Facebook
Twitter
In English

Suomi iskukykyisellä nelikolla squashin MM-joukkuekilpailuun
Suomen nelikko squashin miesten joukkue-MM-kilpailuihin on valittu. Kuwaitissa 12. –18. joulukuuta Suomea edustavat Olli Tuominen (Kouvolan Squash), Henrik Mustonen (Turun Seudun Squash), Jaakko Vähämaa (Espoo Squash Rackets Club) ja Miko Äijänen (JSK Squash).

Olli Tuominen ja Henrik Mustonen valittiin joukkueeseen suoraan aiempien näyttöjen perusteella, mutta kahdesta muusta paikasta pelattiin kolmen pelaajan kesken katsastuskilpailu. Siinä Jaakko Vähämaa voitti Miko Äijäsen ja kolmantena paikkaa havitelleen Matias Tuomen. Myös Äijänen voitti Tuomen.

”Lisäksi Jaakko ja Miko olivat juuri voittaneet tahoillaan ensimmäiset ammatilaistittelinsä, joten joukkueen muodostaminen oli lopulta melko suoraviivaista. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan meillä on useampi pelaaja iskuetäisyydellä myös nyt valitun kokoonpanon perässä. Tämä tuo valmentajalle toivottavasti jo ensi kevään EM-kisoihin mennessä positiivisia ongelmia joukkueen valinnassa”, valmentaja Tomi Niinimäki sanoi.

Edellisissä MM-kilpailuissa Suomi oli 14:s. Niinimäki odottaa nyt valitun nelikon nostavan sijoitusta lähemmäs kymmenen parhaan joukkoa.
”Toisaalta joukkueemme ykkös- ja kakkospelaajien PSA-rankingit ovat pudonneet hieman alaspäin kahden vuoden takaisesta. Se tulee vaikuttamaan joukkueen ennakkosijoitukseen ja vaikeuttaa urakkaamme, mutta kyllä tavoitteena pitää olla loppusijoitus 12 parhaan joukossa. Siihen joukkueella on hyvänä päivänä mahdollisuus”, Niinimäki summasi.
Vapaasti käytettäviä kuvia pelaajista osoitteessa http://squash.kuvat.fi/kuvat/Kilpailut/MM2015+Kuwait/