Facebook
Twitter
In English

Squashin SM-kisat pelattiin Espoo Squash Playersin järjestäminä Esport Centerissä ja Kivenlahti Squashissa.
Täydelliset tulokset tournamentsoftwaressa.

OLLI TUOMISELLE 17. SM-KULTA
Olli Tuominen on squashin Suomen mestari, nyt jo 17. kerran. Tuttu juttu Kouvolan Squashkerhoa edustavalle helsinkiläiselle, jolle mestaruus ei kuitenkaan ole vain yksi pitkässä jonossa.

”Tämä on ollut mulle yksi parhaimmista kausistani jo viime kesästä lähtien. Maailmalla kisapeleistä on toki jäänyt jotain puuttumaan ja sen seurauksena rankingkin on pudonnut. Mutta mulla on tosi hyvä fiilis ja se ruokkii mua eteenpäin. Näillä näkymin jatkan vielä seuraavan kauden”, toteaa keväällä 38 vuotta täyttävä Tuominen finaalin tauottua.

Finaalissa Tuominen kohtasi Matias Tuomen. Espoon SRC:a edustava Tuomi pelasi hyvää ja viihdyttävää squashia, mutta oli kuitenkin koko ottelun ajan ottavana osapuolena.

”Finaali oli hyvä peruskokonaisuus, peli oli hyvin koko ajan hallinnassa ja valitsemani taktiikka toimi”, Tuominen summaa.

SM-kisojen jälkeen kalenterissa lukee Chicago ja the Windy City Open, jossa pelataan 150.000 dollarin turnaus. Tuomisen nykyrankingilla (51.) matka alkaa karsinnasta, mutta se ei ammattilaissirkuksen konkaria häiritse. Mennään peli peliltä ja katsotaan, mihin asti päästään.

SOINILLE KOLMAS MESTARUUS
Espoo Squash Rackets Clubia edustava 21-vuotias Emilia Soini on naisten puolella yhtä ylivoimainen kuin Tuominen miehissä. Soinilla on viisivuotinen urheilijaviisumi Yhdysvaltoihin ja hän asuu tätä nykyä New Yorkissa, jossa myös valmentaa.

”Kova hinku on edetä rankingissa ylöspäin, ensin TOP50:een ja siitä sitten eteenpäin. Se ei ole helppoa, mutta se on täysin mahdollista”, Soini toteaa.
Loppuottelussa Soinia vastaan asettui Helsinki SRC:n Riina Koskinen, joka teki voitavansa, mutta ei mahtanut selkeästi paremmalle Soinille mitään.

”Tämä on minulle iso ja tärkeä voitto. Paitsi, että se on Suomen mestaruus, tämä tuo minulle hyvin myös ammattilaispuolen ranking-pisteitä. Oma peli sujui hyvin, sain kentän keskustan hallintaani ja sitä kautta koko pelin kontrollin”, kertaa Soini tapahtumia. Soini palaa heti maanantaina New Yorkiin, josta jatkaa samaa kisaan Tuomisen kanssa.


Avaa pdf klikkaamalla kutsua