Facebook
Twitter
In English

Mika Monto (36) on valittu miesten ja naisten uudeksi maajoukkuevalmentajaksi 1.2.2013 alkaen. Pestiä aikaisemmin hoitanut englantilainen Mike Harris jatkaa squashliitossa konsultoivassa roolissa ja on mukana vielä keväällä joukkueiden EM-kisoissa Amsterdamissa Monton apuna.

Monto on entinen ammattilaispelaaja, jonka aktiivinen peliura loppui kymmenisen vuotta sitten. Miehen uran parhaat saavutukset olivat Suomen mestaruus 1999, joukkue-EM-hopea 1998 ja saksan kielen kirjapalkinto ala-asteella. PSA-listalla Monton paras sijoitus oli 45., ja Suomea hän edusti aikuisten maaotteluissa 48 kertaa. Tällä hetkellä Helsinki Senatorsia edustava Monto on edelleen Suomen rankingissa sijalla 4.

Monto valmensi miesten maajoukkuetta jo vuosina 2007-2010. Tällä hetkellä hänen henkilökohtaisia valmennettaviaan ovat Emilia Soini ja Kristian Rautiainen.

”Tämä on mielenkiintoinen ja jopa herkullinen ajankohta sitoutua valmennuskuvioon. Suomessa on kasvamassa uusi sukupolvi lupaavia pelaajia, jotka kolkuttelevat pian maajoukkueen ovia ja yritän omalta osaltani auttaa heitä saavuttamaan potentiaalinsa pelaajina. Tämän porukan uran huippuvuodet ovat kuitenkin vasta kymmenen vuoden päästä, joten työtä riittää. Olli Tuominen ei enää kovin montaa vuotta jaksa heilua, toivottavasti kuitenkin vielä muutaman, että pystyy omalta osaltaan puskemaan nuoria pelaajia eteenpäin. Henrik Mustosella on pelivuosia jäljellä vielä reilusti, tosin hyppäys maailman ihan terävimpään kärkeen vaatii vielä asteen tai kaksi lisää määrätietoisuutta.”

Maajoukkueiden kevään päätavoite on siis Amsterdamin EM-kisat toukokuussa. Kesäkuussa on ohjelmassa miesten MM-kisat Mulhousessa Ranskassa.