Facebook
Twitter
In English

Helsingissä keväällä pelattavaksi suunnitellut squashin joukkueiden EM-kilpailut siirtyvät koronapandemian takia elokuulle. Uusi päivämäärä Pasilassa Mall of Triplassa ja Pitäjänmäessä Talihallissa pelattaville kilpailuille on 25.-28.8.2021. Squashliiton toiminnanjohtaja Mika Monto on tyytyväinen, että uusi päivämäärä löytyi kohtuullisella vaivalla.

  • ”Loppuvuodesta alkoi näyttää siltä, että kilpailujen järjestämiseen alkuperäisinä päivinä liittyi niin suuria riskejä ja kysymysmerkkejä, että aloimme suunnitella tapahtuman siirtämistä. Olimme suoraan yhteydessä osallistujamaihin ja heidän pelkonsa koko joukkueen diskaamisesta yhden positiivisen koronatapauksen sattuessa oli hyvin ymmärrettävä.” Monto avasi siirtämispäätökseen johtaneita tapahtumia.

Kilpailujen siirtäminen ei ollut yksinkertainen asia, sillä myös monet muut tapahtumat siirtyvät pandemian takia keväältä syksyyn ja eri osapuolien aikataulut oli pystyttävä sovittamaan yhteen.

  • ”Neuvottelut siirtämisestä käytiin yhdeksän eri osapuolen kanssa. Euroopan squashliiton piti ensiksi hyväksyä siirto ja ammattilaisjärjestö PSA:n kanssa piti löytää ajankohta, jolloin ei ole suuria ammattilaisturnauksia missään. Lisäksi oli koordinoitava kisapaikat Mall of Tripla ja Talihalli, lasikenttä, katsomot, TV, tuotantoyhtiö sekä hotelli. Onneksi kaikki onnistui ja nyt vain toivotaan, että pandemia taittuu lopullisesti ennen elokuuta.” Monto jatkoi.

Kilpailuihin odotetaan 36 joukkuetta ja noin 200 pelaajaa. Suomen sekä naiset että miehet pelaavat 1-divisioonassa, eli sijoista 1-8. Naisten tavoitteena on mitali, miesten tavoite on kuuden parhaan joukkoon ja säilyminen 1-divisioonassa.