Facebook
Twitter
In English

Naisten 5500$ ammattilaisturnaus Remeo Ladies Open 2018 pelataan Talihallissa 17-21.12.2018. Mukana on koko maamme parhaimmisto Emilia Soinin johdolla. Loppuottelupäivänä pelataan myös Olli Tuomisen perinteinen näytösottelu. Tänä vuonna Olli vastustajaksi saapuu Australian Cameron Pilley.

Kaavio ja otteluajat

Live Scoreboard

Live Stream

Kuvagalleria (Petteri Repo)

Raportit:

4. päivä, Semifinaalit

[1] Lisa Aitken (SCO) v [8] Grace Gear (ENG) 11-5, 8-11, 11-5, 11-5

[3] Olivia Fiechter (USA) v [2] Ineta Mackevica (LAT) 11-8, 11-9, 5-11, 8-11, 11-7

 

3. päivä, puolivälierät

Suomen ykköspelaaja Emilia Soini oli lähellä yllättää turnauksen ykkössijoitetun, Skotlannin Lisa Aitkenin tänään pelatussa puolivälieräottelussa. Soini johti erissä 2-1 ja pääsi kiinni kahteen ottelupalloon neljännessä erässä. Aitken selvitti ne ja rynnisti viidennessä voittoon.

Soini aloitti terävästi ja vei ensimmäisen erän 11-7 skotlantilaisen hakiessa omaa peliään. Toinen erä eteni tasatahtia, mutta Aitken kuittasi sen itselleen 11-9. Kolmannessa espoolaislähtöinen, nykyään New Yorkissa asuva Soini pelasi loistavasti ja vei erän 11-7. Neljäs erä näytti jo hyvältä, kun Soini pääsi kiinni ottelupalloon 10-8 -tilanteessa. Ensimmäinen ottelupallo päättyi suomalaisen virheeseen, seuraavissa kolmessa pallossa Aitken onnistui ratkaisulyönneissään lähes täydellisesti ja vei erän jatkopalloilla 12-10. Viidennessä erässä skotti meni menojaan Soinin tehdessä seitsemän helppoa virhettä.

”Neljään ensimmäiseen erään olen ihan tyytyväinen, mutta kokonaisfiilis jäi viidennen erän takia vähän miinukselle. Olisin voinut tietysti toisen niistä ottelupalloista viedä. Kauden alku on mennyt pelillisesti paremmin kuin aikoihin. Olen pitänyt tasoni aika hyvin, eikä aikaisemmin tapahtunutta ailahtelua ole juurikaan ollut. Vaikuttaisi siltä, että olen menossa oikeaan suuntaan.” Soini kommentoi ottelun jälkeen.

Soinin tappio tarkoittaa sitä, että välierissä suomalaisia ei nähdä. Ykkössijoitettu Aitken kohtaa Englannin Grace Gearin ja toisesa semifinaalissa kohtaavat USA:n Olivia Fiechter ja Latvian Ineta Mackevica.

 

Tulokset:

[1] Lisa Aitken (SCO) v [6] Emilia Soini (FIN) 7-11, 11-9, 7-11, 12-10, 11-3
[8] Grace Gear (ENG) v [4] Chloe Mesic (FRA) 5-11, 11-7, 11-5, 11-8
[3] Olivia Fiechter (USA) v Lily Taylor (ENG) 11-6, 11-8, 9-11, 11-8
[7] Cristina Gomez (ESP) v [2] Ineta Mackevica (LAT) 10-12, 4-11, 1-11

 

2. kierros

Squashin naisten 5500$:n ammattilaisturnauksessa Remeo Ladies Openissa saatiin tänään toinen kierros pelattua. Suomalaisia oli mukana vielä kolme, maajoukkueemme runkopelaajat Emilia Soini, Riina Koskinen sekä Emilia Korhonen.

Ensimmäisen suomalaisena tulessa oli kuopiolaislähtöinen Koskinen. Tehtävä oli vaikea, sillä vastustajaksi asettui turnauksen kakkossijoitettu, Latvian Ineta Mackevica. Aavistuksen hermostuneesti pelannut suomalainen ei kahdessa ensimmäisessä erässä pystynyt haastamaan pitkänhuiskeaa Mackevicaa. Kolmanteen erään Koskinen tuli sisuuntuneena ja ehti jo 8-2 johtoon. Tämän jälkeen ote katosi kuitenkin totaalisesti, latvialainen vei yhdeksän seuraavaa pistettä putkeen ja näin koko ottelun suoraan 3-0.

Seuraavana oli vuorossa Espoosta lähtöisin oleva, tällä hetkellä Bristolissa Englannissa asuva ja harjoitteleva Emilia Korhonen. Hänen vastustajakseen kentälle astui Englannin Grace Gear. Korhonen aloitti hyvin ja johti ensimmäistä erää. Gear venytti erän kuitenkin jatkopalloille ja vei sen lopulta 12-10. Korhosen viikon jatkunut flunssa näytti vaikuttavan hieman liikkumiseen ja englantilainen käytti tilanteen auttamatta hyväkseen. Toinen ja kolmas erä Gearille 11-7, 11-3 ja näin koko ottelu 3-0.

Illan viimeisessä ottelussa Suomen ykköspelaaja Emilia Soini sai vastaansa Tshekin Eva Fertekovan. Fertekova oli pudottanut ensimmäisellä kierroksella jatkosta Suomen Sanna Koivumäen. Soini oli alusta lähtien terävänä ja hallitsi ottelua käytännössä koko ajan. Selkeä 3-0 -voitto suomalaiselle vakuuttavalla pelillä ja paikka kahdeksan parhaan joukkoon. Huomenna keskiviikkona Soinin vastus kovenee, sillä vastassa on turnauksen ykkössijoitettu, Skotlannin Lisa Aitken. Ottelu alkaa klo 17 Talihallissa.

 

Tulokset:

Lily Taylor (ENG) v [5] Kace Bartley (ENG) 11-4, 11-7, 14-12

Paulina Krzywicka (POL) v [4] Chloe Mesic (FRA) 4-11, 9-11, 3-11

[3] Olivia Fiechter (USA) v Charlotte Jagger (ENG) 11-4, 11-7, 11-6

[1] Lisa Aitken (SCO) v Bruna Marchesi Petrillo (ITA) 11-3, 11-6, 11-2

[7] Cristina Gomez (ESP) v Sanne Veldkamp (NED) 11-5, 11-2, 11-5

Riina Koskinen (FIN) v [2] Ineta Mackevica (LAT) 5-11, 5-11, 8-11

[8] Grace Gear (ENG) v Emilia Korhonen (FIN) 12-10, 11-7, 11-3

Eva Fertekova (CZE) v [6] Emilia Soini (FIN) 2-11, 2-11, 1-11

 

1. kierros

Squashin naisten ammattilaisturnaus Remeo Ladies Open pyörähti käyntiin tänään Talihallissa Helsingissä. Ensimmäisenä päivänä lasikentälle asteli yhteensä seitsemän suomalaista.

Ensimmäisessä suomalaisottelussa Sanna Koivumäki sai tunnustaa Tshekin Eva Fertekovan paremmakseen 3-0, kolmannen erän hyvästä taistelusta huolimatta. Seuraavassa ottelussa koko syksyn loukkaantumisista kärsinyt Milla Uusitalo ei pystynyt kunnolla haastamaan Brasilian Bruna Marchesi Petrilloa. Ottelu brasilialaiselle melko selvästi 3-0.

Iltasession ensimmäisessä ottelussa maajoukkueeseen viime keväänä tunkeutunut Henrietta Huuhka haastoi hyvin korkeammalle rankatun Charlotte Jaggerin. Huuhka hävisi kaksi ensimmäistä erää, mutta vei kolmannen jatkopalloilla. Jagger terästäytyi kuitenkin neljänteen, vei sen, ja koko ottelun 3-1.

Emilia Korhosen ensimmäisen kierroksen vastus oli nuori espanjalainen Sofia Mateos. Korhonen oli hyvässä vireessä lähes koko ottelun ja vei kolmannen erän pienestä notkahduksesta huolimatta ottelun suoraan kolmessa erässä.

Villillä kortilla turnaukseen mukaan päässyt Katri Aalto-Setälä oli lähellä yllättää Hollannin ulottuvan Sanne Veldkampin. Muutamat virheet tiukoissa paikoissa koituivat Aalto-Setälän kohtaloksi ja hollantilainen vei ottelun 3-1.

Illan viimeisessä ottelussa kohtasivat kaksi suomalaista, Riina Koskinen ja Maarit Ekholm. Ekholm pääsi viime tingassa turnaukseen mukaan Englannin Alicia Meadin sairastuttua. Koskinen hallitsi ottelun alkua ja vei ensimmäisen erän. Ekholm sisuuntui ja venytti toisen erän jatkopalloille, joissa kuopiolaislähtöinen Koskinen oli kuitenkin parempi. Kolmas erä oli selvä, 11-2 Koskiselle ja ottelu näin suoraan 3-0.

Tiistaina mukana on siis vielä kolme suomalaista, kun Koskinen ja Korhonen voittivat tänään. Turnauksessa kuudenneksi sijoitettu Emilia Soini aloittaa pelinsä huomenna Sanna Koivumäen pudottanutta Eva Fertekovaa vastaan. Koskisen vastus on turnauksen kakkossijoitettu, Latvian Ineta Mackevica ja Korhonen kohtaa Englannin Grace Gearin. Kaikki suomalaiset pelaavat iltasessiossa, joka alkaa klo 17.

Tulokset:

Paulina Krzywicka (POL) v Daphne Timmer (NED) 11-4, 11-7, 11-8

Eva Fertekova (CZE) v Sanna Koivumäki (FIN) 11-6, 11-7, 12-10

Milla Uusitalo (FIN) v Bruna Marchesi Petrillo (BRA) 6-11, 7-11, 7-11

Henrietta Huuhka (FIN) v Charlotte Jagger (ENG) 5-11, 9-11, 13-11, 6-11

Sofía Mateos (ESP) v Emilia Korhonen (FIN) 8-11, 5-11, 9-11

Katri Aalto-Setala (FIN) v Sanne Veldkamp (NED) 8-11, 6-11, 11-8, 5-11

Riina Koskinen (FIN) v Maarit Ekholm (FIN) 11-7, 14-12, 11-2

Lily Taylor (ENG) v Michaela Cepová (CZE) 11-4, 11-3, 11-5