Facebook
Twitter
In English

Suomelle II-divisioonan voitto
Suomem squashmiehet päättivät joukkueiden EM-kisat hienoon voittoon Irlannista. Aiemmin varmistunut nousu I-divisioonaan kirkastui näin vielä II-divisioona voitolla.

Kilpailun tulospalvelu tournamentsoftwaressa

Suomi lähti peliin ilman ykköspelaaja Olli Tuomista, joka eilisessä pelissä hieman ruhjoi jalkaansa. Kakksopelaajat käynnistivät kamppailun ja Matias Tuomi aloitti ottelun vahvasti. Kaksi erää tuli selkeästi Tuomelle, mutta kolmannessa pasmat menivät jotenkin sekaisin. Irlantilainen vei erän helpopsti ja ilmeet suomalaisleirissä synkkenivät hieman. Onneksi tilanne korjaantui heti seuraavassa erässä ja Tuomi kuittasi sen nimiinsä ja vei Suomen johtoon.
Hieman myöhässä alkanut ykkösten peli oli Henrik Mustosen hallintaa alusta loppuun. Irlantilainen sai turhan paljon pisteitä, mutta onneksi ei sentään yhtään erää.
Nelospelaajana tänään esiintynyt joukkueen ensikertalainen Kristian Rautianen aloitti hieman tahmeasti. Irlantilainen vei ensimmäisen erän, mutta suomalainen sai juonesta kiinni ja tasoitti ottelun. Kolmas erä meni hienokseltaan irlantilaiselle. Neljännen erän 1-1 tilanteessa pelaajat törmäsivät toisiinsa sillä seurauksella, että Rautiainen nyrjäytti nilkkansa ja joutui pitämään sääntöjen salliman tauon. Samass rytäkässi irlantilaisen käteen tuli verta vuotava haava. Reilun tauon jälkeen peliä jatkettii ja silloin oli jo selvä, että Rautiainen ei pysty täysipainoiseen suoritukseen. Hän sinnitteli kuitenkin hienosti ja vei vielä neljä tärkeä pistettä.
Jaakko Vähämaan tehtävänä oli hankkia Suomelle vähintään yksi erä tai erittäin niukka 0-3 tappio. Jaakko oli jo lähellä viedä ensimmäisen erän, mutta ei onnistunut ja ottelun ratkaisu siirtyi eteenpäin. 0-2 erätilanteessa suomalaisleirissä laskettiin kokonaisottelun eriä ja pisteitä ja todettiin että Vähämaalle riittää 6 pistettä ottelun ratkaisemiseen. Vähämaa ei pisteistä ehkä tiennyt ja otti varmuuden vakuudeksi koko erän. Tämä ratkaisi Suomelle kultamitalin.
”Loistava suoritus joukkueelta. Pojat pelasivat hienosti ja kasvoivat otteluiden kovetessa”, totesi ilmiselväst tyytyväinen Tuominen. ”Tästä on hyvä jatkaa kohti tulevia koitoksia”, lisäsi palkintojenjakoon kiirutava pelaajavalmentaja.

Suomi – Irlanti 2-2 erät 8-6
Henrik Mustonen – Arthur Gaskin 11/7 11/7 11/5
Matias Tuomi – Brian O’Broin 11/7 11/3 3/11 11/7
Jaakko Vähämaa – Michael Craig 9/11 5/11 11/9
Kristian Rautiainen – Sean Conray 5/11 11/5 9/11 6/11Suomi I-divisioonaan.
Suomi loi II-divarin välierässä Belgian 3-1 ja varmisti näin paikkansa ensi vuoden kisoissa I-divisioonaan kahdeksan parhaan maan joukkoon.

Mustonen avasi voitolla
Henrik Mustonen pääsi kentälle ensimmäisenä. Mustoselta odotetiinn tietenkin voittoa, mutta Suomen joukkue ei odottanut ottelusta niin tiukkaa, kuin se lopulta oli. Kolmannen erän jälkeen näytti jo siltä, että loppu on muodollisuus. Näin ei ollut vaan belgialainen vei ottelu viidenteen erään, missä toisin ei enää pystynyt uhkaamaan Mustosta. Tärkeä avausvoitto, joka pohjusti lopullista tulosta.

Tuomisen paras ottelu
Olli Tuominen pääsi toistoimiin hieman myöhemmin edellisen ottelun venymisen vuoksi. Kysymysmerkkinä ottelussa oli, kestääkö Tuomisen eilen hieman kolhiintunut jalka. No kestihän se, ja Tuominen pelasi kisojen toistaiseksi parhaan ottelunsa. Belgian Stefan Casteleyn oli lähinnä statistin osassa kun Tuominen takoi taululle 3-0 lukemat.

Tuomi otti tärkeän erän
Matias Tuomi taisteli hienosti, mutta Belgian Tom De Mulder oli karvan verran vahvempi suuremman osan aikaa. Toisen erän voitto oli kuitenkin tärkeä lopputuloksen kannalta. Hieman haparoiva tuomarityöskentely näytti hieman häiritsevän Tuomea, mutta tappiota ei kuitenkaan sen piikkiin voi laittaa.

Vähämaa ratkaisi voiton
Jaakko Vähämaan aloittaessa oli tilanne se, että hänen piti voittaa vähintään yksi erä ja reilusti pisteitä. Vähämaa oli jo viemässä ensimmäistä erää, mutta belgialainen käänsi erän itselleen. Toisessa erässä Vähämaa sai koneensa käyntiin ja erävoitto tuli varsin selvin numeroin. Kolmanteen erään lähdettäessä Vähämaa tarvitsi 6 pistettä varmistaakseen Suomelle voiton. Vähämaa otti erän selvin numeroin ja Suomen nousu oli varma.

Suomi – Belgia 3-1
Olli Tuominen – Stefan Casteleyn 11/4 11/5 11/2
Henrik Mustonen – Jan Van Den Herrewegen 9/11 11/6 11/6 4/11 11/4
Matias Tuomi – Tom De Mulder 5/11 11/9 5/11 8/11
Jaakko Vähämaa – Jonas Snoeck 9/11 11/3 11/4Suomi pelasi itsensä perjantaiseen välierään, jossa ratkaistaan kumpi joukkue – Suomi vai Belgia – nousee ensi vuodeksi I-divisioonaan.

Päivän ottelussa, jonka Suomi voitti, oli joukko erilaisia tapahtumia. Olli Tuominen ja Henrik Mustonen käynnistivät kamppailun. Molemmat aloittivat vahvasti ja varsinkin Mustonen jatkoi vahvaa otettaan loppuun asti. Kolme pistettä slovakille ja 20 minuuttia. Tuominen sen sijaan joutui yllättävän tiukoille hyvän alun jälkeen. Slovakki pyristeli vastaan ja venytti erän 15:een pisteeseen. Toisessa erässä edettiin tasaisesti. Erän loppupuolella Tuominen liukastui lattialla olleeseen kosteuteen ja joutui pitämään sääntöjen salliman ”injury breakin”. Vamma ei onneksi estänyt jatkamista ja erä suomalaiselle. Kolmannessa Tuominen näytti hieman aristelevan jalkaansa ja slovakki vei erän. Neljännessä erässä slovakki vaikutti hieman väsyneeltä ja Tuominen vei erän ja siirsi Suomen 2-0 johtoon.
Samanaikaisesti Kristian Rautiainen oli ottanut omassa ottelussaan 2-0 eräjohdon, kun tuomarit hieman yllättäen ilmoittivat, että ottelu oli loppu, koska tilanne ei enää sallinut Slovakian nousevan Suomen edelle. Rautiaisen ottelu päättyi siis 2-0 ja Jaakko Vähämaa ei päässyt kentälle lainkaan

Suomi – Slovakia 3-0
Olli Tuominen – Peter Kviecinsky 15/13 11/8 9/11 11/6
Henrik Mustonen – Marek Manik 11/2 11/1 11/0
Jaakko Vähämaa – David Kubicek ei palattu
Kristian Rautiainen – Peter Hruzik 11/8 11/8Suomelle lohkovoitto
Suomen miehet ottivat lohkovoiton ja jatkavat torstaina II-divisioonan puolivälierissä kamppailua noususta ensi vuoden I-divisioonaan, kahdeksan parhaan joukkoon.

Alkulohkon toinen ja viimeinen ottelu Itävaltaa vastaan alkoi tasaisissa merkeissä, kun Olli Tuominen ja Henrik Mustonen olivat taas avausvuorossa. Kumpikin vei ensimmäisen erän helpon näköisesti. Toisessa erässä molemmille tuli vaikeuksia ja itävaltalaiset pääsivät tasoittamaan ottelut. Henrik Mustonen sai otteen takaisin kolmannessa erässä ja pystyi pitämään sen loppuun asti ja vei voiton erin 3-1 ja siirsi Suomen 1-0 johtoon.
Tuomisella vaikeudet jatkuivat ja itävaltalainen otti 2-1 johdon. Tuominen keräsi itsensä neljänteen erään, mikä tulikin helposti kotiin ja tilanne näytti ratkeavan. Viides erä oli kuitenkin taas vaikeuksia täynnä ja jouduttiin jatkopalloille, ennen kuin Tuominen kuittasi voiton ja siirsi Suomen 2-0 johtoon.
Kolmospelaaja Matias Tuomi oli hyvässä vireessä eikä antanut itävaltalaiselle juurikaan mahdollisuuksia päästä peliin mukaan. Vakuuttava 3-0 voitto vei Suomen ottelu- ja lohkovoittoon. Joukkueen ensikertalainen Kristian Rautiainen otti vielä varmuuden vakuudeksi hienon 3-0 voiton maajoukkuedebyytissään.
Suomi – Itävalta 4-0
Olli Tuominen – Aqeel Rehman 3-2 (11/6 5/11 8/11 11/2 13/11)
Henrik Mustonen – Jakob Dirnberger 3-1 (11/4 10/12 11/6 11/9)
Matias Tuomi – Marcus Greslehner 3-0 (11/5 11/5 11/2)
Kristian Rautiainen – Florian Mader 3-0 (11/2 11/4 11/3)


Miehet aloittivat voitolla
Squashin joukkueiden EM-kilpailu käynnistyi tänään keskiviikkona Tanskan Herningissä. Suomen miehet saivat alkulohkossa ensimmmäisenä vastaansa Unkarin joukkueen. Suomelta odotettiin voittoa, ja Suomen voittoon ottelu päättyikin, mutta vasta tiukan väännön jälkeen otteluin 3-1

Ykköspelaajat käynnistivät kamppailun ja Olli Tuominen sai vastaansa Mark Krajcsakin. Krajcsak oli parhaimmillaan sijalla 37 maailmanlistalla, mutta on selvästi ylläpitänyt kuntoaan muilla areenoilla. Tuominen ei oikein päässyt otteluun mukaan missään vaiheessa ja se johti osittain yliyrittämiseen, joka omalta osaltaan johti turhiin virheisiin. Unkarilainen vei ottelun erin 3-0.

Samaan aikaan Tuomisen kanssa kakkoset Henrik Mustonen ja Márton Szabóky kävivät omaa kamppailuaan. Tosin siitä ei oikein kunnon kamppailua tullut, sillä Mustonen oli sen verran vahvempi alusta loppuun. Helppo Voitto Suomelle ja tilanne tasan 1-1.

Tasatilanteessa Suomi tarvitsi voiton molemmissa jäljellä olevissa otteluissa, jotta lohkovoitto olisi jatkossa omissa käsissä. Kolmoset Matias Tuomi ja Balázs Farkas kamppailivat tasaisesti Tuomen viedessä peliä hienoisesti. Neljän tiukan erän jälkeen Tuomi vei Suomen 2-1 johtoon.

Viimeisessä ja ratkaisevassa ottelussa Jaakko Vähämaa kohtasi jo viime vuoden u19 EM-kisoista tutun Lénárd Püskin. Ottelusta muodostui todellinen trilleri, jossa tuomareiltakin kysyttiin hermojen hallintaa. Vähämaa vei kaksi ensimmäistä erää 11-9, mutta unkarilainen väänsi väkisin ottelun tasoihin. Viides erä oli ympäripyöreätä kamppailua loppuun asti, mutta Jaakko oli onneksi lopulta vahvempi 11-9 ja otti Suomelle voittoon johtaneen erän.

Suomi – Unkari 3-1
Olli Tuominen – Mark Krajcsak 0-3 (8/11 4/11 8/11)
Henrik Mustonen – Márton Szabóky 3-0 (11/2 11/2 11/5)
Matias Tuomi – Balázs Farkas 3-1 (11/9 11/9 6/11 11/8)
Jaakko Vähämaa – Lénárd Püski 3-2 (11/9 11/9 7/11 9/11 11/9)

Suomi kohtaa Itävallan alkulohkon viimeisessä ottelussan tänä iltana klo 21:00 Suomen aikaa.

Ottelu striimataan seuraavissa osoitteissa:
Kenttä 3: https://www.youtube.com/watch?v=LQYUm4Wk3pY
Olli Tuominen
Kristian Rautiainen
Kenttä 4: https://www.youtube.com/watch?v=ya16HVuoXkI
Henrik Mustonen
Matias Tuomi
Itävallan kokoonpano ei ole vielä tiedossaSuomen squashmaajoukkue EM –kisoihin
Suomen miesten squashmaajoukkue aloittaa huomenna keskiviikkona joukkueiden EM –kilpailun Tanskan Herningissä. Joukkueessa pelaavat Olli Tuominen, Henrik Mustonen, Matias Tuomi, Jaakko Vähämaa sekä joukkueen ensikertalainen Kristian Rautiainen. Suomi on sijoitettu viime vuoden tulosten perusteella toiseen divisioonaan, minkä vuoksi se ei voi tänä vuonna yltää kahdeksan parhaan joukkoon.

II-Divisioonan lohkot


Oman divisioonansa toiseksi sijoitettu Suomi hamuaa nousua takaisin kärkikahdeksikkoon. ”Toisesta divisioonasta nousee 2 parasta maata ensimmäiseen ja Suomen tavoitteena on voittaa oma divisioona”: kertoo joukkueen ykköspelaaja sekä valmentajana toimiva Olli Tuominen. Alkupelien lohkovaiheessa Suomella on vastassa Itävalta ja Unkari. Pelit alkavat keskiviikkona klo. 15.00 Suomen aikaa.

II-Divisioonan sijoituspelit

Puolivälierät
30.4. 17:00 Lohko A #1 – Lohko B #2
30.4. 17:00 Lohko C #2 – Lohko D #1
30.4. 17:00 Lohko C #1 – Lohko D #2
30.4. 17:00 Lohko A #2 – Lohko B #1

Välierät
1.5. 13:00 Välierä 1
1.5. 15:00 Välierä 2

Pronssi- ja loppuottelu
2.5. 10:00 Pronssiottelu
2.5. 12:00 Loppuottelu