Facebook
Twitter
In English

Squashliitto, rankingperusteet 1.3.2020 alkaen

Ranking perustuu Club Lockerin algoritmiin, jossa pätevät seuraavat säännöt ja lainalaisuudet:

  • Ranking-uudistuksen tavoitteina on ollut ranking-listan automatisointi, tiheämpi julkaisuaikataulu ja se, että ranking näyttäisi paremmin pelaajan tason, eikä palkitsisi niin paljon pelkästä turnauksiin osallistumisesta. Ranking-listan tarkoitus on laittaa pelaajat paremmuusjärjestykseen mahdollisimman hyvin.
  • Ranking päivittyy automaattisesti joka keskiviikko klo 10:00.
  • Ranking-pisteitä ei saa enää loppusijoitukseen perustuen, vaan riippuen siitä, ketä vastaan pelaa ja miten ottelu päättyy.
  • Viimeisen kolmen vuoden kilpailu- ja liigaottelut otetaan huomioon. Mitä tuoreempi ottelutulos on, sitä suurempi painotus sillä on. Kilpailu pitää olla Squashliiton hyväksymä. Seuran sisäiset kilpailut, kuukausisarjat tai harjoituspelit eivät vaikuta rankingiin, vaikka ne rekisteröitäisiin Club Lockeriin.
  • Myös erät vaikuttavat, eli jos listalla alempana oleva voittaa ylempänä olevalta erän/eriä, se vaikuttaa pelaajan ranking-pisteisiin positiivisesti. Kääntäen, jos ylempänä oleva häviää eriä alempana olevalle, se vaikuttaa pelaajan ranking-pisteisiin negatiivisesti.
  • Kaikki ottelut ovat sidonnaisia toisiinsa. Esimerkkinä, jos pelaajat A, B ja C ovat ranking-listalla kyseisessä järjestyksessä ja pelaaja B voittaa pelaajan A, ja pelaaja C voittaa pelaajan B, niin nämä tulokset vaikuttavat pelaaja C:n rankingiin positiivisesti ja pelaajan A rankingiin negatiivisesti.
  • Algoritmi on hyvin monimutkainen, eikä sitä pysty siis kirjoittamaan auki tavalla, että pelaajan pistemäärän pystyisi yksioikoisesti selittämään. Sitä on kuitenkin testattu paljon, ja mitä enemmän dataa sinne kertyy, sitä paremmin se näyttää kyseisen pelaajan oikean pelitason.
  • HUOM! Kansallisiin kisoihin sijoitettaessa pätee edelleen sama sääntö kuin aikaisemmalla ranking-listalla, eli miehissä PSA top200/naisissa top120 pelaajat sijoitetaan kaavioon ennen muita pelaajia. Kilpailuryhmä voi myös antaa pelaajalle poikkeusrankingin, joka oikeuttaa tiettyyn varjosijoitukseen PSA-listalla.
  • Jos olet pelannut kansallisia, Squashliiton akkreditoimia turnausotteluita (ml. kaikki juniori- ja masters-turnaukset sekä squashliigaottelut), mutta nimesi puuttuu rankinglistalta, ole yhteydessä: squash.office@squash.fi.
  • Ranking löytyy Club Lockerista kohdasta ”rankings” tai ”player rankings”. https://clublocker.com/districts/10143/rankings