Facebook
Twitter
In English

Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkue koki kolmantena päivänä voiton ja tappion. Suomi aloitti kolmannen kisapäivän nihkeästi ja kärsi tappiot kaikissa otteluissa Tanskaa vastaan. Kokoonpano Atte Stengård, Elias Korhonen ja Iida Takaluoma ei löytänyt sykettä ja voitontahtoa riittävästi haastamaan vastustajia, jotka olisivat olleet taitojen puolesta ihan voitettavissa.

Vaisulle esitykselle maajoukkuevalmentaja Jaakko-Antti Peltola ei löytänyt syytä.

“Todella vaisu esitys joukkueelta, kukaan pelaajista ei yltänyt tasolleen. Jalat ja pää olivat jumissa joka iikalla. Voitontahtoa ja tsemppiä ei löytynyt.”, harmitteli Peltola

“Syytä tähän en keksi, eikä sitä jääty sen kummemmin märehtimään”.

Päivän toiseen otteluun Itävaltaa vastaan joukkue syttyi pelaamaan kuin uudesti syntyneenä. Äärimmäisen tiukkojen vaiheiden jälkeen voitto kirjattiin Suomelle otteluvoitoin 2-1.

“En tiedä mitä pelaajat hakivat pelien välissä Carrefourista, mutta energiat olivat ihan eri tasolla kuin aiemmassa ottelussa.”

Ensimmäinen ottelussa Samuli Niskala voitti Itävallan kakkospelaajan Dominik Gstreinin erin 3-1.

“Samulin pelirutiini on hyvällä tasolla eikä notkahduksia tapahdu. Samuli on luottopakki joka ei petä.”

Toisessa ottelussa Elias Korhonen voitti yhden elämänsä kovimmista ja tiukimmista peleistä viidennen erän jatkopalloilla 16-14. Ottelu keräsi yleisöä lehterit täyteen ja tunnelma oli katossa.

“Elias osoitti huikeaa taistelutahtoa ja itseluottamusta vaikeillakin hetkillä. Myös Jalka liikkui ketterästi ja maila puhui tylyä kieltä. Miehestä kuoriutui pelin aikana taistelun ruumiillistuma”, Peltola suitsutti suojattiaan.

“Iida Takaluoma pelasi myös ehkä parhaan pelinsä kisoissa Itävallan ykköstyttöä vastaan, vaikka tiukka viisi eräinen ei tällä kertaa tullutkaan kotiin. Nyt Iida uskalsi pelata korkeammalla, lyödä palloa aikaisemmin sekä pelata eteen rohkeasti. Tuosta on peli ideasta on hyvä jatkaa eteenpäin.”

Tänään Suomen U17 maajoukkueella on vastassa Puola, jossa kamppaillaan sijoista 13-14.

U15 18:nneksi

U15 joukkue sai kisaurakkansa päätöksen ja sijoittui 18:nneksi. 17-19 pelattiin jatkolohkona, jossa vastassa oli siis ensin Luxemburg ja sitten Norja. Luxemburgin nuori joukkue ei kyennyt haastamaan Suomea ykköspelaajien ottelua lukuunottamatta. Ensikertalaisten joukkueelle siis vihdoin ja viimein kaivattu otteluvoitto.

”Kakkospoikien ja tyttöjen peleissä ei valitettavasti tullut peliä ollenkaan. Tasoero niin valtava että kyseessä oli täysi läpikävely molemmissa matseissa”, selitti valmentaja Tommi Lind ottelun jälkeen.

”Ruismäki pääsi sentään kunnolla vääntämään. Nyt se mitta ja maali löytyivät vihdoin ja tämä näkyi tulostaululla”, Lind sanoi.

Päätösottelussa Norjaa vastaan ratkaistiin sijat 17-18. Kovasta taistelusta huolimatta Norja oli tänään valitettavasti parempi luvuin 1-2.

Kakkospoika Oskari hoiti oman osuutensa hienosti. Valitetttavasti Ville ja Viola joutuivat loistavasta taistelusta huolimatta todeta norjalaiset paremmikseen.

”Osku hoiti omansa rutiinilla. Painava peruslyönti oli liikaa norjalaiselle, jolla ei ollut oikeastaan mitään tehtävissä koko ottelussa. Osku löysi petomoodin päälle Belgia-matsissa ja onnistui säilyttämään sen kisojen loppuun asti.”

”Ville on muutaman kerran kohdannut Nicolain aikaisemmin. Edellisellä kerralla pojat kohtasivat Danish Junior Openin (2015) finaalissa viime syksynä. Tuolloin Ville ei päässyt peliin mukaan ollenkaan ja numerot olivat selkeät 3-0 Nicolaille. Tiesimme, että onnistuneella suorituksella Nicolai olisi kuitenkin voitettavissa.”

”Ville aloitti ottelun päättäväisesti ja ensimmäinen erä meni tasaisesti 8-8 tilanteeseen asti, sitten muutamat harmittavat helpot virheet Villelle ja erä lipsahti Norjaan.”

”Ensimmäisessä erässä Ville piti peruslyönnin tarkkana ja pääsi hallitsemaan peliä ja sai Nicolain liikkeelle. Toisessa erässä suorittamisen taso syystä tai toisesta laski liikaa, ja taakselyönnit jäivät joko lyhyiksi tai irtosivat keskelle. Nicolain tasoiset pelaajat hyödyntävät irtopallot välittömästi ja erä oli muutamaa pallorallia lukuunottamatta yhtä maalia.”

”Kolmanteen Ville taas sisuuntui ja aloitti erän loistavasti. 5-1 johdossa taisi iskeä pieni hyvänolontunne ja Nicolai kiri tilanteen nopeasti 5-5:een. Valitettavasti Ville ei saanut enää hyvästä rytmistä kiinni ja Nicolai todettiin tälläkin kertaa etevämmäksi.” kertasi Lind pelin kulkua.

Otteluvoiton ratkeaminen siirtyi siis tyttöjen peliin.

Viola sai vastaansa isokokoisen Madeleine Hyllandin, joka oli aikaisemmin turnauksessa ottanut hyviä voittoja.

”Sovittiin heti alussa, että Violan on hyökättävä aktiivisesti eteen, jotta saataisiin isoon tyttöön liikettä.”

”Viola pysyi suunnitelmassa läpi ottelun ja taktiikka toimi erinomaisesti. Kun stopparit onnistuivat, Madeleine joutui enemmän tai vähemmän pulaan joka kerta, ja Viola pääsi kontrolloimaan pelin tapahtumia.”

”Valitettavasti kuitenkin hieman turhan paljon virheitä ja pientä epäröintiä tiukoissa paikoissa. Madeleine hyödynsi fyysisyyttään hyvin ja Violan loistavasta taistelusta huolimatta hoiti otteluvoiton ja paremman sijoituksen Norjalle.”
U15:
Suomi – Luxemburg 3-0

Oskari Laitinen – Raphaël Magron 3-0 (11-3, 11-1, 11-3)
Ville Ruismäki – Corey Macmahon 3-1 (11-8, 11-6, 9-11, 12-10)
Viola Joutsi – Eliane Pereira 3-0 (11-1, 11-2, 11-1)

Suomi – Norja 1-2

Oskari Laitinen – Oliver Gangsø Badawy 3-0 (11-5, 11-2, 11-0)
Ville Ruismäki – Nicolai Bö 0-3 (8-11, 4-11, 7-11)
Viola Joutsi – Madeleine Hylland 0-3 (4-11, 10-12, 5-11)

 

Suomen U17-joukkue voittojen makuun

Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkue otti kaksi komeaa voittoa EM-kisojen toisena päivänä. Ensin kaatui Portugali 3-0, sen jälkeen Belgia 2-1.
Voittojen siivittämänä Suomen joukkue varmisti C-lohkon kolmospaikan, joka tietää lauantain sijoitusotteluihin ennakkoon heikompaa vastustajaa. Erityisesti venyminen Belgia ottelussa oli joukkueelta erinomainen suoritus. Voiton takuumiehenä toimi Samuli Niskala, joka nousi ottelussaan belgialaista vastaan 2-1 tappioasemasta 2-3 voittoon.

“Hienoa päivä kaiken kaikkiaan! Ensin hoidettiin Portugali pois alta rutiini suorituksella. Tiedettiin että ollaan parempia ja käytiin näyttämässä se myös kentällä. Sen jälkeen syötiin, lepäiltiin ja keskityttiin Belgia matsiin pari tuntia”, kertaili maajoukkuevalmentaja Jaakko-Antti Peltola päivän tunnelmia.

“Ensimmäisessä otteluparissa Elias Korhosella oli lähes mahdoton tehtävä Sanjay Jeevaa vastaan. Hyvä haasto kuitenkin Elkulta vaikka ottelu meni suoraan Belgiaan 3-0.”

“Toisessa otteluparissa Samuli Niskala pelasi elämänsä pelin. Etenkin rystypuoli oli Sampalta kirurgin tarkkaa työskentelyä. Vastustajan prässääminen onnistui erittäin hyvin ja t-piste oli loppua kohden totaalisessa hallinnassa. Hieno katsoa muutenkin Sampan pelaamista, maila pyörii iloisesti ja paikasta tapahtuu.”, Peltola kehuu suojattiaan.

“Viimeisessä ottelussa Iida Takaluoma hoiti myös oman ruutunsa mallikkaasti ja hyvällä tsempillä. Belgian tyttö ei pysynyt kyydissä juurikaan, vaikka erä sinne lipsahtikin.”

U15-joukkueelle puolestaan tuli kaksi tappiota, ensin Unkaria ja sitten Belgiaa vastaan.

”Unkari-ottelun kaava oli hyvin samanlainen kuin eilisen molemmat pelit. Kova tasoero poikien peleissä tuotti kaksi selkeää 0-3 tappiota, ja pojilla oli selkeitä vaikeuksia saada edes muutamia pisteitä. Perustekemisen taso ei millään riitä haastamaan kovia squashmaita. Viola sentään teki erittäin hyvän suorituksen omassa pelissään. Ennakkoluulottomalla ja pelottomalla pelillä, ja erittäin hyvällä fiiliksellä Viola onnistui nappaamaan kaksi ensimmäistä erää kotiin”, U15-valmentaja Tommi Lind summasi.

Päivän toisessa ottelussa oli kova panos. Voitolla heltiäisi paikka pelaamaan jatkossa sijoista 9-16. Suomen joukkueen tavoitteena oli parantaa alkuperäistä sijoitustaan (17). Häviöllä puolestaan jäljelle jäisi jumbosijat 17-19.

”Villellä taas kova paikka ykköspoikana, eikä erävoittoakaan vielä saatu. Rysty tuottaa tällä hetkellä hankaluuksia kun linjat irtoavat keskelle. Huomenna rystyt sivuseinään kiinni, niin molemmista jäljellä olevista matseista tulee voitot kotiin”, Lind Villen päivän otteita.

”Kova vääntö Oskulta, ja vihdoin nähtiin se Oskun todellinen taistelijaluonne boxissa. Ikävä kyllä jäi pienestä kiinni voitto tällä kertaa. Neljännessä erässä pieni keskittymisen herpaantuminen 6-2 johtoasemassa ja kaveri varkain takaisin mukaan erään ja sitten loppuvaiheilla muutamat helpot virheet ja erä Belgiaan. Viidennessä kovaa taistelua piste pisteeltä, mutta lyönnit jäivät juuri sen verran liian lyhyiksi, että kaveri selvisi vähemmällä liikkeellä ja laittoi Oskun tekemään tarvittavan määrän lisäduunia ja niin se 9-16 sijoitus jäi sitten saavuttamatta”, Lind tiivistää.

U15:

Unkari – Suomi (3-0)

Tamás Devald – Ville Ruismäki 3-0 (11-1, 11-3, 11-4)
Simon Nagy – Oskari Laitinen 3-0 (11-1, 11-2, 11-2)
Vanda Laskai – Viola Joutsi 3-2 (5-11, 7-11, 11-4, 12-10, 11-7)

Suomi – Belgia 0-3

Ville Ruismäki – Thimi Christiaens 0-3 (6-11, 6-11, 4-11)
Oskari Laitinen- Bjarne Schaillee 2-3 (7-11, 11-5, 11-8, 9-11, 7-11)
Viola Joutsi – Marie-Amélie Callebaut 0-3 (3-11, 6-11, 10-12)

 

Avauspäivänä ei voittoja, mutta kokemusta roppakaupalla

Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkueen pistepussi ei vielä auennut kisojen avauspäivänä Belgian Hasseltissa. Odotetun kovat Saksa ja Tsekki jyräsivät Suomen otteluvoitoin 3-0.

“Luonnollisesti olen pettynyt avauspäivän otteisiin, vaikka vastukset olivat kovia. Jos erääkään ei irtoa, niin silloin ei voi olla tyytyväinen”, kommentoi U17-maajoukkuevalmentaja Jaakko-Antti Peltola.
“Jäljessä ollaan ikäluokan huippumaita lyöntitarkkuudessa sekä pelitilanteiden ennakoinnissa. Lisäksi t-pisteen herruudesta ei tapella ottelussa riittävästi. Samuli Niskala pystyi haastamaan itseään parempia pelaajia tänään olemalla aktiivinen keskellä ja pelaamalla rohkeasti.”
Perjantaina Suomi kohtaa Portugalin ja Belgian, jotka ainakin ennakkoon ovat Suomea hivenen heikompia.

Saksa – Suomi 3-1
Robin Eber – Atte Stengård 11/2 11/3 11/7
Loic Hennard – Samuli Niskala 11/1 11/6 11/8
Alice Kramer – Iida Takaluoma 12/10 11/5 11/5

Tsekki – Suomi 3-0
Viktor Byrtus – Atte Stengård 11/3 11/3 11/3
Ondrej Vorlicek – Samuli Niskala 11/7 11/5 11/8
Michaela Cepova – Iida Takaluoma 11/5 11/4 11/0

Englanti ja Hollanti liian kovia paloja U15-ensikertalaisille

Suomen U15-ensikertalaisten joukkue oli heti kovan haasteen edessä. Vastaan asteli turnauksen ykkössijoitettu Englanti. Englanti vei ottelun 3-0 ja samoin lukemin Suomen nujersi myös toisessa ottelussa Hollanti.

Englantia vastaan suomalaisnuoret saivat arvokasta kokemusta.

”Ihan hyvä fiilis jäi pelistä, virheitä vain tuli liikaa ja hätiköin turhan paljon”, Ville Ruismäki mietti.

”Eka erä oli tosi hyvä, mutta sitten ei oikein sujunut yhtään”,  kertoi Viola Joutsi.

Lopputuloksen kannalta merkityksettömässä ottelussa pääsi arvokisauransa avaamaan Oskari Laitinen.

”Osku on taistelijaluonne eikä pelkää selkeää altavastaajan asemaa ollenkaan. Päättäväistä pelaamista alusta loppuun, mutta tasoero yksinkertaisesti vain aivan liian suuri. Tylyistä lukemista huolimatta kuitenkin koko joukkueelle tärkeä silmien avaus Euroopan kärjen tasosta. Uskon, että pelaajat oppivat tästä paljon”, valmentaja Tommi Lind sanoi.

Päivän toisessa ottelussa vastassa oli 8. sijoitettu Hollanti.

”Hollanti-peli oli hyvin samanlainen kuin peli Englantia vastaan. Ajoittain loistavia otteita, mutta omaan parhaaseen suoritukseen ei ikävä kyllä yltänyt kukaan. Oskarin ja Violan vastustajat olivat selkeästi parempia kaikilla osa-alueilla, Villellä puolestaan oli mahdollisuudet jopa otteluvoittoon. Valitettavasti Ville sai oman pelinsä toimimaan vasta viimeisessä erässä, mutta tuolloinkin vastustaja oli erän loppuvaiheessa huolellisempi ratkaisuissaan ja erävoittokin jäi haaveeksi.”

Joukkue on todella nuori, sillä esimerkiksi Ruismäki ehtii näiden kisojen lisäksi pelata vielä kahdet EM-kisat alle 15-vuotiaissa.

”Kasvuaikaa on vielä. Euroopan kärjen saavuttaminen lähivuosina on täysin mahdollista. Huomisen ensimmäinen peli Unkaria vastaan on odotettavasti yhtä kova kuin tämän päivän ottelut, mutta iltapeli Belgiaa vastaan sitten viimeistään ratkaisee, pelaammeko jatkossa sijoista 9-16 vai 17-19.  Joukkueemme tavoitteena on tietenkin kaataa Belgia ja näin ollen parantaa alkuperäistä sijoitustamme”, Lind sanoi.

Englanti – Suomi 3-0
Benjamin Sockett – Ville Ruismäki 3-0 (11-0, 11-2, 11-4)
Katie Malliff – Viola Joutsi 3-0 (11-7, 11-1, 11-0)
Samuel Todd – Oskari Laitinen 3-0 (11-6, 11-5, 11-3)

Hollanti – Suomi 3-0
Sebastiaan Hofman – Ville Ruismäki 3-0 (11-5, 11-1, 11-8)
Fleur Maas – Viola Joutsi 3-0 (11-1, 11-3, 11-1)
Tjeu Dubbeldam – Oskari Laitinen (11-1, 11-4, 11-1)

 

Tulossivu: http://esf.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=B98053D5-2FFD-4CE0-B318-FD6DC5E7A435