Facebook
Twitter
In English

Squashliigaan on tulossa muutoksia jo ensi kaudeksi. Tässä suurimmat muutokset:

1) Miesten 1- ja 2-divisioonat pelataan ensi kaudella kolmihenkisin joukkuein. Suurin syy tähän on se, että viime kaudella luovutusvoittojen määrä oli luvattoman suuri. Siirtymisellä kolmihenkisiin joukkueisiin pyritään helpottamaan joukkueen kasaamista ja pääsemään luovutusvoitoista täysin eroon.

Liigailmoittautuminen avataan uudestaan, tarkoituksena antaa seuroille halutessaan mahdollisuus ilmoittaa liigan 2-divisioonaan lisää joukkueita. Dead Line lisäjoukkueiden ilmoittamiselle on 21.7.2017. 2-divisioonajoukkueiden liigamaksu on ensi kaudella 100€. Otteluohjelma ja uuden liigasysteemin vaatimat sääntömuutokset julkaistaan 21.8.2017.

2) Joulukuussa 2017 pelataan sekaliigan (3 miestä, 1 nainen) epävirallinen Suomen Mestaruusturnaus. Sekaliigakokeilulla pyritään saamaan kokemuksia mahdollisesta siirtymisestä miesten SM-liigasta pysyvästi sekaliigaan. Englannin valioliiga (PSL) pelataan sekaliigana jo nyt. Joulukuun sekaliigaturnaukseen seurat saavat vuokrata/lainata naispelaajia niille seuroille, joilla ei naisjoukkuetta liigassa ole. Vuokraukseen tarvitaan molempien seurojen suostumus. Seuroille lähetetään alkusyksystä erillinen kilpailukutsu tähän turnaukseen.

3) Sekä miesten että naisten SM-liigoissa järjestetään ensi kaudella kaksi tuplakierrosta (Squashliigan superviikonloppu, La-Su), jossa sekä miehet että naiset pelaavat samassa paikassa. Tarkoituksena on saada aikaiseksi suurempi ja hienompi tapahtuma illanviettoineen.

4) Miesten SM-liigassa järjestetään yksi arkikierros. Tarkoituksena on saada paikalle yleisöä ja halleille enemmän tapahtumaa myös viikolla. Arkikierrokset ovat yleisiä useassa Euroopan liigassa.

Suurin syy kaikille tehdyille muutoksille ja kokeiluille on squashliigan imagon ja statuksen nostaminen. Tavoitteena on tehdä jokaisesta liigatapahtumasta, jokaisella tasolla, parempi kuin aikaisempina kausina. Seuroja tullaan sparraamaan liigatapahtuman järjestämisestä alkusyksystä.

Ilmoittautuminen onnistuu helpoiten netissä alla olevasta linkistä, mutta myös sähköposti osoitteeseen squash.office[at]squash.fi kelpaa.
Liigailmoittautuminen: www.squash.fi/ilmo7