Facebook
Twitter
In English

Suomi päätti U19 EM-kilpailut 1–2-tappioon Slovakialle ja sijoittui näin ollen 16:nneksi. Suomalaisvoitosta vastasi Riina Koskinen, joka otti selvän 3–0-voiton Karin Velickásta.

”Hyvä, tasapainoinen estys. Riina hyökkäsi aika aikaisessa vaiheessa etukentälle. Varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä ne etukenttähyökkäykset toimivat loistavasti. Vastustaja ei pystynyt adaptoitumaan niin nopeasti eteen tulevaan palloon, kaksi erää olivat helppoja. Kolmannessa vastustaja pikkuisen oli pääsemässä Riinan pelitapaan mukaan, mutta Riina löi sitten hieman enemmän palloa taakse ja hyökkäsi sen jälkeen eteen. Nuutti antoi kaikkensa Slovakian ykköspoikaa vastaan. Slovakialainen on pelannut hurjan määrän todella pitkiä matseja, laskimme sen olevan pieni mahdollisuus. Nuuttikin on pelannut monta peliä, eikä Nuutinkaan jalat kaikista parhaat olleet. Kaveri pystyi erittäin laadukkailla peruslyönneillä  pitämään Nuutin pois kentän keskialueelta. Mirkolla oli mahdollisuus voittoon. Hän pelasi laadukasta hyvää perussquashia varsinkin ensimmäisessä erässä, hän löi palloa tarkasti taakse ja pystyi pitämään keskialueen itsellään. Toinen erä oli lähes ensimmäisen erän toisinto. Kolmas ja neljäs erä olivat vähän samanlaisia, Mirkolla pikkuisen enemmän irtosi pallo sivuseinästä. Slovakialainen pääsi siihen volleysta, aika usein laittoi suoran stopparin. Sellaista aika usein kävi. Kohtuullinen peli Mirkolta”, valmentaja Ari Pelkonen sanoi.
Hänellä on näkemystä siitä, missä Suomi turnauksessa paremmille maille jäi.
”Riinaa lukuun ottamatta olimme jäljessä paljolti peruslyönnin tarkkuudessa, se ei ollut niin hyvää kuin vastustajlla. Ne jäivät keskimäärin lyhyeksi tai irtosivat seinästä, ja vastustajat pääsivät hyökkäämään. Siinä näillä kolmella on selkeä kehityskohde. Valtavia tsemppareita nämä kaikki ovat, asenne on kohdallaan. Se on lupauksia antava asia. Toinen asia, mitä myös kaivataan, on lyöntivoiman vaihtelu, jota pelaajat oppivat aistimaan, milloin lyödään minkäkinlainen hyökkäyslyönti.”
Junioreista aikuisten sarjaan siirtyvällä Riina Koskisella on Pelkosen mukaan ”ihan hyvä tilanne”, sillä kokemusta ulkomailta on karttunut jo melko runsaasti.
”Hänen osaamistasonsa riittää eurooppalaisia vastaan hyvin, hän saa pitkiä palloralleja aikaan. Kovan työn se naisten sarjassa pärjääminen vaatii, mutta hänellä on ihan hyvät eväät aikuispelaamiseen”, Pelkonen tuumi.

Suomi–Slovakia 1–2
Nuutti Ruokangas Suomi–Matej Hrnčiřík Slovakia 6–11, 7–11, 2–11
Riina Koskinen Suomi–Karin Velická Slovakia 11–2, 11–4, 11–5
Mirko Muukkonen Suomi–Simon Matas Slovakia 11–7, 10–12, 6–11, 2–11

SVK FIN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
26.3.

Suomelle harmittavat tappiot – sunnuntaina panoksena sija 15

Suomi pelaa U19 EM-kisoissa sijasta 15, jolle joukkue oli turnauksessa ennakkoon sijoitettukin. Lauantaina tappio tuli ensin Israelille ja lopulta valitettavat myös Irlannille. Päivän suomalaisvoitosta vastasi Israel-kohtaamisessa Henrietta Huuhka.
”Hetalla oli erittäin hyvä keskittyminen, selvä peli. Nuutti pelasi Israelin ykköspoikaa vastaan, osaamisero oli selvä. Mirkolla oli mahdollisuus voittaa. Kolmanteen erään Mirko alkoi lyömään kovaa. Kovassa lyönnssä vastustaja oli kuitenkin selvästi parempi. Mirko huomasi sen kesken erän, mutta piste-ero oli jo päässyt suureksi. Harmi, ettemme päässeet pelaamaan sijoista 9–12. Irlanti-peli oli vähän yllättävä, heitä vastaan ei meille mennyt putkeen. Riina ei valitettavasti pystynyt voittamaan Irlannin ykköstyttöä, jalat olivat vähän hitaalla. Nuutti kohtasi Irlannin ykköspojan ja hävisi melko selvin numeroin, peruslyönnin taso ei riitä. Merkityksettömässä pelissä Mirko nautti pelaamisesta ja haki pelirytmiä. Hieman katkera päivä”, valmentaja Ari Pelkonen summasi.
Sunnuntaina Suomi kohtaa vielä Slovakian pelatessaan sijoista 15–16. Ottelu alkaa klo 11 Suomen aikaa.

Tulokset lauantaina:

Israel–Suomi 2–1
Sahar Keidar Israel–Henrietta Huuhka Suomi 7–11, 1–11, 5–11
Nadav Raziel Israel–Nuutti Ruokangas Suomi 11–6, 11–9, 11–7
Ido Burstein Israel–Mirko Muukkonen Suomi 8–11, 11–3, 11–5, 11–9

Suomi–Irlanti 0–3
Riina Koskinen Suomi–Stephanie Ryan Irlanti 8–11, 6–11, 6–11
Nuutti Ruokangas Suomi–Oisin Dunne Irlanti 5–11, 3–11, 7–11
Mirko Muukkonen Suomi–Philip Mcsweeney Irlanti 12–10, 6–11, 7–11

25.3.
Suomella kahden tappion päivä

Suomi päätti alkulohkonsa U19 EM-kilpailuissa kahteen tappioon. Ensin Belgia oli Suomea parempi 3–0 ja  myöhemmin Ranska samoin luvuin.  Päivä alkoi lupaavasti, kun Mirko Muukkonen haastoi hyvin pitkänhuiskeaa belgialaista Cedric De Vosia vastaan.
”Se oli erittäin tiukka vääntö. Molemmat pelasivat perussquashia, hakivat pitkään paikkaa ja sen jälkeen lähtivät hyökkäämään etukentälle. Kahden ensimmäisen erän jälkeen belgialainen muutti taktiikkansa ja hyökkäsi eteen erittäin aikaisin. Mirko ei öytänyt keinoja kaverin yllättävään pelitapaan. Nuutti puolestaan löysi nyt oman lyönnin mittansa. Peli oli tosi tasainen, tiukkai vääntö. Nuutti johti viidettä erää jo 6–5, kunnes lyönnin mitta pikkuiseksi ajaksi katosi ja belgialainen tuli rinnalle ja meni ohi. Se oli selvästi Nuutin tämän turnauksen paras peli. Riina ei Tinneä vastaan ihan onnistunut yhtä hyvin kuin yksilökisassa. Ihan maltti ei säilynyt ja jalatkin olivat jo tahmeat. Vähän tuli ajattelemattomia ratkaisuja. Ei ihan huono peli, mutta EM-kakkosta vastaan ei ihan ookoolla pärjää vaan olisi pitänyt olla erittäin hyvä peli”, valmentaja Ari Pelkonen summasi.
Ranskaa vastaan tulikin sitten Pelkosen ilmaisulla selkäsauna, joskaan eräpisteet eivät ensimmäisessä pelissä (Sebastien Bonmalais–Muukkonen) kerro koko totuutta.
”Molemmat pelasivat peruskössiä, takakentän kautta rakensivat tilanteita. Hänen taakselyöntinsä olivat lähempänä sivuseinää kuin Mirkolla. Hän pystyi olemaan Mirkon etupuolella ja hallitsemaan tilanteita. Kun Mirko hyökkäsi eteenpäin, mutta kaverilla oli erittäin hyvä vastastoppari ertyisesti kämmenpuolelta. Nuutti kohtasi Ranskan ykköspelaajan. Hän löi tosi paljon eteen, viivytti lyöntejään ja Nuutilla oli hieman vaikeuksia nähdä lyöntejä. Silloin Nuutin peruslyönnin tarkkuus heikkeni. Hetta pelasi Ranskan ykköstyttöä vastaan, hän pelasi Juliaa vastaan henkilökohtaisessa kisassakin. Silloin oli haasteita lyönnin mitan ja kulman kanssa, nyt oli lyönnin tarkkuus huomattavasti parempaa. Aina hän tosi hyvin taistelee. Tosi hyvä peli Hetalta. Erityisesti tokassa erässä hän pystyi aika hyvin haastamaan”, Pelkonen kehui.
Suomen pelit jatkuvat Israel–Espanja-ottelun häviäjää Israelia vastaan.
”Kumpi tahansa on erittäin tiukka haaste.”

Suomalaistulokset perjantaina:

Belgia–Suomi 3–0
Cedric De Vos Belgia–Mirko Muukkonen Suomi 9–11, 11–9, 11–5, 11–7
Sanjay Jeeva Belgia–Nuutti Ruokangas Suomi 11–7, 7–11, 11–1, 8–11, 11–8
Tinne Gilis Belgia–Riina Koskinen Suomi 11–6, 11–5, 11–2

Ranska–Suomi 3–0
Sebastien Bonmalais Ranska–Mirko Muukkonen Suomi 11–2, 11–3, 11–2
Benjamin Aubert Ranska–Nuutti Ruokangas Suomi 11–6, 11–3, 11–5
Julie Rossignol Ranska–Henrietta Huuhka Suomi 11–5, 11–9, 11–3

24.3.

Suomi päätti joukkuekisan avauspäivän tärkeään voittoon Portugalista

Suomen avauspäivään U19 EM-joukkuekilpailussa mahtui 1–2-tappio Tsekille sekä päivän päätteeksi komea 3–0-voitto Portugalista. Onnistuminen Portugalia vastaan oli lohkotilanteen kannalta jo ennakkoon erittäin tärkeä, mutta joukkue pelasi ottelunsa rennosti.

”Hirvittävän tärkeä voitto. Jos olisimme hävinneet tämän ottelun, jatko-ottelut olisivat alkaneet lauantaina ja olisimme joutuneet pelaamaan sijoista 17–18”, valmentaja Ari Pelkonen kiteytti realistisesti ajateltuna ottelun merkityksen.
Lopulta odotettu voitto Portugalista tuli melko helposti, sillä jokainen nujersi vastustajansa melko vaivattomasti.
”Nuutilla lyönnin mitta ei ihan vielä ole kunnossa. Hienoa oli, että Nuutti pystyi viimeisen erän 2–8-tilanteesta nousemaan 11–9-erävoittoon. Alkoi lyönti löytyä. Se oli tärkeä voitto. Sen jälkeen muilla oli helpompi lähteä pelaamaan, kun oli yksi voitto alla. Mirko oli vastustajaansa selvästi parempi, kohtuullisen järkevällä pelikuviolla hän pelasi itselleen aina hyvän hyökkäyspaikan. Häneltä vakuuttava esitys. Riina pelasi kohtuullisen ottelun. Vähän hätäistä oli, pikkuisen normaalia enemmän virheitä. Aina, kun piti tärkeät pallot pelata huolella, hän oli erittäin huolellinen”, Pelkonen tuumi.
Tsekkiä vastaan suomalaisvoitosta vastasi Riina Koskinen.
”Nuutti ei löytänyt takakentälle suuntautuneissa lyönneissään maalialueita tarpeeksi hyvin, jolloin David pääsi keskikentältä juoksuttamaan suomalaista. Ottelu oli kuitenkin oululaiselle hyvää valmistautumista joukkuekisan seuraavia otteluita varten. Lyönnin mitan löytyessä hän pystyy parantamaan peliä varmasti. Mirko pelasi kohtuullisen hyvän ottelun; varsinkin pehmeä lyönti taakse toimi hyvin. Ehkäpä kova ja painostava suora lyönti taakse ei ollut Mirkolla parhaimmillaan, vaan pallo osui sivuseinään, ja vastustaja pääsi painostamaan suomalaista. Riina oli ottelussa koko ajan hieman niskan päällä ja hän pystyi liikuttamaan tsekkiä ympäri kenttää. Ihan kelpo ottelu Koskiselta. Jalat olivat ehkä kuitenkin hieman tahmeat lepopäivän jälkeen”, summaili valmentaja Ari Pelkonen kolmen ensimmäisen ottelun antia.
Suomi kohtaa perjantaina ensin Belgian ja sitten Ranskan.

Tulokset

Tsekki-Suomi 2-1
David Zeman Tsekki – Nuutti Ruokangas Suomi 11-6, 11-6, 11-3
Marek Lapácek Tsekki – Mirko Muukkonen Suomi 10-12, 11-8, 14-12, 11-4
Kristýna Fialová Tsekki – Riina Koskinen Suomi 7-11, 5-11, 6-11

Suomi-Portugali 3-0
Nuutti Ruokangas Suomi – Jorge Monteiro Portugali 11-5, 12-10, 11-9
Mirko Muukkonen Suomi – Simão Neves Portugali 11-3, 11-4, 11-5
Riina Koskinen Suomi – Catarina Nunes Portugali 11-8, 11-8, 11-8