Facebook
Twitter
In English

Ohjeet järjestäjille ja kapteeneille

Hyvät liigaseurat, luettehan tämän huolella!

SSqL:n kilpailuvryhmä pohtii vuosittain Squashliigan toimintaa. Vaikka liigaa pidetään yleisesti hyvin toimivana järjestelmänä, ryhmä on kiinnittänyt huomionsa etenkin seuraaviin asioihin:
1) järjestävän seuran ohjeistuksen parantaminen ja
2) joukkueen sisäisen pelaajajärjestyksen muuttaminen pelitasoa vastaavaksi.
Tausta-ajatuksena on pyrkimys kehittää liigatapahtumia. Kun asiat hoidetaan sujuvasti, tapahtumasta saadaan viihdyttävämpi ja squashin arvostus nousee. Välilliset vaikutukset voivat olla vaikka kuinka hyvät.

1) Ohjeistus järjestäville seuroille

Järjestävä seura velvoitetaan seuraaviin asioihin liigakierroksen yhteydessä:
– tiedottaminen paikallisessa mediassa ennen ja jälkeen kierroksen; toivottavaa olisi, että toimittaj(i)a saataisiin kutsutuksi paikan päälle
– paikalla on oltava yksi henkilö (kilpailun johtaja), joka toimii järjestävän seuran virallisena edustajana; tämä henkilö pitää kaikki narut käsissään koko päivän ajan
– hallin seinällä on oltava taulu, johon ottelutulokset kirjataan heti pelien päätyttyä – ei siis niin, että tulospaperit vaeltavat jollain pöydällä kisajuoman kostuttamina
– pelaajille on järjestettävä kisajuomaa halutulla tavalla
– pelit kuulutetaan hallilla (kuka pelaa seuraavaksi, millä kentällä)
– kenttien takalasista löytyvät kyseisen pelin pelaajat ja erätulokset, jotka tuomari päivittää
– tulokset lähetetään sähköpostilla VÄLITTÖMÄSTI ottelujen päätyttyä liiton ilmoittamaan osoitteeseen (tällä hetkellä poku.home[at]squash.fi)
– tulospalvelun nopeuttamiseksi tuloksia voi mielellään lähettää myös ennen kierroksen päättymistä
– julkaisemisen nopeuttamiseksi tulosten tulisi noudattaa muotoa:
HSRC-MiSq 1-3 (3-10 / 105-134)
Aleksi Leskinen – Erno Teitti 0-3 (8/11 13/15 4/11)
Heikki Kononen – Lauri Valtola 3-1 (13/11 9/11 11/3 11/6)
Juha Hatjasalo – Markus Vanhanen 0-3 (5/11 6/11 8/11)
Pyry Poikolainen – Olle Poutiainen 0-3 (8/11 5/11 4/11)

Excel-taulukot ja pdf:t aiheuttavat turhaa käsityötä vastaanottopäässä ja hidastavat tulosten julkaisemista.
Jos järjestäjille tulee mieleen muita ideoita, joilla tapahtumaa saadaan parannettua, kilpailuryhmä antaa näille vilpittömän tukensa.

2) Joukkueiden ilmoittaminen otteluun

– Joukkueiden kapteenien on ilmoitettava ensimmäisen ottelun kokoonpano kilpailun johtajalle viimeistään 15 minuuttia ennen kierroksen alkua. Nimettyjen pelaajien on oltava paikalla kierroksen alkaessa.
– Tuomaroinnin varmistamiseksi jokaisella joukkueella on oltava vähintään joukkueen kokoa vastaava määrä pelaajaa paikalla kierroksen ilmoitettuna alkamisaikana. Mahdollisia vaihtopelaajia ei tarvitse nimetä kierroksen alkaessa, eikä heidän tarvitse olla paikalla ensimmäisen ottelun alkaessa.

3) Joukkueiden pelaajajärjestys

Joukkueen pelaajajärjestyksen on noudatettava SSqL:n voimassa olevaa rankinglistaa. Samalla sijalla olevat pelaajat voidaan asettaa haluttuun järjestykseen, mutta sen on oltava sama kierroksen kaikissa otteluissa.
Ulkomaiselle pelaajalle kilpailuryhmä määrittää liigaa koskevan rankingin.
Huomioittehan myös Squashliigan sääntöjen muut kohdat. Sääntöjen noudattamiseen on syytä kiinnittää huomiota, sillä sääntörikkomuksiin tullaan puuttumaan kovalla kädellä.
Yleisohjeena kaikille seuroille muistutettakoon vielä, että SM-sarjassa peliasun tulee olla yhtenäinen. Tämä tarkoittaa, että etenkin miesten joukkueilla tulisi olla samanlaiset pelipaidat kahtena eri värinä (kahdet paidat) – tämä sen vuoksi, että pelaajat erottuisivat toisistaan (esim. tv ja striimaus edellyttävät tätä). Paidoissa olevien mainosten tulisi olla hyvällä maulla toteutettu, ei siis ”tilkkutäkkejä”.
Kilpailuryhmä toivoo liigaan osallistuvilta joukkueilta yleisesti ammattimaista asennetta liigaa kohtaan. Tehdään liigakierroksista yhdessä näyttäviä squashtapahtumia!

Kilpailuryhmä toivottaa kaikille joukkueille onnistunutta kilpailukautta.