Facebook
Twitter
In English

Juniorien u17 ja u15 joukkueiden EM-kisat ovat päättyneet Lissabnonissa.
Suomen sijoitus u17 sarjassa oli 14. ja u15 sarjassa 15.
Tulospalvelu tournamentsoftwaressa.
Alempana raportit otteluista ja suomalaistulokset.

Suomen joukkueet:
u17 Mika Laakkonen, Samuli Niskala, Henrietta Huuhka
u15 Ville Koskinen, Atte Stengård, Kamilla Stengård

4. päivä
Suomi – Ruotsi 1-2 u17
Samuli lähti luottavaisin mielin ruotsalaisen ykköspojan kaatoon. Ottelu olikin tasainen ja Samulin otteissa näkyi aiempaa vahvempi pelikuvio. Erien loput kuitenkin lipsahtivat Ruotsalaiselle osittain pienen väsymisen kautta. Ottelu Ruotsiin 3-0.
Hetta voitti toistamiseen Ruotsin Alva Louddin ja oli näin ollen voittamaton koko kisojen ajan. Hieno turnaus Hetalta!

Suomi – Norja 2-1 u15
Tulihan se voitto sieltä vihdoinkin! Tärkeä saada joukkueena turnauksen loppuun vielä onnistuminen, jotta kotiin pääsee lähtemään hieman paremmin fiiliksin.
Pelijärjestys alkoi kakkospoikien ottelulla, eli ensimmäisenä vuorossa oli Atte. Atella vastassa pienikokoinen, mutta äärimmäisen taktinen, Nicholai Bö. Peli oli alusta loppuun Aten hallintaa, vaikkakin vastustajan tarkat ja korkeat liimalinjat ajoittain sekottivatkin Aten päätä. 3-0 ja ottelu kotiin!
Seuraavana koppiin hyppäsi Ville. Vaikka Ville ei omaan lyöntitarkkuuteensa ollutkaan tyytyväinen, ottelu täysin Villen dominointia ja taululle selkeät 3-0 lukemat, ja Suomen U15 joukkueelle se haluttu ensimmäinen voitto!!!
Merkityksettömässä ottelussa Kamilla sai vastaansa isokokoisen ja fyysisen Madeleine Hyllandin. Terävää liikettä Kamillalta, mutta harmittavasti usein stopparipaikoista mieluummin pallo taakse, ja vastustajan liikuttamisesta saavutettavat hyödyt jäivät saavuttamatta. Loistava tsemppiasenne kuitenkin alusta loppuun. Ottelu kuitenkin Norjaan 3-0.

3. päivä
Suomi – Hollanti 1-2 u17
Samuli Niskanen nousi joukkueen ykköspelaajaksi Mika Laakkosen ollessa flunssaisena. Vaikka Hollantilaisen taitotaso oli liikaa Samulille, Kuusamolainen taisteli kovasti ottelun alusta loppuun saakka. Ottelu Hollantiin 3-0.
Henrietta Jatkoi voittoisaa polkua ja nujersi hollannin ykköstytön suhteellisen selvästi, vaikka Hetalle tuli hieman liikaa virheitä ottelun aikana. Ottelu Suomelle 3-0.

Suomi – Unkari 2-1 u17
Samuli pelasi todella vahvan ottelun Unkarin ykköspelaajaa vastaan ja voitto tuli hienon esityksen jälkeen. Kuusamolaisen pelikuvio tuntui loksahtavan paikalleen ottelussa. Lyöntivalikoimaan tuli lisää variaatioita sekä usko omaan peliin pysyi korkealla koko ottelun ajan. Ottelu Suomelle 3-0.
Hetta teki Unkarin ykköstyttöä vastaan mitä pitikin ja hoiti homman kotiin tyylikkäästi 3-0.

Suomi – Ruotsi 1-2 u15
Aamupäiväottelussa eilisen U17 joukkueen tapaan edessä oli perinteinen Suomi-Ruotsi -maaottelu. Tunnelma katsomossa oli tämän mukainen, ja ruotsalaisten melulta ei kuullut pisteitä saatika omia ajatuksiaan.
Ykköspoikien pelissä Ville kohtasi nuoren Fritiof Jacobssonin. Välillä nyrkkeilyotteluakin muistuttanut ottelu fyysisen väännön jälkeen ruotsalaiselle 3-1. Villen peruspeli edelleen epätarkkaa ja hätäisten ratkaisujen värittämää, ja ruotsalainen hyödynsi omat paikkansa tehokkaasti.
Tyttöjen pelissä Kamilla sai vastaansa Sara Månbergin. Kamilla taisteli hienosti ja haastoi ruotsalaista ajoittain tarkoilla linjalyönneillä. Ottelu kuitenkin Ruotsiin 3-1 ja näin ollen Finnkampenin voitto Sverigelle.
Atte pääsi pelaamaan merkityksetöntä ottelua Teo Carlekea vastaan. Rutiinivoitto Atelle tasaisten vaiheiden jälkeen 2-1.

Suomi – Portugali 1-2 u15
Ville joutui ottelussaan tekemään jälleen täyden päivätyön. Peli oli molemmilta ailahtelevaa ja eriä vaihdettiin vuoronperään 2-2 tilanteeseen asti. Kotiyleisön edessä hurmokseen päässyt Simão Neves piti kuitenkin Villen pois T-pisteestä ja väänsi lopulta harmittavan 3-2 voiton Portugalille.
Kamillan otteet ovat olleet selkeästi nousujohteisia läpi kisojen. Ottelussa Mariana Martinsia vastaan Kamilla pääsi ajoittain hallitsemaan peliä tarkan peruspelin kautta. Fakta on kuitenkin se, että Kamilla joutuu vielä iästä ja fyysisyyden puutteesta johtuen antamaan puolet isommille tytöille liikaa tasoitusta. Näin ollen tämä ottelu Kamillan loistavasta taistelusta huolimatta Portugalille 3-0.
Atella näin ollen taas siis merkityksetön peli, vastassa Guilherme Prata. Tasaisten vaiheiden jälkeen ruutininomainen voitto Atelle 3-0. Atella ollut havaittavissa uskonpuutetta perustekemiseen ja siihen, että oma peli kantaa hedelmää. Tämä ottelu oli kuitenkin perusvarmaa tekemistä, ja hyvä itseluottamusboosti seuraavaan.


2. päivä
Suomi – Ruotsi 1-2 u17
Mika Laakkonen oli saanut yön aikana lievän flunssan ja meni kentälle puoli kuntoisena Ruotsin Nicholas Goth-Erringtonia vastaan. Pelaamisesta ei luonnollisesti tullut mitään ja ottelu Ruotsiin 3-0.
Samuli Niskala kohtasi Ruotsin Erik Jakobssonin jonka vahva peruspeli oli tällä kertaa liikaa Kuusamolaiselle. Samulilla pelasi ajoittain hyvää peliä ja sai Ruotsalaisen tekemän töitä mutta pallojen pitkittyessä peli kääntyi selvästi Jakobsonille. Ottelu Ruotsiin 3-0.
Henrietta ei antanut toivoa Ruotsin ykköstytölle Alva Louddille ja takoi taululle selvät lukemat. Ottelu Suomelle 3-0.

Suomi – Belgia 1-2 u15
Ville aloitti urakan Belgian ykköstä, Dries Veerhaegenia, vastaan. Peli oli hyvin ailahtelevaa, mutta tiukassa paikassa Ville pystyi pitämään kuvionsa kasassa ja venyi tärkeään 3-2 voittoon.
Kakkospoikien pelissä Atte kohtasi varman perusjyrän, Florian Bierkensin, jonka kypsä peruspeli oli Atelle myrkkyä. Kahdessa ensimmäisessä erässä Aten keskittyminen oli vaikeaa, ja peliä väritti selkeä turhautuminen omaan tekemiseen. Toisella erätauolla muisteltiin menneitä onnistumisia, ja haettiin sitä kautta hyviä fiiliksiä. Tämä näkyikin kolmannessa erässä itsevarmana pelaamisena. Valitettavasti kiri alkoi liian myöhään ja ottelu Belgialle 3-0.
Ottelun ratkaisu jäi siis Kamillan harteille. Kamilla lähti otteluun erittäin aktiivisena ja jalat toimivat hyvin läpi ottelun. Tiukkaa taistelua siis Kamillalta, mutta Belgian tyttö kuitenkin parempi erin 3-1.
Näin ollen Suomelle siis harmittavasti jumbosija alkulohkossa. Pelit jatkuvat tänään sijoista 9-16. 8 joukkueen cupkaaviossa ensimmäisellä kierroksella vastaan astelee rakas länsinaapurimme Ruotsi. Mikäli haluaa kahdentoista sakkiin, on Ruotsin kaaduttava tänään!


1. päivä
Aamupäivän ottelut

Suomi – Tsekki 1-2 U17
Henrietta Huuhka aloitti kisaurakan Tsekin Kristyna Fialovaa vastaan. Ensimmäisen erän virheet maksoivat erävoiton, mutta seuraavissa erissä Hetan tehokkaampi pelikuvio ja lyöntitarkkuus oli vastustajalle liikaa. Ottelu Henrietalle 3-1.

Seuraavassa pelissä Mika Laakkonen haastoi tarkalla peruspelillä Tsekin ykköspelaajan David Zemanin. Taitava ja hyvin liikkuva tsekki, ei kuitenkaan ollut tänään yllätettävissä ja ottelu vastustajalle 3-0.

Viimeisessä ottelussa Samuli Niskala haastoi ennakkoluulottomalla ja hyvällä hyökkäyspelillä Tsekin kakkosen Vojtech Ryban. Ensimmäinen erän jälkeen vastustaja pääsi kuitenkin pyörittämään peliä liikaa keskeltä ja tuloksena tappio 3-0.

Suomi – Ranska 0-3 U15
Ensimmäisessä pelissä Kamilla Stengård kohtasi Ranskan Yuna Loaecin jonka peli kulki kuin kiskoilla konsanaan. Kamillalle syötön palautukset olivat ottelussa haastavia ja taitava ranskalainen pääsi hallitsemaan peliä heti syötöstä lähtien. Nuori Kamilla taisteli kuitenkin pää pystyssä, mutta Yuna meni menojaan. Ottelu ranskalaiselle 3-0.

Ville Koskinen hyppäsi laatikkoon täynnä tarmoa, mutta Ranskan ykkösnyrkki Thibault Lassaux hallitsi peliä Villen hyvistä otteista huolimatta. Villen virheiden määrä ja passiivisuus helpotti ranskalaisen pelaamista ja taululle 3-0.

Atte Stengård sai vastaansa pienikokoisen ranskalaisen Manuel Paquemarin, joka esitti taitavaa ja järkevää peliä. Atella oli hieman jalkahuolia ja tästä johtuen ajatus karkaili ja keskittyminen oli muualla kuin pelaamisessa. Ottelu ranskalaiselle 3-0.

Iltapäivän ottelut

Suomi – Israel 1-2 U17
Henrietta aloitti Israelin Maya Birenshtokia vastaan hieman tahmeasti mutta pelin lähtiessä kulkemaan ei voittajasta ollut epäselvyyttä. Hetalle päivän toinen voitto.

Mika sai vastaansa ESF:n juniorirankingin 4. sijalla olevan Ido Bursteinin jonka peruspeli ja liike oli Mikalle liikaa. Urheaa taistelua ei tänään palkittu ja Mikalle päivän toinen tappio.

Nuori Samuli Niskala haastoi Yali Shassin päivän kolmannessa ottelussa ja sai hetkittäin järkytettyä vahvaa Israelilaista napakalla hyökkäyspelillä. Ottelu kuitenkin Israeliin 3-0.

Suomi – Sveitsi 0-3 U15
Kamillan syötönpalautukset olivat parempia kuin ensimmäisessä ottelussa ja hän pääsi ajoittain peliin mukaan. Tasoero oli kuitenkin suuri ja ottelu Sveitsiin 3-0.

Ville pääsi ottelussa Sveitsin ykköspoikaa vastaan ajoittain hyvin peliin mukaan mutta turhan hätäiset hyökkäykset eteen koituivat kohtaloksi. Ottelu Sveitsiin 3-0.

Kolmannessa ottelussa Aten gameplan Fabio Fuchsia vastaan oli pelata kuin Nick Matthew ja tämä toteuikin puolitoista erää loistavasti. Vastustajan ottaessa injury breakin, Matthewn lailla pelannut Atte, alkoikin lyödä boasteja solkenaan. Näin ollen harmittava tappio hyvin alkaneen pelin jälkeen. Ottelu Sveitsiin 3-1.EM u17

Lohko D
Suomi – Tsekki 1-2

Mika Laaksonen – David Zeman 5/11 5/11 6/11
Samuli Niskala – Vojtech Ryba 8/11 4/11 5/11
Henrietta Huuhka – Kristyna Fialová 7/11 11/3 11/3 11/7
Suomi – Israel 1-2
Mika Laaksonen – Odo Burstein 2/11 2/11 5/11
Samuli Niskala – Yali Shass 2/11 6/11 3/11
Henrietta Huuhka – Maya Birenshtok 11/6 11/1 11/9
Suomi – Ruotsi 1-2
Mika Laaksonen – Nicholas Goth-Errington 4/11 0/11 5/11
Samuli Niskala – Erik Jakobsson 4/11 3/11 4/11
Henrietta Huuhka – Alva Loudd 11/6 11/1 11/9

Sijat 9-16
Suomi – Hollanti 1-2
Mika Laaksonen – Dennis Krukkert 0-3 w.o.
Samuli Niskala – Thijs Roukens5/11 2/11 2/11
Henrietta Huuhka – Gabi Fritsche 11/9 11/3 11/7

Sijat 13-16
Suomi – Unkari 2-1
Mika Laaksonen – Adam Sseke 0-3 w.o.
Samuli Niskala – Akos Pocsai 11/9 11/8 11/7
Henrietta Huuhka – Eszler Róth 11/5 11/1 11/1

Sijat 13-14
Suomi – Ruotsi 1-2
Mika Laaksonen – Filip Krüger 0-3 w.o.
Samuli Niskala – Nicholas Goth-Errington 7/11 8/11 13/15
Henrietta Huuhka – Alva Loudd 11/2 11/7 12/10

EM u15

Lohko D
Suomi – Ranska 0-3

Ville Koskinen – Thibault Lassaux 8/11 7/11 6/11
Atte Stengård – Manuel Paquemar 5/11 5/11 6/11
Kamilla Stengård – Yuna Loaec 1/11 1/11 2/11
Suomi – Sveitsi 0-3
Ville Koskinen – Yannick Wilhelmi 4/11 5/11 3/11
Atte Stengård – Fabio Fuchs 11/5 7/11 6/11 5/11
Kamilla Stengård – Ambre Allickx 1/11 1/11 0/11
Suomi – Belgia 1-2
Ville Koskinen – Dries Verhaegen 11/3 6/11 11/4 9/11 11/9
Atte Stengård – Florian Bierkens 5/11 5/11 8/11
Kamilla Stengård – Virginie Gustin 2/11 5/11 11/9 6/11

Sijat 9-16
Suomi – Ruotsi 1-2
Ville Koskinen – Fritiof Jacobsson 10/12 9/11 14/12 3/11
Atte Stengård – Teo Carleke 11/3 8/11 11/7
Kamilla Stengård – Sara Månberg 5/11 2/11 11/7 7/11

Sijat 13-16
Suomi – Portugali 1-2
Ville Koskinen – Simão Neves 11/3 10/12 11/6 7/11 9/11
Atte Stengård – Guilherme Prata 11/7 11/9 11/9
Kamilla Stengård – Mariana Martina 6/11 6/11 5/11

Sijat 15-16
Suomi – Norja 2-1
Ville Koskinen – Simen Wiig 11/3 11/5 11/5
Atte Stengård – Nicolai Bö 11/7 11/1 11/7
Kamilla Stengård – Madeleine Hylland 5/11 8/11 3/11