Facebook
Twitter
In English

Vielä viikko sitten Helsinki Senatorsien edustusjoukkue valmistautui seitsemänteen ja viimeiseen Squashliigakauteensa, mutta muutokset ovat joskus nopeita. Eivätkä aina niin positiivisia. Nyt Senators on päättänyt luopua liigapaikasta.

”Lopettaminen oli viimeinen vaihtoehto ja sitä harkittiin pitkään ja hartaasti. Heikki Konosen siirtyminen muualle oli kova isku, eikä muutamaa odotettua pelimiestä saatu houkuteltua liigatouhuihin. Viimeinen sinetti oli Kristian Rautiaisen ilmoitus, että hän lopettaa squashin pelaamisen. Syy ei tietenkään ole näiden pelaajien, mutta näiden poisjääntien myötä katsoimme, että rosterimme ei täytä liigavaatimuksia. Etenkään rosterin leveyden osalta.” kommentoi Senatorsin presidentti Aleksi Leskinen.

”Joku voi kysellä miksei pelata niillä mitä on tai nosteta divarista ukkoja Liigaan, mutta se on täyttä jeesustelua. Aika moni Suomen liigaseuroista olisi samassa tilanteessa, jos kaksi seuran parasta pelaaja lopettaa tai vaihtaa maisemaa. Ja divari on ihan eri asia kuin liiga. Suomessa liigan taso on ihan kohtalaisen hyvä ja pelaajilta vaaditaan jo sitoutumista ja satsaamistakin. Mitenkään väheksymättä divariin voi tämmöinen kuntosalilla käyvä sälli tulla pelaamaan, vaikkei ole koskenut hetkeen mailaan koskenut ja pärjää silti ihan hyvin. Ei se palvele ketään, että liigassa pyörii jotain muuta kuin tasokkaita liigapelaajia.” kommentoi puolestaan Toni Lötjönen, yksi seuran perustajajäsenistä.

Senatorsin luopumisen seurauksena miesten SM-liiga pelataan alkavalla kaudella viidellä joukkueella. Kauden päätteeksi mikään joukkue ei putoa 1-divisioonaan. 1-divisioonan paras joukkue nousee automaattisesti SM-liigaan ensi kaudeksi. Otteluohjelmaan tämä vaikuttaa niin, että suunniteltu arkikierros jää ohjelmasta pois.