Facebook
Twitter
In English

Squashin SM-titteleistä kamppailtiin viikonvaihteessa Talihallissa. Miko Äijänen otti ensimmäisen ja Emilia Soini neljännen mestaruutensa.

Miehet Y


2. Kristian Rautiainen ESRC, 1. Miko Äijänen JSK, 3. Matias Tuomi ESRC

Naiset Y


2. Emilia Korhonen ESRC, 1. Emilia Soini ESRC, 3. Riina Koskinen HSRC

Miehet B


2. Marko Pääkkönen TSSq, 1. Santtu Puurunen Sq88, 3. Samuli Antikainen OSK

Miehet C


2. Ville Nikunen HSRC, 1. Petri Packalen SqJu, 3. Jaakko Laatikainen OSK

Miehet D


2. Jesse Väisänen Smash, 1. Kalle Väisänen OSK, 3. Ossi Lepistö LahtiSq

Tulokset
Livelähetysten tallenteet

Miko Äijänen ja Emilia Soini squashin Suomen mestareiksi

Miko Äijänen (21) otti uransa ensimmäisen aikuisten Suomen mestaruutensa Helsingissä päättyneissä SM-kilpailuissa. Järvenpääläinen kukisti loppuottelussa Espoon Kristian Rautiaisen erin 3-1. Ammattilaisuransa pari vuotta sitten lopettanut Rautiainen tekee vahvaa come backia. Välierissä kaatui turnauksen ykkössijoitettu Matias Tuomi 3-0.

Ottelun alku meni Äijäsen komennossa ja hän vei ensimmäisen erän 11-7. Toisessa erässä Rautiainen sai hyvän alun ja piti otteensa loppuun asti vieden erän selvästi 11-3. Kolmannessa erässä ennakkosuosikki Äijänen kiristi tahtia ja Rautiainen alkoi näyttää hieman väsymisen merkkejä. Erä Äijäselle 11-3. Sama jatkui neljännessä ja voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Erä 11-5 ja Äijänen pääsi juhlimaan ensimmäistä Suomen mestaruuttaan. SM-pronssia otti Matias Tuomi, joka kaatoi Jaakko Vähämaan tiukassa viiden erän kamppailussa.

Naisissa Emilia Soini otti uransa neljännen Suomen mestaruutensa. Loppuottelusta odotettiin tasaista, mutta Soini oli eri mieltä. Hyvin fokusoitunut Suomen ykkönen oli alusta lähtien kuskin paikalla, eikä antanut Emilia Korhoselle mitään mahdollisuuksia. Eränumerot Soinille 11-6, 11-2, 11-3 ja Suomen mestaruus ylivoimaisella esityksellä. Pronssin otti Riina Koskinen, joka oli lähes yhtä ylivoimainen Henrietta Huuhkaa vastaan.

Rautiainen yllätti Tuomen squashin SM-välierässä

Kristian Rautiainen järjesti squashin SM-kilpailujen tähän asti suurimman yllätyksen kukistamalla välierissä turnauksen ykkössijoitetun Matias Tuomen suoraan 3-0. Näin Rautiainen eteni loppuotteluun, jossa vastaan asettuu Miko Äijänen. Äijänen kaatoi omassa välierässään Jaakko Vähämaan niin ikään 3-0.

Naisissa ykkössijoitettu Emilia Soini oli pienissä vaikeuksissa hyvin pelannutta Henrietta Huuhkaa vastaan. Huuhka vei kolmannen erän, mutta Soinin rutiini oli lopulta liikaa. Ottelu 3-1 ja turnauksen voittajasuosikki loppuotteluun. Toisesta välierästä maajoukkuenaisten, Emilia Korhosen ja Riina Koskisen välillä, odotettiin tasaista. Korhonen oli eri mieltä ja murskasi Koskisen 22 minuutissa puhtaasti 3-0.

Soinin lievä epävarmuus ja toisaalta Korhosen kasvava itseluottamus tekevät loppuottelusta kutkuttavan. Soini on selvä suosikki, mutta Korhosella saattaa olla siihen oma sanottavansa. Miehissä taas Miko Äijänen lähtee loppuotteluun selkeänä suosikkina. Rautiainen teki jo yhden jymy-yllätyksen, pystyykö hän vielä toiseen?

Loppuottelut alkavat klo 18 Talihallissa ja YLE2-kanavalla.

Suosikit pitivät pintansa SM-squashissa

Squashin SM-kilpailuissa Helsingissä suosikit jatkoivat yhtä poikkeusta lukuun ottamatta sunnuntain välieriin. Päivän yllättäjä oli entinen maajoukkuemies Kristian Rautiainen, joka peittosi Ville Karsikkaan suoraan 3-0. Muut sijoitetut hoitivat leiviskänsä kunnialla. Suosikkina sunnuntain loppupeleihin lähtevä Miko Äijänen kukisti Turun Anssi Määttäsen 3-0, Matias Tuomi oli parempi Samuli Niskalaa erin 3-0 ja Jaakko Vähämaa kaatoi Aleksi Leskisen samoin lukemin.

Naisissa suosikit lipuivat selvästi välieriin. Emilia Soini kukisti Marja Vainion, Riina Koskinen Johanna Penttilän ja Emilia Korhonen Kamilla Stengårdin. Välieränelikon täydentää Henrietta Huuhka, joka otti 3-0 -voiton Meeri Särkästä.

Välieristä odotetaan mielenkiintoisia. Miehissä Rautiainen näytti vahvalta ja haastaa varmasti Matias Tuomen. Miko Äijänen lähtee selvänä suosikkina omaan välieräänsä Jaakko Vähämaata vastaan. Naisissa Emilia Soini on selvä suosikki loppuotteluun, mutta toisesta välierästä Korhosen ja Koskisen välillä on vaikea sanoa. Välierät alkavat sunnuntaina klo 10 Talihallissa.

Miko Äijänen ja Emilia Soini suosikkeina SM-squashiin

Squashin SM-kilpailut pelataan alkavana viikonloppuna Helsingissä Talihallissa. Miehissä saadaan uusi mestari, kun kolmikko Olli Tuominen, Henrik Mustonen ja Jami Äijänen ovat kaikki poissa eri syistä. Naisissa koko kotimainen kärki on paikalla New Yorkissa majaa pitävän Emilia Soinin johdolla.

Miehissä ykkössijoitettuna kilpailuun lähtee Matias Tuomi, mutta Miko Äijänen sovittelee voittajasuosikin viittaa harteilleen ehkä vielä vahvemmin. Vaikka Tuomi on Äijästä korkeammalla ranking-listalla, ei Äijäsen veljeksistä nuorempi ole Tuomelle hävinnyt vähään aikaan ja siitä syystä järvenpääläinen lähtee viikonloppuun ykkössuosikkina. Peli on kuitenkin kaikkea muuta kuin selvä, Tuomi on pelannut viime aikoina nousujohteisesti.

Naisissa Suomen ykkönen, maailmanrankingissa sijalta 65 löytyvä Emilia Soini on voittajasuosikki. Englannissa harjoitteleva Emilia Korhonen sekä vuoden vaihteessa Suomeen paluun tehnyt Riina Koskinen haastavat kuitenkin Soinin vahvasti. Myöskään Henrietta Huuhkaa ei voi unohtaa mitalikamppailuista.

Miehissä kukaan aikaisempi mestari ei siis ole paikalla. 17-kertainen Suomen mestari Olli Tuominen pelaa Ruotsissa ja Suomen kakkospelaaja, vuonna 2015 mestaruuden voittanut Henrik Mustonen on kiertueella Pohjois-Amerikassa. Vanhempi Äijäsen veljeksistä Jami on kärsinyt ylikuntotilasta, eikä osallistu SM-turnaukseen. Vaikka kaikki olisivat olleet paikalla, olisi Miko Äijänen ollut siinäkin tapauksessa vahvoilla jopa kilpailun voittajaksi. Nyt Tuomi on selkeä kakkossuosikki ja tulee varmasti haastamaan Äijäsen, mikäli molemmat loppuotteluun etenevät.