Facebook
Twitter
In English

Suomalaiset kaksoisvoittoon Pioneerissa!
Miko Äijänen ja Emilia Soini onnistuivat voittamaan omat sarjansa ja nousivat mestareiksi juniorien arvostetussa Pioneer Squash Cupissa Kölnissä. Kakkossijoitettuna turnaukseen lähtenyt Miko hallitsi finaalia suvereenisti ja teki klassisella suomalaisella peruspelillä egyptiläisen aseettomaksi. Upeasti etenkin kaksi viimeistä peliä pelannut Miko ei jättänyt epäselvyyttä kumpi ansaitsi voiton ja voitti alle 15 poikien sarjan.
Emilia puolestaan aloitti hermostuneesti ja hävisi nopeasti ensimmäisen erän. Sitten alkoi pikkuhiljaa näkyä tuttua Emiliaa ja loppua kohti peli oli ihan yhtä maalia ja viimeinen erä meni 11-1. Finaalivastustaja oli ainoa joka onnistui saamaan Emilialta erän joten suomalaisdominoinnista voi puhua.

Sarjavoitot antavat junioreille hyvät lähtökohdat torstaina alkavaan Dutch Junior Openiin. Muilla suomalaisilla on vielä pelit kesken tätä kirjottaessa.


3. päivä

Miko Äijänen ja Emilia Soini loppuotteluun.
Miko Äijänen ja Emilia Soini pelasivat itsensä loistavasti omien sarjojensa loppuotteluun Kölnissä. Miko päihitti omassa välierässään egyptin Omar Badrin 3-1 ja vain lyhyen aikaa kolmannen erän lopussa pystyi vastustaja oikeasti haastamaan Mikoa. Huomenna loppuottelussa tulee vastaan amerikkalaistunut egyptiläinen Yehia Essam.
Emilia Soini hoiti homman vielä selvemmin omaa egyptiläistä vastustajaa vastaan. Latifa Zakaria pystyi vain yksittäisissä palloissa horjuttamaan Emiliaa ja huomiseen loppuotteluun Emilia lähtee hyvistä asetelmista ja mahdollisimman fressinä. Vastaan tulee musta lammas, entuudestaan tuntematon Lindsay Scott, jonka voimapeli on tähän asti ollut liikaa vastustajille. Asetelmat ovat mielenkiintoiset, kun vastakkain ovat Emilian taito ja liike ja Scotin voima ja aggressio.
Muissa otteluissa tänään suomalaiset Jami Äijänen ja Kristian Rautiainen sekä Riina Koskinen ja Emilia Korhonen kohtasivat toisensa. Jamilla oli eilisten urotekojen jälkeen vähän akut tyhjät ja kun peli ei lähtenyt kulkemaan niin kisojen parasta peliään pelannut Kristian hoiti melko selkeän 3-0 voiton. Tyttöjen pelissä Riina taisteli hyvin ja onnistui saamaan kolmannen erän mutta lopulta Emilian tempo vei voiton 3-1.
Ville Koskinen voitti selvästi pelinsä ja vaikka Villekin on vielä pienikokoinen oli kaveri melkein puolta pienempi. Maarit tuskaili taas vähän asenteensa kanssa ja hävisi tasaisen 3 erän ottelun hyvin liikkuvaa jenkkiä vastaan. Nea puolestaan oli alakynnessä mutta onnistui taktiikan muutoksella voittamaan ennestään tutun Julie Rossignolin 3-2, vaikka tuomari koittikin vaikeuttaa peliä Nean kannalta koko ajan.
Huomenna siis Suomen porukka taistelee kahden sarjan voitoista. Muutkin pelaajat ovat pelanneet hyvin ja taistelevat vähintäänkin kohtalaisista sijoituksista.


3. päivä

Pioneer Squash Cupissa kolmas kisapäivä oli suomalaisille menestyksekäs, aldona 8 voittoa ja 4 tappiota päivän peleistä. Päivän uroteoista vastasivat Äijäsen veljekset, jotka molemmat väänsivät taisteluvoitot pitkän kaavan kautta. Miko selvitti tiensä välieriin 3-2 voitolla todella sitkeästä ja varmasta amerikkalaisesta. Kiihkeän ja puolin ja toisin kääntyneen ottelun Miko selvitti lopulta 11-9 viidennessä erässä, ottelun 11-vuotiaan tuomarin ollessa tiukoilla. Jami puolestaan käänsi aivan uskomattomalla tavalla 0-2 tilanteen voitoksi. Ennalta tuttu Adrien Grondin pelasi unelmapeliä ja Jamilla ei ollut alussa juuri mahdollisuuksia. Kolmannen erän tiukentunut peruspeli ja pari ”kaikki-tai-ei-mitään” hyökkäyslyöntiä käänsi kuitenkin pelin kulun ja ranskalaisen flow vaihtui suomalaiseen hurmostilaan. Edellisen päivän 3 peliä painoi selvästikin Jamin jaloissa mutta henkinen kantti ja taistelu toi oikean työvoiton!!! Kristian voitti myös hieman kangerrellenkin oman pelinsä selvästi irlantilaista vastaan ja pelaa huomenna Jamia vastaan.
Muita suomalaisia onnistujia olivat Espoon Emiliat. Kumpikin hoiti rutiinivoitot, Emppa puolivälierässä kanadalaista Alison Richmondia vastaan ja Emilia sijoitusottelussa vähän pidemmän kaavan kautta jälleen uudesta jenkistä. Myös Riina voitti pelinsä helposti joten Emilia K ja Riina kohtaavat huomenna. Pojat alle 19 vuotiaissa Jaakko jatkoi totutun vahvoja otteita ja siirsi syrjään sveitsin Yannick Lindemannin ilman suurempia ongelmia.
Nuorimmat tytöt ja Ville joutuivat tänään kovaan kouluun. Nea oli lähellä pärjätä kakkossijoitetulle walesiläiselle huonollakin pelillä. Nealla oli vähän keskittymisvaikeuksia ja lyöntivalinnoissa oli ajoittain paljonkin toivomisen varaa. Maarit kohtasi toisen peräkkäisen ranskalaisen. Nyt vastustaja oli ihan parhaimmillaan ja kaksi erää meni Maaritilta päästä pelivauhtiin mukaan. Lopussa peli oli ihan mallikasta mutta vastustaja oli vielä vähän parempi.
Villellä jatkui kova kyyti. Aamulla Ville pelasi todella hyvin haastaen hyvin pelanneen ranskalaisen toden teolla. Lopulta kuitenkin pienet asiat ja muutama virhe huonoon paikkaan ratkaisi pelin vastustajalle. Illalla oli sitten Villellä huono hetki. Mikään ei tahtonut onnistua ja vastustaja painoi vastustamattomasti voittoon vaikka Ville taas paransi loppua kohden.
Huomenna on siis välieräpäivä Pioneerissa. Emppa kohtaa Emilian tiputtaneen egyptiläisen ja Mikokin joutuu taistelemaan kolmen egyptiläisen kanssa alle 15 sarjan voitosta.


2. päivä

Toisena kisapäivänä kaikki loputkin suomalaiset pääsivät tositoimiin. Kaikki aloitti loistavasti ja voittivat ensimmäisen ottelunsa ja pääsi toiselle kierrokselle. Ehkä makeimpana voi pitää Ville Koskisen voittoa saksalaispojasta. Vasta 11-vuotias Ville vei puhtaan 3-0 voiton ensimmäisessä ulkomaan kisassa. Erikoisena voi pitää sitä, että melkein kaikki muut kohtasivat yhdysvaltalaisen pelaajan. Ainakin toistaiseksi vielä näytti suomalainen kaapin paikan ja jenkit olivat ottavana osapuolena.
Iltapäivällä ja illalla pelatut toiset ja joidenkin osalta jo kolmannen pelit osoittautuiatv sitten paljon haasteelisimmiksi. Ville Koskinen sai kokea englannin ykköspojan kovuuden ja nähdä miten sarjan parhaat pelaavat. Miko selvitti ruotsalaisen Anton Larssonin ilman suurempia ongelmia. Kristian ja Jami saivat molemmat todeta vastustajat paremmikseen. Kristianin kohdalla epävarmuus ja ailahdellut peli ei riittänyt USA:n Thomas Kingshotia vastaan. Jami taas pelasi upeasti ja ennakkoluulottomasti ensimmäisen erän todella vahvaa egyptiläistä vastaan. Sitten alkoi edellinen peli ja tehty työ painaa jaloissa ja vaikka Jami taisteli loppuun asti niin se ei riittänyt kuin pariin pisteeseen per erä. Illalla pojat sitten vielä pääsivät kohottamaan itseluottamusta voittamalla molemmat helposti omat sijoitusottelunsa. Jaakko Vähämaa taisteli toisella hallilla jättikokoista portugalilaista vastaan, mutta ensimmäisen erän voiton jälkeen peli siirtyi portugalilaisen hallintaan ja häviö 1-3 Jaakolle.
Tytöillä meni vaihtelevasti Emppa (T17) ja Nea (T15) hoitivat omat pelinsä helposti 3-0. Maarit taisteli todella hienosti ja oli lähellä yllättää ranskan Elise Romban. Lopulta kuitenkin Romba voittoon 3-1 parempien loppuerien turvin. Emilialla ja Riinalla oli molemmilla vaikeata. Emilia oli 2 erää melko unessa ja vaikka voittikin kolmannen erän niin herääminen tapahtui liian myöhään. Voitto egyptiläisestä ei kuitenkaan ollut kaukana. Riina puolestaan aloitti hyvin ja vei ensimmäisen erän leikittelevän helposti. Sitten Riinan pelin ydin, taakselyönti petti ja hyvin juokseva amerikkalainen onnistui viemään seuraavat kolme erää.
Nyt olis vain tärkeää kaikkien oppia jotain näistä hävityistä otteluista ja saada mahdollisimman paljon irti vielä jäljellä olevista peleistään.
Omien sarjojensa ”pääsarjassa” jatkavat vielä Nea Falck (T15), Emilia Soini (T17) ja Miko Äijänen (P15).


1. päivä

Suomen juniorit ovat taistelemassa perinteisissä kesäkisoissa. Ensimmäisenä vuorossa on Pioneer Junior Cup Kölnissä, jossa on mukana yhteensä 10 suomalaista. 5 poikaa ja 5 tyttöä. Etukäteen Suomella on jopa 2 voittajaehdokasta, kun sekä Miko Äijänen että Emilia Soini ovat sijoitettu korkealle omissa sarjoissaan (P15 ja T17).
Kisan muut suomalaiset ovat:
Ville Koskinen P13, Kristian Rautiainen ja Jami Äijänen P17, Jaakko Vähämaa P19, Nea Falck ja Maarit Ekholm T15 ja Emilia Korhonen ja Riina koskinen T17.
Koitan mahdollisuuksien mukaan lähetellä kuulumisia kisoista ja tuloksia ja pääkentän otteluita voi seurata reaaliajassa kisojen nettisivuilta www.pioneercup.de

Pioneer Junior Cup

Pojat 19

1. kierros
Jaakko Vähämaa – Rishi Tandon IND 13/11 6/11 11/3 11/5
2. kierros
Jaakko Vähämaa – Alex Reisley USA 11/3 11/1 11/4
3. kierros
Rui Suares POR – Jaakko Vähämaa 9/11 11(7 11/8 11/7
Sijat 9-16
Jaakko Vähämaa – Yannick Lindemann SUI 11/8 11/5 11/4
Sijat 9-12
Faraz Khan USA – Jaakko Vähämaa 11/5 11/4 11/4
Sijat 11-12
Jaakko Vähämaa – Roshan Bharos NED 11/5 11/5 8/11 11/8

Pojat 17

1. kierros
Kristian Rautiainen – Andrew Muran USA 11/4 11/3 11/7
Jami Äijänen – Spencer Anton USA 11/3 11/9 10/12 11/5
2. kierros
Thomas Klingshott USA – Kristian Rautiainen 11/8 12/10 12/10
Youssef Khaled Abouelmakarem EGY – Jami Äijänen 8/11 11/2 11/6 11/2

Sijat 17-32
Kristian Rautiainen – Sandro Ehlers GER 11/8 6/11 11/2 11/9
Jami Äijänen – Vitaliy Yevdochenko UKR 11/4 11/2 11/4
Sijat 17-24
Kristian Rautiainen – Nikita Gilevskiy IRL 11/9 11/2 11/3
Jami Äijänen – Adruen Grondin FRA 6/11 7/11 11/6 11/9 11/7
Sijat 17-20
Kristian Rautiainen – Jami Äijänen 11/5 11/6 11/6
Sijat 17-18
Kristian Rautiainen – Yannik Omlor GER 11/3 11/1 11/9
Sijat 19-20
Arhum Saleem USA -. Jami Äijänen 11/4 8/11 11/6 11/3

Pojat 15

1. kierros
Miko Äijänen – Reg Anderson USA
2. kierros
Miko Äijänen – Anton Larsson SWE 11/3 11/5 11/5
3. kierros
Miko Äijänen – Jack Greenwood CAN 11/7 11/2 11/8
Puolivälierät
Miko Äijänen – David Yaccobuci USA 11/7 8/11 11/7 9/11 11/9
Välierät
Miko Äijänen – Omar Badr EGY 11/4 11/5 10/12 11/4
Loppuottelu
Miko Äijänen – Yehya Essam USA 11/5 11/8 11/3

Pojat 13

1. kierros
Ville Koskinen – Lorenz Fritz GER 11/8 11/5 11/8
2. kierros
James Wyatt ENG – Ville Koskinen 11/2 11/0 11/4

Sijat 17-32
Adrien Douillard FRA – Ville Koskinen 12/10 11/6 14/12
Sijat 25-32
Maximilian Kierska GER – Ville Koskinen 11/0 11/3 11/7
Sijat 29-32
Ville Koskinen – Dennis Igelbrink GER 11/1 11/4 11/4
Sijat 29-30
Matt Mcmanus USA – Ville Koskinen 7/11 13/11 11/5 11/7

Tytöt 17

1. kierros
Emilia Soini – Madeleine Mayhem USA 11/1 11/3 11/2
Riina Koskinen – Carolina McQuiston USA 11/8 11/13 11/7 11/7
Emilia Korhanen – Haley McAtee USA 11/1 11/1 11/3
2. kierros
Emilia Soini – Virginia Tully Ross USA 11/3 11/0 11/5
Alison Richmond CAN – Riina Koskinen 3/11 12/10 11/7 11/5
Latifa Zakaria EGY – Emilia Korhonen 11/6 11/8 6/11 11/5
Puolivälierät
Emilia Soini – Alison Richmaond CAN 11/2 11/4 11/3
Välierät
Emilia Soini – Latifa Zakaria EGY 11/5 11/3 11/6
Loppuottelu
Emilia Soini – Lindsey Scott USA 5/11 11/5 11/7 11/1

Sijat 9-16
Riina Koskinen – Virginia Tully Ross USA 11/5 11/9 11/1
Emilia Korhonen – Carey Danforth USA 11/6 7/11 11/6 11/4
Sijat 9-12
Emilia Korhonen – Riina Koskinen 11/5 11/8 8/11 11/8
Sijat 9-10
Emilia Korhonen – Madlen O’Connor CAN 11/6 11/8 12/10
Sijat 11-12
Michaela Malinova SVK – Riina Koskinen 11/7 7/11 11/3 11/6

Tytöt 15

1. kierros
Maarit Ekholm – Eliska Omelkova CZE 10/12 11/3 11/5 11/8
Nea Falck bye
2. kierros
Elise Romba FRA – Maarit Ekholm 7/11 11/7 11/5 11/6
Nea Falck – Emily Woodworth ENG 11/3 11/3 11/6
3. kierros
Elin Harlow WAL – Nea Falck 13/11 11/7 11/6

Sijat 9-16
Laura Gamblin FRA – Maarit Ekholm 11/0 11/3 11/7

Sijat 5-8
Nea Falck – Julie Rossignool FRA 8/11 11/5 11/6 9/11 12/10
Sijat 5-6
Zelna Tamer Essameldin EGY – Nea Falck 11/9 11/5 11/6

Sijat 9-16
Laura Gamblin FRA – Maarit Ekholm 11/0 11/3 11/7
Sijat 13-16
Haley Scott USA – Maarit Ekholm 11/8 11/8 11/5
Sijat 15-16
Maarit Ekholm – Emily Woodworth USA 11/3 11/5 11/7