Facebook
Twitter
In English

Kristian Rautiainen taisteli hienosti välierässään squashin ammattilaisturnauksessa Suez Winter Challengerissa, mutta Australian Matthew Hopkin vei loppuottelupaikan erin 3–1. Helsingin Talihallissa pelattavassa turnauksessa loppuottelussa sunnuntaina Hopkinia vastaan pelaa Ranskan Baptiste Masotti.

Rautiainen oli ainoa kahdeksan joukkoon selvinnyt suomalainen. Puolivälierässä Rautiainen johti Aqeel Rehmania alussa erin 2-0, mutta itävaltalainen siirsi ratkaisua voittamalla kolmannen erän lukemin 10-2.  Rautiainen saa vei ratkaisevan neljännen erän 11–5 ja ottelun erin 3–1.
”Olin henkisesti vahvempi lopussa. Veikkaan, että molemmat olimme yhtä väsyneitä. Uskoin omaan tekemiseeni ja sain laitettua pallon seinään kiinni”, Rautiainen kuvaili ottelun ratkaisuhetkiä.

Juniorien SM-kisoissa monelle ratkaiseva päivä sunnuntaina

Juniorien SM-kisojen avauspäivä toi säpinää useammalle kentälle. Alle 19-vuotiaissa naisten voittajasuosikkeihin Riina Koskisen kanssa kuuluva Henrietta Huuhka aloitti 3–0-voitolla Sanna Koivumäestä.
”En saanut palloa lyötyä kunnolla taakse. Stopparit tulivat vähän hutiloiden, en keskittynyt tarpeeksi. Vähän jännitti, koska olen ollut hiukan kipeä. Oli vähän paineita, kun en ole oikein kentällä käynyt lyömässä”, Huuhka sanoi.
Alle 19-vuotiaissa miehissä Miko Äijäsen poissaollessa mestarisuosikit ovat Nuutti Ruokangas ja Mirko Muukkonen.  Ruokangas voitti avauspäivänä Atte Mäkisen  3–0 ja Severi Salmisen 3-0, Muukkonen puolestaan Mika Laakkosen pelein 6-5 Laakkosen loukkaannuttua ja Atte Mäkisen 3-0.
”Viimeiset junnu-SM:t, joten pitää ottaa kaikki ilo irti, kun vielä pystyy. Mukava päästä pelaamaan vielä junnu-SM:stä. Pelaan yleensä aika vapautuneesti. Avauspelissä sain vähän tatsia kenttään ja sain vähän katsottua, mitä saan itsestä irti ekassa pelissä. Ihan hyvä aloitus. Pelityylini on aika aggressiivinen, pelaan aika fyysisesti ja kovalla temmolla”, Ruokangas sanoi.
Sunnuntaina pelataan Suez Winter Challengerin loppuottelun lisäksi juniorien SM-kilpaluissa toinen päivä.
Juniorien SM-tulokset ja aikataulut
Suez Winter Challenger tulokset ja aikataulut

Runsaasti pelaajen videohaastatteluja Facebook-sivuillamme