9/11 11/8
Sijat 17-24
Miko Äijänen – Laurence Green ENG 11/5 11/6 15/17 11/7
Sijat 17-20
Auguste Dussourd FRA – Miko Äijänen 13/15 11/6 11/1 11/8
Sijat 19-20
James Peach ENG – Miko Äijänen 11/2 11/13 11/6 13/11