Facebook
Twitter
In English

Espoon Squash Rackets Club uusi viime vuotisen tuplamestaruutensa voittamalla naisten ja miesten liigamestruuden lauantaina Talihallissa.
Naisissa ESRC oli odotetun vahva ja löi välierissä MiSq:n joukkueen otteluin 3-0 ja loppuottelussa HSRC:n otteluin 2-1. Mestaruus oli ESRC:n naisille jo viides peräkkäin.
Pronssiottelussa MiSq voitti ESRC II:n otteluin 2-1

ESRC:n miehet eivät selviytyneet aivan yhtä helpolla kuin naiset. Välierissä tosin voitto tuli otteluin 3-1 Helsinki Senatorsia vastaan, mutta loppuottelussa JSK pani tiukasti kampiohin ja ottelu ratkesi vasta pisteiden laskimisella kun ottelut olivat 2-2 ja erät 7-7. Pronssin vei MiSq voittamalla Sentorsin otteluin 3-1

Täydelliset tulokset liigasivuilla

Turku säilytti sarjapaikkansa
SM-sarjan karsinta muodostui varsin tasaiseksi TSSq:n, ESRC II:n ja MiSq II:n välillä. Sarjapaikkaansa puolustava TSSq säilytti paikkansa löymällä MiSq:n 3-1 ja palaamalla 2-2 tasapelin ESRC II:n kanssa. ESRC;N ja MiSq:n ottelu päättyi myös 2-2

Senators Farm ja NääsSq II ykkösdivisioonaan
Ykkösdivisioonan karsinnoissa saatiin kaksi uutta joukkuetta ykkösdivisioonaan. Helsingissä HSRC puolisti sarjapaikkaansa Senators Farmia ja MetStonea vastaan. Senators kukisti molemmat vastustajansa otteluin 3-1 ja voitti näin oman karsintalohkonsa. Toisen sijan otti MetStone erin 7-6 tasapeliin päättyneessä ottelussa HSRC:tä vastaan.

Toisessa karsintalohkossa, jossa pelasivat kakkosdivisioonalohkojensa voittajat, NääsSq II:n kukisti Joensuun JoSK:n 3-1 ja nousi ykkösdivisioonaan


Squashliigan mestaruudet ratkeavat lauantaina Talihallissa
Kotimainen squashliiga on edennyt pudotuspelivaiheeseen. Sekä naisten että miesten välierät, pronssi- ja loppuottelut pelataan lauantaina Talihallissa. Naisten välierissä klo 11 alkaen kohtaavat Helsinki Squash Rackets Club ja Espoo Squash Rackets Club II sekä Mikkelin Squash ja Espoo Squash Rackets Club I sekä miesten välierissä klo 12 alkaen Espoo Squash Rackets Club ja Helsinki Senators sekä Mikkelin Squash ja JSK Squash.

ESRC puolustaa mestaruutta sekä miesten että naisten sarjassa. Jos he saavat jalkeille ykköskokoonpanonsa, joukkue on vahva ennakkosuosikki miehissä tälläkin kertaa. Miesten puolella JSK:n mahdollisuudet ovat kiinni siitä, pystyykö Miko Äijänen pelaamaan.
”ESRC lähtee kovalla joukkueella playoffseihin. Kuten vuosi vuoden jälkeen on osoittanut, kulta on ainoa mihin meidän joukkue voi tyytyä. Sitä lähetään tänä vuonnakin hakemaan. Matsi kerrallaan tietysti ja kaikki paukut ensin Senatorsin kaatoon. Ykköspelaajana minulle on tiedossa kaks kovaa peliä ja viimeaikanen tappioputki olisi aika kääntää voitoiksi. Aika näyttää miten käy”, Jaakko Vähämaa sanoi.
Naisissa ESRC:n voitto puolestaan vaikuttaa todennäköiseltä, jos Birgit Coufal ja Emilia Soini ovat rivissä. Jos molemmat puuttuvat, HSRC:n asema paranee.

HSRC:llä on riveissään sunnuntaina päättyneiden U19 EM-kisojen paras suomalainen Riina Koskinen.

”Finaaliin on tarkoitus päästä, ja siellä kaikki varmasti antavat kaiken, että saataisiin kirkkain mitali. EM-kisoista olen palautunut aika hyvin, mutta vielä tiistaina pidin vapaata”, Koskinen sanoo.

Aiemmat mestarit: http://www.squash.fi/?page_id=17133

Aikataulu:
Naisten välierät
klo 11:00 HSRC – ESRC II ja MiSq – ESRC I

Miesten välierät
klo 12:00 ESRC – Senators ja MiSq – JSK

Pronssi- ja loppuottelut alkavat klo 14:00

Joukkueiden mahdolliset kokoonpanot:
MIEHET

ESRC – Jaakko Vähämaa, Matias Tuomi, Tatu Knuutila. Hendrik Vössing, Janne Järvinen
MiSq – Marko Suistomaa, Erno Teitti, Tuomas Häkkinen, Mirko Muukkonen, Markus Vanhanen
JSK – Miko Äijänen, Jami Äijänen, Ville Karsikas, Heikki Ruotanen, Alexander Shilov
Senators – Kristian Rautiainen, Aleksi Leskinen, Jaakko-Antti Peltola, Kenneth Wennsrtöm, Jussi Vehniäinen

NAISET
HSRC – Riina Koskinen, Henrietta Huuhka, Maarit Ekholm, Michaela Björnström, Aurora Vikström
ESRC I – Birgit Coufal, Emilia Soini, Emilia Korhonen, Kristina Mustonen, Sanna Koivumäki
MiSq – Jutta Tuunanen, Susanna Vanhanen, Marianna Närhi, Mira Laaksonen
ESRC II – Hanna Rusila, Marja Vainio, Katri Aalto-Setälä