Facebook
Twitter
In English

Suomen Squashliitto suhtautuu erityisellä vakavuudella koronaviruksen (COVID-19) aiheuttamaan terveysuhkaan. Suomen hallituksen ja AVI:n linjausten johdosta kaikki squashliiton alaiset kilpailut ja tapahtumat tullaan siirtämään tai peruuttamaan 16.3.2020 – 12.4.2020. Lauantaina pelattava Squash57:n SM-turnaus Seinäjoella tullaan vielä pelaamaan suunnitelmien mukaisesti.

Em. ajalle osuvat kilpailutapahtumat ovat squashliigan ottelut 21.3., Junioreiden Jaffa Cup 22.3., Espoo Women’s Open ja Dunlop Cup 28-29.3., Junioreiden Jaffa Cup Turussa 4.4. sekä JSK Open Eliittiturnaus 4-5.4. Niille, jotka ovat jo em. kilpailuihin ilmoittautuneet, palautetaan kilpailumaksu maaliskuun aikana.

21.3. pelattavaksi suunnitellut Squashliigan ottelut siirretään pelattavaksi 25.4. ja samalla 1-divisioonan nousukarsintojen aikataulut muuttuvat. Ne tullaan pelaamaan 17.5., eli samana päivänä kuin SM-sarjan nousu- ja putoamiskarsinnat. Kansallisten kilpailujen kohdalla järjestävät seurat saavat päättää, etsitäänkö peruutetuille kilpailuille uusi päivämäärä myöhemmin keväällä tai ensi syksynä vai peruutetaanko turnaus kokonaan.

17-19.4. suunniteltu Suurleiri tullaan näillä näkymin järjestämään, mutta seuraamme luonnollisesti tilannetta ja reagoimme saamamme informaation perusteella.

Jotta viruksen leviäminen saadaan estettyä mahdollisimman tehokkaasti, älä lähde pelaamaan squashia, jos olet ollut kontaktissa henkilön kanssa, jolla on todettu tai epäillään vahvasti tartuntaa.

Tärkeää informaatiota yleisesti harrastelijoille sekä etenkin lauantain Squash57:n SM-kilpailujen osallistujille:

Mikäli tunnet olosi sairaaksi tai sinulle tulee äkillisen hengitystieinfektion oireita kuten kuumetta, yskää ja hengenahdistusta, toimi näin:
• Ota aina ensin puhelimitse yhteyttä paikallisen sairaalan tai terveyskeskuksen päivystykseen. Saat ohjeet hoitoon hakeutumiseen.
• Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin.
• Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi.
• Älä mene pelaamaan squashia

Squashliitto korostaa käsi- ja yskimishygienian merkitystä kaikessa toiminnassa. Suosittelemme seuraamaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistuksia. Lue lisää täältä.

1) THL:N AJANKOHTAISTA INFOA KORONAVIRUSTILANTEESTA
2) THL:N OHJEET KÄSI- JA YSKIMISHYGIENIAAN (MATERIAALEJA HYÖDYNNETTÄVÄKSI)

Squashliitto seuraa tilannetta ja tiedottaa asiasta tarpeen mukaan.

Terveisin

Mika Monto
Toiminnanjohtaja
Suomen Squashliitto