Facebook
Twitter
In English

Mustonen ei saanut Walleria horjutettua
Toisella karsintakierroksella vuotta Mustosta vanhempi, junioreistakin tuttu, Adrian Waller (PSA 32.) osoitti kovan nykykuntonsa viemällä pääsarjapaikan erin 3-0.
Kahdessa ensimmäisessä erässä Mustonen oli hyvin pelissä mukana, lyöden hyvin taakse ja vaihdellen tempoa sekä puolta tarpeeksi leveillä poikkikentän lyönneillä. Kuitenkin erien lopussa isokokoinen Waller sai juuri tärkeissä tilanteissa katkaistua Mustosen yritykset ja voitti kolmannen erän selvästi virheettömällä pelillä.

”Pelasin hyvin kaksi ensimmäistä erää ja se antaa taas toivottavasti eväitä jatkoa ajatellen, sillä ei hyviä tuloksia pelannut Wallerkaan mihinkään saavuttamattomiin karannut ole.”, aprikoi Mustonen.

Seuraavaksi Suomen huippukaksikko matkaa Englannin liigaan kuun lopussa ja seuraava ammattilaiskisa heillä on Zurichissä alkaen 11.4. karsinnalla molempien osalta.


Suomalaiset vastakkain squashin Wimbledonissa
Yhdessä squashin arvostetuimmista kilpailuista kaavio osoitti jälleen veikeytensä Olli Tuomisen (PSA 46.) noustua sijoitetuksi ja saatuaan vastaansa ensimmäisellä karsintakierroksella 1/16-mahdollisuudella Henrik Mustosen (PSA 56.).

Alku oli hieman varovaista molemmilta pelaajilta, mutta Mustonen uskalsi astua erän loppua kohden eteenpäin ja onnistui hyökkäyksissään vieden ensimmäisen erän. Tuominen osoitti kokemuksensa ja vaarallisuutensa toisen erän alussa edeten nopeasti jo 4-1 johtoon, kunnes Mustonen pääsi taas paremmin mukaan peliin. Tilanteesta 9-9, Tuominen voitti kuitenkin kaksi seuraavaa pistettä ja ottelusta lopputuloksesta ei voitu sanoa mitään.
Jatkossa useiden hyvien pallojen ja nopeiden kovasykkeisten tilanteiden päätteeksi Mustosen onnistui viedä kaksi seuraavaa erää ja paikan toisella karsintakierroksella.

”Joku voisi sanoa, että ainakin toinen suomalainen on jatkossa, mutta noin hyvällä pelillä olisimme varmasti aiheuttaneet vaikeuksia monille muillekin. Henkisesti tietenkin tärkeä voitto, koska en ole viime kisoissa pelannut äärimmäisen hyvin ja Ollia vastaan on aina vaikea pelata jo pelityylin vuoksi”, analysoi Mustonen.

Ratkaisevassa karsintaottelussa Mustonen kohtasi monta tiukkaa ottelua kanssaan pelanneen Adrian Wallerin (PSA 32.) Englannista. Englantilainen oli tällä kertaa vahvempi ja otti pääsarjapaikan 3-0 voitolla

British Open

Karsinnan 1. kierros
Henrik Mustonen – Olli Tuominen 11/5 9/11 11/8 11/7
Karsinnan 2. kierros
Adrian Waller ENG – henrik Mustonen 11/7 11/9 11/2