Facebook
Twitter
In English

Alle 19-vuotiaiden junioreiden SM-kilpailut ja ammattilaisturnaus Suez Winter Challenger tuovat säpinää Helsingin Talihalliin torstaista sunnuntaihin.

Suomalaisista suoraan pääsarjaan pääsivät Kristian Rautiainen ja Miko Äijänen. Äijänen nousi pääsarjaan, kun ennalta mielenkiintoisimpiin pelaajiin kuulunut junioreiden maailmanmestari ja tuore British Junior Openin voittaja Youssef Soliman joutui viime hetkillä perumaan osanottonsa. Äijänen kohtaa avauskierroksella Suez Summer Challengerin loppuotteluvastustajansa, ranskalaisen Baptiste Masottin. Rautiaisen avausvastus on englantilainen Ashley Davies.

”Oma pelini on hyvässä kuosissa. Olen ollut terveenä ja pystynyt treenaamaan hyvin. Olen mennyt paljon eteenpäin. Oma tavoitteeni kisassa on ainakin semeihin pääsy, mutta vastustajat ovat kovat. Ensimmäinen englantilainen vastustaja on paha. Hän on pitkä pelaaja, joka lyö tarkasti. Pitää nopeudellani yllättää se”, Rautiainen sanoo.

Karsinnasta jäi viime hetkellä myös pari pelaajaa pois, joten Tatu Knuutila ja Jami Äijänen saivat vapaan ensimmäisen kierroksen. Knuutila kohtaa ratkaisevalla karsintakierroksella karsinnan ykkössijoitetun Julian Tomlinsonin ja Äijänen Robert Gaggsin.

Junioreiden SM-kisoihin on ilmoittautunut kaikkiaan 83 pelaajaa (51 poikaa, 32 tyttöä), jotka kilpailevat kaikkiaan kymmenessä luokassa (sekä tytöissä että pojissa alle 19, 17, 15, 13 ja 11-vuotiaat). Vanhimmassa ikäluokassa Miko Äijänen keskittyy Suez Winter Challengeriin, eikä osallistu SM-kilpailuun. Vahvimmat mestariehdokkaat ovat Mirko Muukkonen Mikkelistä ja Nuutti Ruokangas Oulusta. Vastaavasti alle 19-vuotiaiden naisten luokassa vahvimmat mestariehdokkaat ovat Riina Koskinen Helsinki Squash Rackets Clubista sekä Henrietta Huuhka Squash Kuopiosta.

Lisätietoja junioreiden SM-kisoista: http://www.squash.fi/?p=15459
Lisätietoja Suez Winter Challengerista: http://www.squash.fi/?page_id=15615