Facebook
Twitter
In English

Tänä vuonna Espoo Women’s Open päätettiin järjestää yksipäiväisenä, mikä tarkoitti osalle pelaajista neljää peliä lauantaille. Pelaajia kisaan ilmoittautui 24 ympäri Suomea ja edustettuina seuroina olivat MiSq, SquNa, OSK, LahtiSquash, KSQ sekä ESRC. Pelaajat jaettiin kahteen kaavioon, jotka olivat kahdeksan ja 16 pelaajan kokoisia. Villeillä korteilla ykköskaavioon nostettiin Viola Joutsi (SquNa) ja Kristina Mustonen (LahtiSquash). Poisjääntejä tuli viikon aikana ilahduttavasti ainoastaan yksi, joten lauantaiaamuna ykköskaavio oli täynnä ja kakkoskaaviossakin oli paikalla 15 pelikuntoista ja -intoista pelaajaa.

Hallin lämpötila oli kylmä, mutta kisatunnelma oli aamusta lähtien lämmin. Koko päivän ajan pelaajia kannustettiin yli seurarajojen. Espoo Women’s Openin hienoimpia puolia on nais- ja tyttöpelaajien saaminen yhteen ja samaan paikkaan, jolloin kentillä nähdään sekä nuoruuden intoa sekä vuosien tuomaa kokemusta. Molemmissa kaavioissa pelaajat olivat erittäin tasaisia, joten tiukkoja pelejä nähtiin paljon!

Kisassa pelattiin 40 ottelua, joista peräti 11 eli 28% oli viisieräisiä ja 12 eli 30% oli nelieräisiä. Tilastonikkareille tiedoksi, että eriä pelattiin kaikkiaan 153 ja niissä pisteitä tehtailtiin 2705. Huomioimisen arvoista on myös se, että kisoissa EI ANNETTU ainoatakaan walkoveria! Alkuperäisistä tiedoista poiketen ykköskaaviossa jaettiin kolmelle parhaalle rahapalkinnot, mikä sai kärkipelaajien hymyn palkintojenjaossa levenemään entisestään! Lämmin kiitos tästä EWOn yhteistyökumppaneille!

Ykköskaavion parhaat olivat:
1. Sanna Koivumäki (ESRC)
2. Katri Aalto-Setälä (ESRC)
3. Riikka Piekäinen (ESRC)
4. Kristina Mustonen (LahtiSquash)

Kakkoskaavion parhaat olivat:
1. Inka Luhtala (ESRC)
2. Tanja Turkia (KSQ)
3. Cecilia Lilja (ESRC)

Platen voittajana palkittiin Roosa Joutsi (SquNa) ja turnauksen tsemppariksi valittiin niinikään Porin SquNan Jemina Stengård.

Kaikki ottelutulokset tournamentsoftwaressa.

 

Kaaviot / Draws

Ilmoittautuneet pelaajat / Entries

Linkki kilpailukutsuun ESRC:n sivustolla

Link to invitation on ESRC webpages