Facebook
Twitter
In English

Olli Tuominen ja Emilia Soini ovat tuoreet squashin Suomen mestarit. Tuominen otti uransa 16:nnen mestaruuden voittamalla loppuottelussa Kristian Rautiaisen erin 11–4, 11–8, 11–8, toisen mestaruutensa ottanut Soini nujersi loppuottelussa Riina Koskisen erin 11–9, 11–4, 11–2.

Viime vuonna yllättäen ulos SM-finaalista jäänyt Tuominen palasi ykkösmieheksi tyylillä.
”Ei kai voittamiseen ikinä kyllästy, olihan tässä vuosi taukoa. Yleisvauhti ja tempo, pystyin hallitsemaan peliä enemmän tai vähemmän koko ottelun. Ehkä se kokemus toi sen, hän ei ihan pysynyt mukana. Finaalissa oma pelini oli parempaa ja lyöntini tarkempia kuin välierissä”, seuraavaksi ammattilaiskiertue-elämäänsä Chicagossa jatkava Tuominen summasi ratkaisua.
Tuominen selvitti välieränsä kolmessa erässä, mutta Rautiainen sai painaa viisi erää, ennen kuin Jaakko Vähämaa nujertui. Silti hän jaksoi hyvin myös loppuottelussa.
”Tiukka ja pitkä peli oli välierässä Jaakon kanssa, joten oli aika lyhyt palautumisaika. Mutta kaikki kunnia Ollille, hän pelasi tänään tosi hyvin, eikä jättänyt paljon mahdollisuuksia minulle. Olli ei turhaan ole moninkertainen Suomen mestari, hän pelasi tosi määrätietoisesti. Hän pelasi kauhealla temmolla, löi tarkemmin kuin minä. Siihen tarkkuuteen peli loppujen lopuksi ratkesi”, Rautiainen näki.
Uransa toisen naisten sarjan SM-kullan ottanut Soini ei hävinnyt turnauksessa pelaamassaan neljässä ottelussa yhtään erää.
”Tosi kiva voittaa SM:t taas pitkästä aikaa. Olin treenannut SM:iä varten, tehnyt paljon fysiikkaa. Olen kovassa kunnossa, lyöntikin on mennyt kuukauden aikana hyvin. Tiesin, että peli kulkee hyvin. Ekassa erässä avasin vähän likaa kenttää. Kun eka erä oli niin tiukka, ajattelin Riinan jaksavan taistella, joten en voinut yhtään ottaa jalkaa pois kaasulta”, takaisin Yhdysvaltoihin 1,5 kuukaudeksi suuntaava Soini sanoi.

Miehet:
Loppuottelu: Olli Tuominen–Kristian Rautiainen 11–4, 11–8, 11–8.
Välierät:
Olli Tuominen–Jami Äijänen 11–9, 13–11, 11–5
Kristian Rautainen–Jaakko Vähämaa 11–8, 11–8, 9–11, 9–11, 11–8

Naiset:
Loppuottelu: Emilia Soini–Riina Koskinen 11–9, 11–4, 11–2
Välierät:
Riina Koskinen–Henrietta Huuhka 11–7, 11–3, 11–6
Emilia Soini–Kristina Mustonen 11–0, 11–5, 11–4

Finalistien videohaastattelut kokonaisuudessaan sekä muita videohaastatteluja Squash Finlandin Facebookissa: https://www.facebook.com/Squash-Finland-280334048735624/videos

Kuvia: https://picasaweb.google.com/repozilla/SMSquash2016?feat=email (Kuvat: Petteri Repo)
13.2.2016

Välieräparit selvillä SM-squashissa

Squashin SM-kilpailujen toinen päivä Helsingin Talihallissa ei tarjonnut suuria yllätyksiä, vaikka kakkossijoitetun Jutta Tuunasen tie päättyikin puolivälierissä. Tuunasen pudotti sijoille 5/8 sijoitettu Emilia Soini, joka otti välieräpaikan luvuin 11–0, 11–8, 11–3.
”Jännitti. Ranking on mitä on, kun en niin paljon Suomessa ole ollut. Jos mestariksi haluaa, kaikki pitää voittaa. Pelasin hyvän matsin. Olen pelannut Juttaa vastaan niin paljon, että tiesin hänen pelityylin. Luotin vaan omaan peliini. Periaatteessa yritin saada palloa vaan hyvin syvälle ja pistää aika paljon eteen. Sain aika hyvin pallot maaliin, liike oli minulla myös hyvää”, Soini sanoi.
Sijoille 5/8 sijoitetulle Jami Äijäselle, joka eteni Matias Tuomea (3/4) vastaan välieriin neljässä erässä 10–12, 11–6, 11–6, 11–8.
”Tosi hyvä, aina kivempi voittaa kuin hävitä. Viimeksi hänelle hävisin, joten oli nyt kiva kääntää tärkeässä paikassa omaan suuntaan. Ehkä liian nopeasti lähdin hakemaan ratkaisua, en tehnyt tarpeeksi töitä lyöntien eteen. Olin tänään hiukan aktiivisempi kuin Matias, pystyin määräämään pallon vauhdin. Matias antoi minulle mahdollisuuden kontrolloida peliä. Ollia (välierävastus Tuominen) vastaan olen pari kertaa pelannut ja 0–3. Pyrin ottamaan pikkaisen vauhtia pois, varmasti siellä tulee minullekin hyviä paikkoja”, Äijänen sanoi.
Ykkössijoitetut Olli Tuominen ja Riina Koskinen etenivät melko vaivattomasti välieriin. Tuominen voitti Aleksi Leskisen 11–3, 11–5, 11–0, Koskinen voitti Milla Uusitalon 11–7, 11–5, 11–1.
”Peli varmaan ratkesi siihen, että meillä on ikäeroa. Eka erä vähän yllätti. Välierässä odotan tiukkaa peliä, finaaliin ainakin tähdätään”, Koskinen sanoi.
Välieräparit ovat Tuominen–Äijänen, Kristian Rautiainen–Jaakko Vähämaa, Koskinen–Henrietta Huuhka, Kristina Mustonen–Soini.

Videohaastatteluja Squash Finlandin Facebookissa: https://www.facebook.com/Squash-Finland-280334048735624/videos

Kuvia: https://picasaweb.google.com/repozilla/SMSquash2016?feat=email (Kuvat: Petteri Repo)

Puolivälierät:
Miehet:
Olli Tuominen–Tatu Knuutila 9–11, 11–3, 11–5, 11–1
Jami Äijänen–Matias Tuomi 10–12, 11–6, 11–6, 11–8
Kristian Rautiainen–Ville Karsikas 11–5, 11–7, 11–6
Jaakko Vähämaa–Riku Mehta 11–1, 11–7, 11–6
Naiset:
Riina Koskinen–Milla Uusitalo 11–7, 11–5, 11–1
Emilia Soini–Jutta Tuunanen 11–0, 11–8, 11–3
Henrietta Huuhka–Marja Vainio 11–6, 11–3, 11–7
Kristina Mustonen–Sanna Koivumäki 11–4, 11–2, 11–7
Kaikki tulokset: http://tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=953D7F82-A66A-40B4-BB76-E31D3ADD19D3

13.2.2016

Miesten kärkinimet aloittivat SM-urakkansa vaivattomasti

 

Miesten ennakkosuosikit selvisivät vaivatta jatkoon squashin SM-kilpailuiden avauspäivänä perjantaina Helsingin Talihallissa. Suomen ykkösnimi Olli Tuominen voitti avausvastustajansa Tommi Lindin suoraan kolmessa erässä (11–4, 11–3, 11–0) ja kakkossijoitettu Jaakko Vähämaa samoin suoraan kolmessa erässä Tommi Ryypön (11–0, 11–1, 11–4).
”Peli meni hyvin. Kaikki on kunnossa seuraavia pelejä varten. Tommilla oli tänään hyviä kääntöjä edestä, hyviä stoppareita eteen, niiden kanssa olin välillä vähän ongelmissa. Kun totuin niihin ja aloin nähdä, missä pallo liikkuu, sain paremmin ja paremmin ne noukittua. Ihan hyvin Tommikin pelasi tänään. Hyvin hän taisteli”, Olli Tuominen kehui.
”Aika helpohko peli, en joutunut niin koville. Pystyin pelaan hyvän pelin, sain itseni käyntiin. Tommilla on hyvä käsi. Sain hänet sen verran liikkeelle, että hän ei pystynyt vahvuuksiaan hyödyntämään. Oli melko selkeä peli. Kolmeen viikkoon ei ole kisapelejä ollut, mutta sain hyvin itseni käyntiin. Teki hyvää saada helpohko peli alle, nyt pelit kovenevat selvästi”, Jaakko Vähämaa tuumi.
Muista kärkipäähän sijoitetuista myös Kristian Rautiainen ja Matias Tuomi voittivat avausottelunsa 3–0. Rautiainen kaatoi Ville Sistosen 11–2, 11–5, 11–0 ja Matias Tuomi Jussi Vikströmin 11–2, 11–1, 11–3. Lauantaina myös naisten kärkinimet Riina Koskisen ja Jutta Tuunasen johdolla aloittavat SM-taistonsa.

Perjantain kaikki tulokset: http://tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=953D7F82-A66A-40B4-BB76-E31D3ADD19D3&d=20160212
Lauantain otteluohjelma: http://tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=953D7F82-A66A-40B4-BB76-E31D3ADD19D3&d=20160213

10.2.2016

Kotimaiset squashhuiput Olli Tuomisen johdolla Talihalliin SM-mitalijahtiin

 

Olli Tuominen ja lähes kaikki muut kotimaiset squashin kärkinimet pelaavat perjantaista sunnuntaihin SM-mitaleista Helsingin Talihallissa. Lajin suomalaishuipuista Henrik Mustonen pelaa samaan aikaan Yhdysvalloissa ja Miko Äijänen on flunssan vuoksi sivussa. Pelaajia on kaikkiaan 150.
”Toivottavasti tulee hyvät kilpailut kaikilta osin. Kilpailu tulee olemaan kovaa, ja nuoremmat sukupolvet ovat jälleen kehittyneet viime vuodesta. Mustosen poisjääminen toki muuttaa hieman tilannetta, mutta eiköhän vastusta silti piisaa. Oma pelini pitäisi olla kunnossa”, Tuominen sanoo.
Ykkössuosikki uskoo pahimpien vastustajiensa löytyvän sijoitettujen kärkinelikosta: Jaakko Vähämaa, Kristian Rautiainen ja Matias Tuomi.
”Uskon, että kaavion alapuolella käydään kova taistelu semifinaalissa.”
Lajin suomalaiskonkari on seurannut mielenkiinnolla itseään nuorempien pelaajien nousua.
”Siinä on tällä hetkellä hyvä porukka, joilla on potentiaalia vaikka mihin ja mielelläni suuntaan katsetta vielä nuorempiinkin. Ammattiura vaatii aika paljon, minkä monet nuorista ovat jo varmasti huomanneetkin, mutta kaikki on mahdollista jos haluaa ja uskoo riittävästi”, Tuominen kannustaa.
Naisten sarjassa ykkössijoitettu on Suez-tiimin Riina Koskinen, joka voitti tammikuussa U19-sarjan SM-kultaa. Muut kärkinelikkoon sijoitetut ovat Jutta Tuunanen, Kristina Mustonen ja Henriettaa Huuhka. Kärkinelikon ulkopuolelta vahvana mestariehdokkaana on pidettävä myös Emilia Soinia, jonka Suomen ranking ulkomailla vietetyn ajan vuoksi on pudonnut sijalle 6.