Facebook
Twitter
In English

Järvenpään Miko Äijänen kuittasi itselleen Helsingin Puistolassa järjestetyn squashin ammattilaisturnauksen voiton. Loppuottelussa kaatui Espoon Jaakko Vähämaa erin 3-1. Naisten puolella Riina Koskinen oli ykkössijoitettu, mutta joutui taipumaan Puolan Karina Tymalle tiukassa neljän erän ottelussa.

Turnauksen ykkössijoitetun Äijäsen reitti loppuotteluun oli kohtuullisen helppo. Tosin ensimmäisessä ottelussa Kuopion Veikko Herola pystyi nipistämään yhden erän tulevalta mestarilta. Sen jälkeen kaatui toisella kierroksella Englannin Aaron Allpress sekä välierissä kisan yllättäjä Heikki Kononen suoraan 3-0. Vähämaa yllätti omassa välierässään Ranskan kakkossijoitetun Edwin Clainin suoraan 3-0.

Loppuottelu oli hyvätasoista squashia. Kokenut Vähämaa, joka on ollut maailmanlistalla jopa sijalla 132, pelasi ajoittain loistavasti ja onnistui viemään toisen erän. Mitä pidemmälle ottelu meni, sitä selvemmin näytti kuitenkin siltä, että Äijänen astuu voittajana ulos kentältä. Vähämaa taisteli tapansa mukaan sitkeästi, mutta lopussa jalat eivät enää kantaneet ja Äijänen pokkasi ykköspalkinnon pelikassiinsa.

Naisissa loppuottelupari oli odotettu. Henrietta Huuhka tosin haastoi välierässä Tyman, mutta oli lopulta aika aseeton puolalaista vastaan. Koskinen kaatoi omassa välierässään Meeri Särkän 3-0. Myös naisten loppuottelu oli hyvätasoinen. Tyma vei ensimmäisen erän, mutta Koskinen tasoitti. Kolmas erä oli jälleen taskukokoisen puolalaisen. Neljännessä erässä jouduttiin jatkopalloille. Koskisella oli jo muutama eräpallo viedä ottelu viidenteen erään, mutta Tyma löysi jostain vielä yhden vaihteen ja vei erän 15-13 ja koko ottelun 3-1.

Sekä Koskinen että Äijänen kuuluvat Suomen tämän kevään EM-joukkueisiin. EM-kilpailut pelataan toukokuun alussa Birminghamissa Englannissa.

Tulokset Club Lockerissa.
Livestriimin tallenteet squash.fi/live:ssä
 

2. Jaakko Vähämaa ESRC, 1. Miko Äijänen JSK, 3. Edwin Clain FRA


2. Riina Koskinen HSRC, 1. Karina Tyma POL, 3. Henrietta Huuhka SqK


2. Ben Holden HSRC, 1. Tomi Niinimäki Smash, 3. Seppo Raiski Sq88 (puuttuu kuvasta)