Facebook
Twitter
In English

Squashliiga jatkui lauantaina (7.11.). SM-sarjaa käytiin neljällä paikkakunnalla, kun naiset pelasivat Espoossa sekä Porissa ja miehet kamppailivat Kouvolassa sekä Kuusamossa.

Espoon Esport Centerissä pelatuissa kolmessa ottelussa nähtiin kovatasoisia pelejä. Mielenkiinto kohdistui päivän ensimmäiseen kohtaamiseen Espoo Squash Rackets Clubin ja Helsinki Squash Rackets Clubin välillä. Ottelu päättyi lopulta ESRC:n voittoon 2-1.

Kyseisessä ottelussa nähtiin kaksi mielenkiintoista kohtaamista. Huippupeli nähtiin hiljattain viidenkymmenen parhaan joukkoon maailmanrankingissa yltäneen ESRC:n Emilia Soinin ja naisten kolmosen HSRC:n Riina Koskisen välillä. Peli oli todella viihdyttävää ja siinä nähtiin useita pitkiä palloralleja. Soini oli ottelussa jokaisessa erässä vahvempi ja voitti pelin 3-0 (11-6, 11-5, 11-9) erin. Soini oli tyytyväinen peliinsä, vaikka takana oli ollut tauko squashista.

  • Mä olin Pohjanmaalla melkein viikon tai viisi päivää, mutta viikkoon en ole palloon koskenut. Välillä se tekee ihan terää, unohtuu kaikki virheet. Ihan yllättävän hyvin se kulki, Soini sanoi pelien jälkeen.

Toinen mielenkiintoinen peli nähtiin, kun ESRC:n Sanna Koivumäki ja HSRC:n Maarit Ekholm ottivat toisistaan mittaa kiivaassa mittelössä. Pelistä mielenkiintoisen teki myös lähtökohdat, sillä ottelu oli molemmille tärkeä ajatellen tulevia Helsingin EM-kisoja. Molemmat taistelevat nimittäin kisajoukkueen viidennestä pelipaikasta.

Peli alkoi Koivumäen komennossa, mutta ottelun edetessä se kääntyi Ekholmille. Ekholm vei tiukan ottelun nimiinsä erin 3-1 (5-11, 11-5, 11-9, 12-10).

  • Mulla oli koko ajan mielessä, että se on tärkeä matsi ja mua jännitti tosi paljon. Musta tuntui, että mulla oli tosi tahmanen aloitus. Mä en ole pelannut kisamatsia kun viimeksi helmikuussa eli tässä on ollut tosi pitkä tauko. Se kyllä tuntui, mutta sitten sain pelistä kiinni, onneksi, Ekholm kommentoi.

Muissa otteluissa HSRC kohtasi päivän toisessa ottelussaan Helsingin Squashkerhon. Tuo päättyi selvästi HSRC:n voittoon 3-0, kun Koskinen, Michaela Björnström sekä toiseen otteluun pelaamaan tullut Aurora Vikström voittivat omat pelinsä. HSK hävisi toisen pelinsä vahvalle ESRC:lle 0-3. Tuossa pelissä ei jäänyt jossiteltavaa, sillä Soini, Koivumäki sekä Riikka Piekäinen voittivat kaikki pelinsä erin 3-0.

Porissa käytiin porilaisjoukkueiden välinen kohtaaminen, jossa parempi oli SquNa I erin 3-0. Squashliigakautensa Porissa aloitti Mikkelin Squash. Joukkue voitti SquNa II:n 3-0, mutta hävisi toisen kamppailun, kun SquNa I oli parempi 1-2 varsin tiukassa väännössä.

Miesten peleissä katseet kääntyivät Kouvolaan

Kouvolassa ottelut käynnistyivät heti mielenkiintoisella ottelulla, kun KSQ kohtasi JSK Squashin. Se päättyi kuitenkin JSK Squashin selvään 4-0 voittoon. Ottelussa nähtiin myös mielenkiintoisia pelejä, kun maailmanrankingin 51. KSQ:n Benjamin Aubert ja 48. JSK Squashin Mahesh Mangaonkar kohtasivat miltei tunnin kestäneessä pelissä. Mangaonkar oli vahvempi erin 3-1.

Mielenkiintoisin peli tässä ottelussa nähtiin Suomen kärkipelaajien välillä, kun Olli Tuominen ja Miko Äijänen kohtasivat toisensa. Ottelun vei nimiinsä Äijänen, joka voitti pelin suoraan kolmessa erässä 3-0 (11-7, 11-7, 11-3). Myös JSK Squashin Jami Äijänen ja Juha Raumolin voittivat omat pelinsä.

JSK Squash voitti toisenkin ottelunsa vakuuttavasti 4-0 Mikkelin Squashia vastaan. Mikkeliläiset kärsivät toisessa pelissä tappion terästäytyneelle KSQ:lle samoin lukemin.

Kuusamossa pelattiin myös kolme peliä. Siellä ESRC kohtasi TSSq:n, jossa nähtiin myös hyvä kamppailu Matias Tuomen ja Henrik Mustosen välillä, jossa Mustonen oli parempi erin 3-1 (8-11, 12-10,11-3, 11-8). Voitto merkittiin lopulta kuitenkin espoolaisille 3-1 lukemin. ESRC voitti myös toisen ottelunsa SC Rukaa vastaan 3-1, jossa Matias Tuomi kärsi tiukan tappion viidennessä erässä SC Rukan Erik Jakobssonia vastaan yli tunnin mittaisessa pelissä. SC Ruka voitti toisen peleistään TSSq:ta vastaan lukemin 3-1.

Squashliigasivut ja tulokset löytyvät täältä.