Facebook
Twitter
In English

1000 kokeilijaa
Ball Sports Expo 2015 järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa 6.-8.3.2015. Squashin osastolla esiteltiin JokaPaikanSquashia ja kokeilijoita oli n. 1.000 ikähaitarissa 3-72 vuotta.

Toimintana oli eri juttuja: heitto-kiinniotto yksin tai kaverin kanssa, yksinlyönti tai pallottelu kaverin kanssa tai peli. Oli myös muuta hauskanpitoa – kuka lyö korkeimmalle seinään jne.
Sykähdyttävimpiä vaiheita oli, kun perjantaina n. 12 lasta – puolikas koululuokka 8-vuotiaita, heitti seinään yhtä aikaa ’omalla pallolla’ ja kirmasi rinnakkain – mahtavaa menoa!
Osastollamme vierailijat saivat Tiimiltämme aina osaavaa ja kannustavaa opastusta! Moni vierailija innostui ja halusi tietää lisää. Esitteitä ja infomatskuja jaettiin satoja. Moni kokeilija tuli uudelleen, jopa viisikin kertaa. Mahtava tulos !
Vastaavaa toimintaa kannattaa organisoida ympäri maata – messuilla, toreilla, squash- ja urheiluhallien ulkopuolella, missä vain on seiniä, suht tasaista maata ja ihmisiä !
Ennen tapahtumaa on oltava valmiina vetäjät/ohjaajat ja infomateriaalit (luettavissa paikalla julisteena tai näytöltä ja myös jaettavaksi tietoa mm. missä hallissa voi harrastaa ja miten voi aloittaa, mitkä ovat vuorojen ja pelivälineitten hinnat, mikä seura hallissa toimii ja miten pääsee mukaan).
Tapahtumissa mailoina kannattaa käyttää useimmiten lasten mailoja – helppo osua palloon ja lyhyt maila vähentää saatossa kaverin loukkaantumisriskiä. Palloina on syytä ehdottomasti käyttää uusia aloittelijan Dunlop Mini (punaisia isoja) kumipalloja, jotka pomppaavat loogisesti ja hyvin jopa hiekalla, eivät riko ikkunoita eivätkä satuta, vaikka pallo tulee kasvoihin.
Mm. edellä mainituilla eväillä squashväki voi viedä lajin ’ilosanomaa’ halvalla ja vaivatta eteenpäin ja saattaa Squash vähitellen sen ansaitsemaan nykyistä paljon vahvempaan asemaan Suomessa!

Markku Hyrske