Facebook
Twitter
In English

Squashliigasivut ja tulokset löytyvät täältä.

Squashliiga aloitettiin tänään lauantaina (26.9.) Naisten SM-sarjan osalta Helsingin Talihallissa. Ottelupäivä vietiin läpi normaalin kuuden joukkueen sijaan viiden joukkueen voimin, sillä MiSq Mikkelistä ei osalistunut peleihin tällä kertaa. Tämän poissaolon seurauksena sekä Espoon Squash Rackets Clubille että Helsingin Squashkerholle kertyi vain yhdet ottelut.

Otteluita oli kaiken kaikkiaan neljä. Aamupäivän peleissä vastakkain olivat Espoon Squash Rackets Club sekä toinen porilaisjoukkueista, Squash-Nallet II. ESRC vei ottelun suoraan 3-0 naisten ykköspelaajan Emilia Soinin johdolla. Myös Sanna Koivumäki ja Riikka Piekäinen voittivat omat pelinsä. Toisessa kohtaamisessa Squash-Nallet I kärsi 0-3 tappion Helsinki Squash Rackets Clubille.

Jälkimmäisissä peleissä viime kauden voittaja HSRC jatkoi vakuuttavia otteita joukkueellaan Riina Koskinen, Milla Uusitalo sekä Michaela Björnström voittamalla SquNa II:n 3-0. Myös HSK aloitti oman urakkansa tämän kauden Squashliigassa. HSK hävisi päivän tiukimman väännön luvuin 2-1 SquNa I:lle. Ottelussa omat pelinsä voittivat HSK:n Meeri Särkkä ja SquNa I:n Kamilla Stengård sekä Roosa Joutsi.

Myös miesten osalta ottelut lyötiin käyntiin Turussa. Siellä Turun Seudun Squash hävisi molemmat ottelunsa Kouvolan KSQ:lle 3-1 ja JSK Squashille suoraan 0-4. JSK Squash voitti myös toisen ottelunsa Espoo Squash Rackets Clubia vastaan lukemin 1-3.
Mikkelin MiSq osallistui Squashliiga avaukseen miesten puolella. Joukkue kärsi 0-4 tappiot päivän molemmissa peleissään AC Rukaa sekä ESRC:a vastaan. Päivän viimeisessä ottelussa kohtasivat KSQ ja SC Ruka. Ottelu päättyi tiukan taiston jälkeen 2-2. Ottelusta voitto kirjattiin lopulta SC Rukalle.

Squashliiga jatkuu jälleen 7.11. Naisten SM-sarjaa pelataan Espoossa ja Porissa. Miesten SM-sarjaa pelataan tuolloin Kouvolassa sekä Kuusamossa.

 

PÄIVITYS:

Squashliiga alkaa 26.9. pienillä muutoksilla. Miesten SM-sarjan ensimmäinen kierros siirtyy Mikkelistä Turkuun ja samalla Turussa pelattavaksi suunniteltu miesten 2-divisioonan kierros siirtyy Helsinkiin Talihalliin. Mikkelissä pelataan miesten liigakierros sunnuntaina 28.2.2021.

Squashliigan erityisjärjestelyt

 • Ranking-lista, jota noudatetaan, on Suomen ranking. Liigan rosterissa pelaajan nimen kohdalla mainittu rating-luku on universaali rating, joka ei välttämättä korreloi Suomen rankingin kanssa. Tarkistakaa siis seuran sisäinen ranking-järjestys ranking-listasta.
 • SM-sarjajoukkueille on tänä aamuna ilmoitettu sääntöjen tarkennuksesta koskien PSA-rankattuja pelaajia.
 • Lukekaa läpi liigakierrosta koskevat yleisohjeet
 • Koronatilanne on kiihtymässä tietyissä osissa Suomea. HUS on antanut tänään suosituksensa, jossa yksityistilaisuuksien henkilömäärä tulisi pitää alle 20 hengessä. Squashliiton hallitus käsitteli asiaa perjantaina ja päätyi siihen, että kierros pelataan, mutta erityisjärjestelyin, jotka ovat seuraavat:
  • Maskia pidetään muuten kuin pelatessa. Joukkueet tuovat omat maskit mukanaan
  • Järjestävä seura hankkii ylimääräisiä maskeja pelipaikalle, jos joillain ei niitä ole mukana
  • Lämmittelyvuorot joukkueittain, max 15 min/joukkue
  • Pyritään mahdollisuuksien mukaan joukkuekohtaisiin alueisiin hallilla ja muistetaan turvavälit
  • Tuomaroidaan omalla mobiililaitteella, tai jos yleisiä laitteita käytetään, ne pyyhitään jokaisen ottelun jälkeen huolellisesti
  • Jokainen huolehtii hyvästä käsihygieniasta
  • Paikalle ei tulla flunssaisena

 


Squashliiton hallitus käsitteli torstaina kokouksessaan mahdollista Squashliigan aloituksen siirtämistä. Hallitus oli yksimielisesti sen kannalla, että Squashliiga alkaa normaalisti kahden viikon päästä. Jos koronatilanne heikkenee maassamme, niin seuraamme tiiviisti valtiohallinnon ohjeistuksia ja olemme valmiita nopeisiin ratkaisuihin. Muutamista mahdollisista paikkakuntamuutoksista vielä keskustellaan, mutta tämänhetkisen tiedon mukaan liiga pelataan normaalisti alkuperäisillä paikkakunnilla.

Mika Monto
Toiminnanjohtaja