Facebook
Twitter
In English

Turussa jahvakuppailtiin jokasyksyiseksi pyrkivän tapahtuman merkeissä lauantaina 25. marraskuuta. Pelaajia oli saapunut Porista, Helsingistä sekä Espoosta haastamaan turkulaisia junioreita. Ilmoittautuneita pelaajia oli 24, joista muutama sairastui ennen kilpailuja.

Squash-Nallet Porista on seura, josta tuntuu vuosi toisensa jälkeen pulppuavan laajalla rintamalla innokkaita sekä lajiteknisesti kehittyneempiä tyttöjä. Porilaiset pelaajat valtasivat tällä kertaa vanhimpien eli alle 15-vuotiaiden sarjan kärkisijat. Tässä Jaffa Cupin kuninkuusluokassa tytöt ja pojat kamppailivat samassa sarjassa. Jemina Stengård dominoi ja on syyskaudella ottanut fyysisyydellään pienen otteen toiseksi tulleesta Roosa Joutsista. Päivä oli sarjaan osallistuneille ennenkaikkea fyysisesti ikimuistoinen, sillä kaikki viisi ottelua pelattiin poikkeuksellisesti ”paras viidestä” otteluina. Samoin toimittiin kaikissa sarjoissa jokaisessa ottelussa.

Alle 13-vuotiaiden tyttöjen sarjassa Iida Stengård oli finaalissa omaa luokkaansa ja elää squashuransa vahvinta kehityskautta. Samassa ikäluokassa Turkuun tuli alle 13-vuotiaiden poikien voitto. Nuorimmissa junioreissa eli alle 11-vuotiaissa räkätauti oli verottanut sarjaa rankimmin. Porilaiset eivät halunneet jättää tilaisuutta hyödyntämättä ja Stengårdien squashklaanin kuopus jätti espoolaisille luun käteen. Severi Stengård kruunattiin voittajaksi.

Alle 13-vuotiaiden maajoukkuevalmentajan näkökulmasta leikkimielisiä tai totisempia kilpailuja järjestetään edelleen niukasti. Squashliiton yksi tehtävä on poimia lajin parista lahjakkuudet ja mahdollistaa heille parhaat kehitysmahdollisuudet leirien ja kansainvälisten kilpailujen kautta. Toisaalta seurojen vastuulla on monipuolisen kilpailuverkoston luominen: kisat tarjoavat leirejä suuremman jännitteen nuorten välille. Näistä koetuista tuntemuksista kasvaa urheilijan identiteetti sekä motivaatio.

Anssi Määttänen

U13 vastuuvalmentaja/SSqL
TSSq/juniorivalmennus

Turun osakilpailun tulokset sekä kilpailusarjan kokonaistilanne ESRC:n sivustolla