Facebook
Twitter
In English

Suez Helsinki Summer Challenger ja Suez Finnish Junior Open avaavat kilpailukauden Talissa
Elokuun viimeisessä viikonvaihteessa avataan kotimainen squashkausi 2016-2017 Helsingin Talihallissa, kun Suez Helsinki Summer Challenger (25.–28. elokuuta) ja Suez Finnish Junior Open (26.–28.8.) tuovat halliin jälleen tukun tasokkaita ammattilais- ja junioripelaajia yli kymmenestä maasta. Suomalaisille pelaajille turnaukset tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden saada tärkeitä kansainvälisiä pelejä hyvässä ja haastavassa seurassa.

Suez Helsinki Summer Challenger, miesten $5000 ammattilaiskilpailu pelataan nyt toista kertaa. Viime vuonna voittajaksi kruunattiin Suomen Miko Äijänen, joka aloittaa tämän vuoden urakkansa suoraan pääsarjasta. Hänen PSA-ammattilaisrankinginsä on tällä hetkellä 185. Muut suomalaiset pääsarjassa ovat 4. sijoitettu Matias Tuomi (PSA 124.) sekä villillä kortilla pääsarjaan noussut Ville Karsikas (PSA 324.), jolla on avausottelussa vastassaan kilpailun 1-sijoitettu, Espanjan Iker Pajares Bernabeu (PSA 100.).

Muut suomalaiset lähtevät liikkeelle karsinnasta, jota pelataan kaksi kierrosta torstaina. Suomalaisista karsinnasta aloittavat: Kristian Rautiainen (PSA 217.), Jami Äijänen (PSA 229.), Tatu Knuutila (PSA 316.), Nuutti Ruokangas, Aleksi Leskinen, Riku Mehta, Heikki Ruotanen ja Anssi Määttänen sekä Suomessa jo yli vuoden asunut ja harjoitellut Saksan Hendrik Vössing (PSA 293.). Karsinnan neljä parasta pääsevät mukaan 16 pelaajan pääsarjaan, jonka 1. kierros pelataan perjantaina. Puolivälierät ja välierät ovat vuorossa lauantaina ja sunnuntaina kilpailu huipentuu finaaliin klo 16. Pääsarjan kaavio ja aikataulu on julkaistu PSA:n sivustolla. Karsinnan kaavio julkaistaan myöhemmin.

Suez Finnish Junior Open kuuluu osana Euroopan Squashliiton Junior Circuitiin. Kilpailu pelataan nyt 10. kerran ja se on vakiinnuttanut paikkansa kauden avaavana kilpailuna. Kilpailu pelataan neljässä ikäluokassa: U19, U17, U15 ja U13, tytöt ja pojat omissa sarjoissaan. Osallistujia on tänä vuonna yli 70.

Kilpailun kaaviot julkaistaan torstaina ja ottelut alkavat perjantaina klo 17 Talihallissa. Osallistujalistalta löytyy nimiä Pohjoismaiden ja Venäjän lisäksi aina Kanadasta ja Egystistä asti.

Tervetuloa paikan päälle Talihalliin seuraamaan ja kannustamaan sekä suomalaisia että kansainvälisiä squashlupauksia!

Pääkentän ottelut voit myös katsoa livestriimistä. Lasikentällä nähdään kaikki ammattilaiskilpailun ottelut karsinnasta lähtien sekä useita junioriturnauksen otteluita.

suez_2016_cropped_587px