Facebook
Twitter
In English

Espoossa järjestettävä perinteinen Espoo Women’s Open pelattiin lauantaina (3.10.). Turnaukseen osallistui ennätysmäärä kilpailijoita, yhteensä 35. Neljään kaavioon jaettu turnaus pelattiin Esport Centerissä. Kolme kaaviota oli kilpapelaajia ja neljäs harrastekaavio.

Emilia Soinille 1-kaavion voitto puhtaalla pelillä

1-kaavion ottelut eivät aloittaneet turnausta, mutta siinä pelasi kuitenkin Suomen tämänhetkinen kärki lukuun ottamatta kakkossijoitettua Emilia Korhosta. Ensimmäisissä peleissä naisten ykköspelaaja Emilia Soini voitti selkeästi suoraan kolmessa erässä Viola Joutsin. Soinin seurakaveri, Espoo Squash Rackets Clubista, Sanna Koivumäki voitti avausottelunsa Riikka Piekäistä vastaan myös erin 0-3. Naisten kolmonen Riina Koskinen voitti pienen alkujännityksen jälkeen Meeri Särkän 0-3, ja näin ollen eteni välieriin. Alkupelien tiukin vääntö nähtiin Milla Uusitalon ja Pia Ojalan välillä. Tuo peli päättyi kuitenkin Uusitalon voittoon erin 3-1 (11-7, 9-11, 11-7, 11-9).

Välierissä kohtasivat Soini ja Koivumäki sekä Uusitalo ja Koskinen. Näistä otteluista finaaliin etenivät erin 3-0 Soini ja Koskinen. Näin ollen Sanna Koivumäki ja Milla Uusitalo kamppailivat päivän päätteeksi vielä sijoituksista kolme ja neljä. Ottelun vei nimiinsä Uusitalo erin 3-1 (10-12, 11-8, 11-4, 11-7). Finaalissa Emilia Soini näytti, miksi hän on ykkössijoitettu Suomessa ja voitti Riina Koskisen puhtaasti erin 3-0 (11-9, 11-7, 11-1).

2-kaavion voittoon Kamilla Stengård

2-kaavion avauspeleistä jatkoon etenivät Kaisu Anttila, Lotta Ruotanen, Jenni Korhonen sekä Nea Ollikainen. Jatkoon pääsivät myös ilman ottelua Marja Vainio, Lotta Toivanen, Kamilla Stengård ja Kristiina Kiviharju.

Puolivälierissä Marja Vainio voitti Kaisu Anttilan erin 3-1, Lotta Toivanen vei tiukan taistelun Lotta Ruotasta vastaan, Jenni Korhonen kärsi 3-0 tappion Kamilla Stengårdille ja Kristiina Kiviharju voitti erin 3-0 Nea Ollikaisen. Välierissä vastakkain asettuivat siis ESRC:n Marja Vainio ja TSSq:n Lotta Toivanen sekä toiseen välieräkamppailuun SquNa:n Kamilla Stengård ja JSK:n Kristiina Kiviharju. Sekä Vainio että Stengård etenivät finaaliin erin 3-0. Finaalissa Stengård oli Vainiota vahvempi erin 3-0 (11-8, 11-2, 11-8). Kristiina Kiviharju oli kaavion kolmas voitettuaan sijoitusottelussa Lotta Toivasen suoraan 3-0.

Tiukimmat taistot pelattiin 3-kaaviossa

3-kaavion osalta pelit avattiin neljän ottelun voimin. Arja Puustinen vei nimiinsä pelin Lara Ben-Amoria vastaan. Honne Syväniemi sekä Aada Borgstrom venyttivät oman pelinsä viidenteen erään. Lopulta Syväniemi taisteli tästä voiton itselleen. Iida Stengård voitti oman avauspelinsä 3-0 Susanna Nurmosta vastaan sekä Annika Takala voitti Senni Salosen.

Välierissä Honne Syväniemi voitti suoraan kolmessa erässä Arja Puustisen ja Iida Stengård päihitti erin 3-1 Annika Takalan. Kaavion kolmanneksi tuli Annika Takala voittamalla sijoitusottelussa Arja Puustisen 3-1 erin. Finaalissa kohtasivat Iida Stengård ja Honne Syväniemi. Ottelu oli todella tiukka ja molemmat voittivat eriä vuorotellen. Vahvempi viidennessä ja ratkaisevassa erässä oli lopulta Iida Stengård, joka sai tuulettaa turnauksen voittoa kaaviossaan ottelun jälkeen.

Täydelliset tulokset Club Lockerissa

Naiset 1


2. Riina Koskinen, HSRC, 1. Emilia Soini, ESRC, 3. Milla Uusitalo, HSRC

Naiset 2


2. Marja Vainio, ESRC, 1. Kamilla Stengård, SquNa, 3. Kristiina Kiviharju, JSK

Naiset 3


2. Honne Syväniemi, ESRC, 1. Iida Stengård, SquNa, 3. Annika Takala, TSK

Naiset harraste


2. Katja Hakasalo, HSK, 1. Elina Byckling, JSK, 3. Melina Markkanen, ei seuraa, ainakaan vielä 😉