Facebook
Twitter
In English

Emilia Soini (ESRC) ja Olli Tuominen (KSQ) kruunattiin squashin Suomen Mestareiksi Talihallissa Helsingissä pelatussa turnauksessa. Soini kukisti loppuottelussa kuopiolaislähtöisen, Helsingin Squash Rackets Clubia edustavan Riina Koskisen erin 3-1. Miehissä Olli Tuominen varmisti 18. Suomen Mestaruutensa 3-0 -voitolla Henrik Mustosesta (TSSq).

TULOKSET
LIVE TALLENTEET
KUVASATOA
©Jouko Puustinen

Naisten loppuottelu piti olla alun perin selkeästi Soinin heiniä. Ensimmäinen erä menikin New Yorkissa majaa pitävälle Suomen ykköspelaajalle neljässä minuutissa 11-3. Koskinen sai toisessa erässä juonesta kiinni, mutta Soini oli lopussa terävämpi, ja vei erän 11-7.

Ottelun suunta oli kuitenkin muuttunut ja peli tasaantunut. Koskinen pelasi kolmannessa erässä ajoittain elämänsä parasta squashia, pakotti erän jatkopalloille ja onnistui viemään sen 13-11. Neljänteen erään Soinin tuli sisuuntuneena ja karkasi nopeasti 7-0 -johtoon. Koskinen taisteli vielä muutaman pisteen itselleen, mutta oli lopussa vailla mahdollisuuksia, ja Soini vei ottelun 3-1, 37 minuutin taistelun jälkeen.

Tuore Suomen Mestari antoi reilusti tunnustusta hopealle jääneelle Koskiselle. ”Tämä finaali osoitti, että pelisuunnitelmassa pitää pysyä tiukasti. Riina pelasi hyvin ja voitti kolmannen erän ihan ansaitusti. Mun piti herätä.”

Viidennen Suomen Mestaruutensa voittaneen Soinin ohjelma ennen SM-kilpailuja on ollut hektinen ja sellaisena se myös jatkuu. ”Rankkaahan tämä on, paljon matkustelua ja huomisaamuna lähdetään taas maailmalle pelaamaan. Mutta kun pärjää, sitä jaksaa ja tulee hyvä fiilis. Pelejä, pelejä, niitä tarvitaan. Ja keväällä on EM-kisat. Niitäkin kohti.”

Miesten loppuottelusta odotettiin mielenkiintoista, kun sekä Olli Tuominen että Henrik Mustonen olivat parin vuoden tauon jälkeen molemmat mukana. Ammattilaiskentät viime vuonna jättänyt Tuominen on jatkanut harjoitteluaan ja oli lievä ennakkosuosikki.

Ensimmäinen erä oli tiukka lähes loppuun asti. Mustonen pyristeli hyvin vastaan, mutta konkari Tuominen päätti ratkaisupallot lopulta itselleen ja vei erän 11-8. Sen jälkeen Mustosesta huomasi, että paras terä oli mennyt ja vaikka mies taisteli urhoollisesti, ei ottelun voittajasta ollut epäselvyyttä. Tuominen kuittasi toisen ja kolmannen erän itselleen 11-5 ja 11-4, ja 18. Suomen Mestaruus oli selviö.

Tuominen oli vilpittömän tyytyväinen otteisiinsa. ”Tosi kiva olla edelleen mukana. Jos fiilis pysyy ja kroppa toimii, pistän kyllä kampoihin jatkossakin. Oma treenaamiseni on muuttunut ja vähentynytkin ja kun kiertäminen on jäänyt, tämä maistuu hyvältä. Sain hallituksi peliä ja pysyin hyvin mukana. Heke aloitti kovaa, mutta uskoin siihen, että jossakin kohtaa Hekellä on pakko ruveta tuntumaan.”

MIEHET Y


2. Henrik Mustonen TSSq, 1. Olli Tuominen KSQ, 3. Matias Tuomi ESRC

NAISET Y


2. Riina Koskinen HSRC, 1. Emilia Soini ESRC, 3. Emilia Korhonen ESRC

MIEHET B


2. Riku Salminen HSK, 1. Tomi Niinimäki Smash, 3. Samuli Antikainen OSK

NAISET B


2. Maria Rehula ESRC, 1. Sari Niemistö HSK, 3. Viivi Paksu MiSq

MIEHET C


2. Joni Jaakkola ESRC, 1. Kenneth Wennström Smash, 3. Miikka Visanko OSK

MIEHET D


2. Jouni Suominen HSK, 3. Jesse Väisänen OSK (Mestari Olli Rounaja ESRC puuttuu kuvasta