Facebook
Twitter
In English

Suez Finnish Junior Openissa vanhemmissa eli U19–sarjoissa Henrietta Huuhka kärsi naisissa finaalitappion Sveitsin Cindy Merlolle. Merlo vei voiton 11-7 11-3 11-2. Saman sarjan miesten parhaana Rasmus Sirkiä oli turnauksen neljäs.

”Tiesin, että Cindy on tosi kova vastustaja. En saanut ihan peliäni kulkemaan, mutta mukava oli pelata häntä vastaan. Pelini parani turnauksen mittaan, mutta ihan maksimitasollani en pystynyt pelaamaan. Viime aikoina olen mennyt eteenpäin volleypelissäni. Todennäköisesti jatkan seuraavaksi Tampere Openissa, sinne lähden haastamaan miehiä”, Huuhka sanoi.
Sirkiä oli myös kohtuullisen tyytyväinen.

”Välierässä kaveri oli taitavampi, ja tein myös omia virheitä. Lihakseni ovat olleet vähän kireänä myös. Pronssipelissä olin aika finaalissa, ja hyvä poika tuo ruotsalainen on. Viime vuonna olin niin  ikään neljäs, mutta ehkä ensi vuonna sitten paremmin”, Sirkiä sanoi.

17-vuotiaissa Milla Uusitalo taisteli finaalissa hienosti, mutta Madeleine Hylland oli parempi 3-2 (11-8, 5-11, 11-8, 8-11, 11-4).
”Ainahan se tietysti harmittaa hävitä. Viidennessä erässä yritys alkoi loppumaan väsymyksen vuoksi. Ei jaksanut mennä etukentälle, joten pallot jäivät hakematta. Ensimmäinen eli viime peli lähti huonosti käyntiin, mutta parani loppua kohden. Tämä peli taas oli viimeistä erää lukuun ottamatta hyvä”, Uusitalo sanoi.

Vastaavan sarjan miehissä paras suomalainen oli pronssiottelun voittanut Elias Korhonen.
”Tuntui menevän oikein nappiin. Alkuun tuntui vähän heikolle, mutta siitä se lähti koko ajan paranemaan, ja tuloshan oli erinomainen”, Korhonen sanoi.

Huuhka hakee vielä iskuaan (27.8.2016)

Suez Finnish Junior Openissa pelattiin useita otteluita. U19-sarjassa B-lohkon voitti Henrietta Huuhka.

”Sairastelin ennen turnausta, mihin nähden alkupelit ovat menneet ihan hyvin. Sannaa (Koivumäki) vastaan tein paljon virheitä, enkä saanut lyötyä linjaan. Peli ei ole vielä ihan sitä, mitä haluan”, Huuhka sanoi.
(sunnuntaina enemmän FJO-tunnelmia Facebook-sivullamme)

Kahdeksan suomalaisvoiton avauspäivä (26.8.2016)

Perjantaina Talihallissa käynnistyi myös Suez Finnish Junior Open. U17-sarjassa pelaava Atte Stengård oli yksi päivän kahdeksasta FJO:n suomalaisvoittajasta. Stengård voitti Venäjän Aleksandr Rozhanskin helposti 11-4, 11-4, 11-6.
”Turnaus lähti käyntiin niin kuin pitikin. Vastustaja ei ollut tuttu entuudestaan, ja hän osoittautui kohtuullisen helpoksi. Koko kesän oli halli kiinni, enkä ole päässyt lainkaan pelaamaan. Lisäksi olin pari viikkoa kipeänä. Turnaukseen en asettanut vaikeiden lähtökohtien vuoksi kovia tavoitteita, mutta tämä peli kertoi, että mitaleille on mahdollisuuksia. Huomiseksi parannan liikettä ja yksinkertaistan peliä”, Stengård summasi.

Tulokset ja otteluohjelma