Facebook
Twitter
In English

Helsinki Open 2020 pelattiin viikonloppuna Helsingin Talihallissa. Turnaus oli Helsingin Squashkerhon 50-vuotisjuhlaturnaus, johon osallistui huikeat 49 kilpailijaa. Turnaus oli miesten ja naisten yhteisturnaus, jota pelattiin lauantaina ja sunnuntaina.

Turnauksessa ei ollut mukana kaikki Suomen kärkipelaajat. Mukana olivat kuitenkin muun muassa naisten kolmonen Riina Koskinen ja miesten nelonen Matias Tuomi.

Tuomi odotetusti ykkönen 1-kaaviossa

Kaavion alkupeleissä jatkoon etenivät Sanna Koivumäki, joka voitti Timo Ahlroosin. Iiro Stubin voitti tiukassa mittelössä Milla Uusitalon erin 3-2 ja eteni puolivälieriin. Voittoihin ylsivät myös Kai Stör sekä Mikkelin Squashia edustava Aapo Randelin. Molemmat voittivat pelinsä erin 3-1.

Puolivälierissä turnauksen suurin ennakkosuosikki Matias Tuomi sai vastaansa Sanna Koivumäen. Koivumäki joutui taipumaan Tuomelle selvin lukemin 3-0, kun kaikki erät päättyivät Tuomen hyväksi 11-2. Välieriin etenivät Rasmus Sirkiä voitollaan Iiro Stubinista sekä Tuomas Häkkinen voitettuaan Kai Störin. Neljännessä puolivälierässä vastakkain olivat Riina Koskinen ja Aapo Randelin. Randelin voitti ensimmäisen erän, mutta kolme seuraavaa erää vei Koskinen.

Välierissä Matias Tuomi sai vastaansa Rasmus Sirkiän ja Riina Koskinen kamppaili Tuomas Häkkisen kanssa. Tuomi jatkoi puhtaalla pelillä vakuuttavasti Sirkiää vastaan ja eteni finaaliin. Vastustajaksi loppuotteluun tuli Häkkinen, joka voitti Koskisen erin 1-3. Finaalin ja koko Helsinki Openin voitti Tuomi erin 3-0 (11-3,11-7,11-6). Sijoitusottelussa Sirkiän ja Koskisen välillä parempi oli Sirkiä, joka sijoittui kolmanneksi.

Ville Eskola voittoon 2-kaaviossa

2-kaavion alkupeleissä jatkoon selviytyivät Ville Eskola voitolla Jari Keskisestä ja Arttu Raunio voitettuaan Luukas Raatikaisen. Heikki Castren päihitti Vasilis Bardisin ja Meeri Särkkä eteni jatkoon Karl-Kristian Högströmiä vastaan tiukan taistelun jälkeen. Jatkoon ylsivät myös Sami Kenakkala Jan Riuttaa vastaan, Joel Pennanen voitettuaan Tuukka Niemen, Riikka Piekäinen otettuaan voiton Reijo Särkästä sekä Antti Holopainen voiton turvin Mikko Seppäsestä.

Puolivälierissä Ville Eskola voitti HSRC:n Arttu Raunion erin 3-1. Tiukka taistelu käytiin Heikki Castrenin ja Meeri Särkän välillä, kun lopulta voittoon kiilasi Castren erin 3-2 (11-8, 9-11, 15-13, 11-13, 11-8). Sami Kenakkala voitti lopulta Joel Pennasen, vaikka hävisikin ensimmäiset kaksi ensimmäistä erää. Jatkoon eteni myös Riikka Piekäinen, kun Antti Holopainen kaatui selvin 3-0 lukemin.

Välierissä vastakkain olivat Eskola ja Castren sekä Kenakkala ja Piekäinen. Ensimmäisessä parissa Eskola oli parempi erin 3-1 ja toisessa parissa Castren eteni finaaliin suoraan 3-0 voitolla. Finaalissa Sami Kenakkala jouti tyytymään toiseen sijaan, kun Ville Eskola oli parempi erin 3-1 (10-12, 11-4, 11-8, 11-4). Kolmanneksi ylsi Riikka Piekäisen voittanut Heikki Castren.

3-kaavion tiukassa finaalissa juhli Aapo Teitti

Jatkoon alkupeleissä etenivät voitoillaan Simo Toimela, Kenneth Granroth, Raphael Orphanou, Aapo Ahonen, Aapo Teitti, Markus Kaukonen sekä Hannu Karjalainen.

Puolivälierissä voittoihin päätyivät Simo Toimela voitettuaan Kenneth Granrothin. Raphael Orphanou kärsi tappion Aapo Ahosta vastaan erin 1-3. Aapo Teitti voitti Markus Kaukosen suoraan 3-0 sekä Hannu Karjalainen päihitti Johanna Penttilän samaisin lukemin.

Välierissä nähtiin tiukat pelit, kun Simo Toimela eteni finaaliin voitollaan Aapo Ahosesta tasaisen pelin jälkeen erin 3-2 (10-12, 7-11, 11-9, 11-6, 12-10). Toimelalle vastaan finaaliin tuli Aapo Teitti voitettuaan Hannu Karjalaisen 3-1.

Finaalin jälkeen voittoa sai tuulettaa Aapo Teitti, kun jännitystä riitti loppuun asti. Ottelu ratkesi vasta viidennessä erässä Teitin hyväksi erin 2-3. Sijoitusottelussa kolmanneksi ylsi Karjalainen erin 1-3 Ahosta vastaan.

Näiden kolmen kaavion lisäksi turnauksessa pelattiin myös harrastesarjaa, jossa voiton nappasi Ippe Petäjäsalo. Toiseksi tuli Louazzani Benaziz ja kolmanneksi Jenni Kanto.

1-kaavio


3. Rasmus Sirkiä HSK, 1. Matias Tuomi ESRC, Tuomas Häkkinen MiSq

2-kaavio


2. Sami Kenakkala OSK, 1. Ville Eskola ESRC, Heikki Castrén MyyrSq

3-kaavio


2. Simo Toimela KSQ, 1. Aapo Teitti MiSq, Hannu Karjalainen HSK

Harraste-kaavio


2. Louazzani Benaziz HSK, 1. Ippe Petäjäsalo Smash, 3. Jenni Kanto HSK, 4. Elina Bykling JSK

”Kaavionlukuohjeet”

  • Main Draw = Sijat 1-4
  • 1st Consolation = Sijat 9-12 (1. kierroksen häviäjät)
  • 2nd Consolation = Sijat 5-8 (2. kierroksen häviäjät)
  • Plate 1a = Sijat 13-16 (!st Comsolationin 1. kierroksen häviäjät)

  • Avaa pdf klikkaamalla kutsua