Facebook
Twitter
In English

Savcor Finnish Open 2016

Miesten Savcor Finnish Open
Squashin ammattilaisturnaus Mikkelissä 26.-31.1.2016


Live stream: squash.fi/live


6. päivä, loppuottelu
 
Shehab Essam EGY – Geoffrey Demont FRA
14/16 3/11 11/9 11/9 11/5
Egyptin Shehab Essamista tuli Savcor Finnish Openin mestari tänään Mikkelissä. Loppuottelussa Essam kukista Ranskan Geoffrey Demontin tiukassa viiden erän ottelussa.
Ottelu alkoi erittäin tasaisissa merkeissä ja pelaajat etenivät tasatahtiin aina jatkopalloille aste. Ranskalainen oli lopulta onnekkaampi ja vei erän 16-14. Toisessa erässä Demont sai hieman parannettua otettaan ja onnistui kuromaan 6-3 etumatkan. Essamin peli ei luistanut ja muutamat, hänen mielestään, väärät tuomiot sekoitti hänen pelinsä toisessa erässä lopullisesti. Egyptiläinen keräsi itsensä hyvin erätauolla, eikä aikonut antautua helpolla. Kolmannen erän alussa Demontilla oli vielä pienoinen yliote ja hän pääsi 7-4 johtoon, ennen kuin Essam alkoi kiriä johtoa kiinni. Essamin kiri tuotti tulosta ja hän vei erän 11-9. Neljännessä erässä tasaisuu jatkui ja Essam tasoitti ottelun. Viides erä olikin sitten jo Essamin heiniä. Demont sinnitteli tiukasti, mutta ei onnistunut enää uhkaamaan egyptiläistä. Essamille kirjattii viides erä 11-5 ja mestaruus oli selvä.5. päivä, välierät
 
Shehab Essam EGY – David Poleshchuk ISR
11/8 11/5 11/4
Egyptin ykköseksi sijoitettu Shehab Essam oli toipunut hyvin eilisillan viimeisestä ottelusta, jossa hän voitti Pakistanin Asim Khanin niukasti viidessä erässä. Välierävastustaja David Poleshchuk Israelista pääsi eilen huomattavasti helpommalla, mutta se ei tänään näyttänyt auttavan.
Egyptiläinen aloitti vahvasti mennen äkkiä 6-2 johtoon. Israelilainen tuli kuitenkin vielä uhkaamaan, nousten 7-8 tilanteeseen mutta erä meni kuitenkin Essamille 11-8. Toisessa erässä Essam tiukensi otettaan eikä enää päästänyt Poleshchukia uhkaamaan ja vei erän 11-5. Sama tahti jatkui myös kolmannessa erässä, jonka Essam vei 11-4 ja varmisti näin huomisen loppuottelupaikan.
Geoffrey Demont FRA – Ashley Davies ENG
5/11 11/4 11/6 11/4
Toisessa välierässä kohtasivat eilen puolivälierissä Aijasen veljekset pudottanut kaksikko. Englannin Ashley Davies aloitti väkevästi ja vei ensimmäisen erän suhteellisen selvästi. Ranskan geoffrey Demont ei kuitenkaan antanut tämän häiritä keskittymistään, vaan tuli toiseen erään uusin kujein. Vähitellen hän sai yhä tiukemman otteen ja piste pisteeltä hän kuroi eroa englantilaiseen. Erin 3-1 ranskalainen otti paikan loppuottelussa ja kohtaa Egyptin Sheab Essamin.


4. päivä, puolivälierät
 
Shehab Essam EGY – Asim Khan PAK
11/9 11/6 7/11 11/13 12/10
Egyptiläisen ykkössijoitetun Shehab Essamin ja Pakistani Asim Khanin ottelu oli illan tasaisin ja jännittävin. Alussa egyptiläinen näytti vievän ottelun, mutta pakistanilainen ei antanut periksi. Hän tuli vahvasti mukaan peliin kolmannessa erässä ja ja taisteli ottelun tasoihin. Viidennessä erässä kamppailu oli raivokasta ja ottelu ratkesi vasta jatkopalloilla Shehab Essamille.
Daniel Poleshchuk ISR – Manuel Wanner SUI
11/3 10/12 11/4 11/1
Israilin David Poleshchuck oli selvästi Sveitsin Manuel Wanneria taitavampi ja olisi vienyt ottelun selvin numeroin jos ei olisi hölmöillyt toista erää Wannerille.
Geoffrey Demont FRA – Jami Äijänen FIN
11/8 9/11 11/5 11/9
Jami Äijäsen pelissä ei tänään ollut sitä hohtoa, mitä nähtiin ensimmäisen kierroksen ottelussa. Ranskan Geoffrey Demont onnistui pitämään Äijäsen ”kurissa” ratkaisevissa tilanteissa ja vei ottelun erin 3-1
Ashley Davies ENG – Miko Äijänen FIN
11/8 14/12 11/9
Kuten Jami, ei myöskään Miko Äijänen yltänyt eiliselle tasolle. Englannin Ashley Davie ol tänään parempi ja vaikka Äijänen aika ajoin pystyi painostamaan ei hän onnistunut viemään tilanteita päätökseen. Ottelu englantilaiselle erin 3-0


3. päivä, 1. kierros
 
Ashley Davies ENG – Kristian Rautiainen FIN
12/14 11/4 9/11 11/7 17/15
Pääsarjan ensimmäisenä otteluna pelattiin viime viikon Helsingin uusinta Kristian Rautiaisen ja Ashley Daviesin välillä. Helsingissä kamppailtiin täydet viisi erää Rautiaisen viedessä pitemmän korren. Samankaltaista ottelua odotettiin nytkin ja niin siinä kävi. Tiukkojen vääntöjen jälkeen oltiin viidennessä erässä ja Davies sai ensimmäisen ottelupallon. Kumpikin pelaaja sai neljä ottelupalloa ennen kuin Davies ratkaisi ottelun pistein 17-15
Daniel Poleshchuck ISR – Pascal Gomez ESP 11/5 11/0 11/7
Israelin neljänneksi sijoitettu Daniel Poleshchuck sai vastaansa karsinnassa hävinneen ja ns. lucky loser paikan saaneen Espanjan Pascal Gomezin. Israelilainen oli selvästi terävämpi ja nakutti selvät 3-0 eränumerot.
Geoffrey Demont FRA – Robert Dadds ENG
11/7 10/12 7/11 11/8 11/3
Kolmanneksi sijoitettu Ranskan Deoffrey Demont joutui yllättävän tiukoille karsinnasta tullutta Englannin Robert Daddsia vastaan. Neljä erää mentiin samaa tahtia. Viidennessä erässä Demont oli selvästi vahvempi ja vieden erän 11-3 ja ottelun 3-2
Miko Äijänen FIN – Aqeel Rehman AUT
11/6 6/11 11/5 5/11 12/10
Miko Äijäsen ja Itävallan kakkossijoitetun Aqeel Rehmanin ottelussa odotettiin, että Äijäsellä olisi hyvät mahdollisuudet edetä puolivälieriin. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä ja viidenteen erään kumpikin tuli taistellen.
Asim Khan PAK – Bradley Masters ENG
11/8 11/8 11/7
Pakistanin Asim Khan peliasi varmaa peruspeliä, johon Englannin Bradley Masters ei löytänyt lääkkeitä. Vaikka pisteet olivat melko tasaiset, ei englantilaisella ollut todellisia mahdollisuuksia uhata pakistanilaista.
Jami Äijänen FIN – Baptiste Masotti FRA
11/3 11/7 11/2
Jami Äijänen teki sen, miti monet toivoivat, mutta eivät ehkä jaksaneet uskoa toteutuvan. Kahdeksanneksi sijoitettu Ranskan Baptiste Masotti, joka viime viikon Helsingin turnauksessa oli loppuottelussa, ei vakuuttanut tämän päivän pelissä. Tosin Äijäsen peli kulki erinomaisestio ja oli omalta osaltaan vaikeuttamassa ranskalisen suoritusta. Oli miten oli, ottelut ratkaistaan kentällä ja Jami Äijänen oli tänään parempi ja ansaitsi voittonsa.
Manuel Wanner SUI – Kale Wilson TRI
11/8 11/5 11/8
Sveitsin Wannerin ja Trinidadin Wilsonin ottelu ei noussut muiden illan ottelujen tasolle. Pisteiden valossa ottelu oli melko tasainen, mutta siihen sen anti jäikin.
Shehab Essam EGY – Tristan Eysele RSA
11/2 11/3 11/5
Illan viimeisessä ottelussa ykkössijoitettu Egyptin Shehab Essam oli omaa luokkaansa Etelä Afrikan Tristan Eyseleä vastaan. Pelaajien tasoero oli melkoinen, eikä Eysele pystynyt millään tavoin uhkaamaan egyptiläistä


2. päivä
 
Bradley Masters ENG – Roshan Bharos NED
12/10 5/1 rtd.
Toisen karsintakierroksen aloittivat Englannin Bradley Masters ja Hollannin Roshan Bharos. Masters aloitti vahvasti ja meni tuota pikaa 7-2 johtoon. Lähes yhtä pikaisesti Bharos nousi rinnalle ja eräpalloon tilanteessa 10-9. Englantilainen vei kuitenkin loput pisteet ja erän 12-10.
Toinen erä alkoi kuten ensimmäinen Mastersin mennessä 5-1 johtoon. Tässä tilanteessa Bharoksen jo eilen hieman kipeytynyt jalka äityi niin pahaksi, että hän päätti jättää leikin sikseen. Masters otti siis helpon ja voimia säästävän paikan huomiseen pääsarjaan.


Robert Dadds ENG – Tatu Knuutila FIN
11/7 11/5 8/11 5/11 11/8
Ensimmäisenä suomlaisena tulessa oli Tatu Knuutila. Hän aloitti rohkeasti ja vei kolme ensimmäistä pistettä. Dadds pääsi kuitenkin rytmiin kiinni ja tasoitti pelin, jonka jälkeen hän pääsi hienokseltaan niskan päälle ja vei erän 11-7. Toisessa erässä englantilainen lisäsi vautia ja sai pelin hallintaansa, vieden erän 11-5. Kolmannessa erässä Dadds jatkoi painostusta, mutta tilanteessa 7-4 Daddsille Knuutila löysiuuden vaihteen ja vei seuraavista kahdeksasta pallosta seitsemän ja erän 11-8. Neljäs erä eteni tasaisesti tilanteeseen 5-5 ja taas Knuutila sai ”pisteputken” ja otti erän 11-5. Ratkaisevassa erässä alku oli taas tasainen. Nyt tilanteessa 6-6 oli eglantilaisen vuoro ottaa neljä pistettä putkeen ja ottelupallon. Knuutila sinnitteli vielä ja pelasti kolme ottelupalloa, mutta neljännellä yrittämällä Dadds onnistui ratkaisemaan pelin edulseen.


Kristian Rautiainen FIN – Pascal Gomez ESP
15/13 11/5 7/11 11/7 11/9
Illan kolmannesta ottelusta odotettiin suomalaisen menevän pääsarjaan.Ensimmäisestä erästä lähtien havaittiin, että voitosta tullaan käymään ankara kamppailu. Ensimmäinen erä meni jatkopalloille ja päättyi vasta lukemiin 15-13 espanjalaiselle. Veikö erä Gomezin voimat, vai huilasiko hän toisen erän? Rautiainen vei sen näytöstyyliin 11-5. Kolmanneessa erässä Gomezilla oli uudet voimat ja hän meni nopeasti 6-1 johtoon. Suomalainen nousi lähes rinnalle 6-7 mutta Gomez piti pintansa ja erä hänelle 11-7. Neljäs erä oli kolmannen toisinto, tosin kääntesenä. Rautiainen meni 8-1 johtoon ja onnistui pitämään johtonsa, vaikk aGomes nousikin uhkaavasti 7:ään pisteeseen, ennen kuin Rautiainen ratkaisi erän niiinsä 11-7. Kuten jo ensimmäisessä erässä saattoi aavista, trilleriksi meni. Mikkelin katsomo oli jo luopua toivosta, kun Gomes meni 8-4 johtoon ja näytti vahvalta. Ehkä Rautiainen ei huomannut sitä, vaan nakutti taululle pisteen pisteen perään ja antoi espanjalaiselle vain yhden lisäpisteen. Voitto ja pääsarjapaikka oli plakkarissa ja pelit jatkuvat torstaina pääsarjassa.


Miko Äijänen FIN – Ville Karsikas FIN
11/2 11/9 11/5
Karsinnan viimeisessä ottelussa oli vain yksi ennakkosuosikki. Miko Äijänen kohtasi seurakaverinsa Ville Karsikkaan ja ottelu eteni suurin piirtein odotusten mukaisesti. Aluksi Äijänen nakutti pisteitä koneen lailla ja erä oli ohi 11-2 numeroin varsin pikaisesti. Toisessa erässä näytti siltä, että Äijäsen mielestä peli oli selvä eikä hänen tarvitse antaa kaikeaan voittaakseen. Karsikas toki onnistui oikeasti tekemään joitakin pisteitä, mutta ote kuitenkin kaiken aikaa Äijäsen hanskassa.1. päivä
 
Savcor Finnish Open käynnistyi tiistaina ja ohjelmassa on 8 ensimmäisen karsintakierroksen ottelua. Toistaiseksi ennakkosuosikit ovat pitäneet hyvin pintansa ja edenneet huomiselle ratkaisevalle karsintakierrokselle.
Roshan Bharos NED – Tuomas Häkkinen FIN 11/4 11/8 11/8
Bradley Masters ENG – Joonas Karhu FIN 11/2 11/7 11/9
Tatu Knuutila FIN – Mirko Muukkonen FIN 11/8 11/5 11/9
Robert Dadds ENG – Hendrik Vössing GER 6/11 11/7 11/5 12/10
Kristian Rautiainen FIN – Viktor Högberg SWE 11/6 11/3 11/3
Pascal Gomez ESP – Erno Teitti FIN 11/5 11/5 13/11
Ville Karsikas FIN – Markus Vanhanen FIN 11/2 8/11 14/12 11/6
Miko Äijänen FIN – Oskari Valtola FIN 11/8 11/2 11/5Savcor Finnish Open viidettä kertaa kauppakeskus Stellassa

Squashin Savcor Finnish Open pelataan jälleen Mikkelissä. Pelipäivät ovat 26.-31.1.20162016. Aikaisempien hyvien kokemusten vuoksi pelipaikkana on jälleen Kauppakeskus Stellan Tähtitorille pystytettävä kokolasikenttä. Lasikenttä mahdollistaa otteluiden seuraamisen kaikille kauppakeskuksessa asioiville. Turnauksen puitteet tulevat olemaan todella ainutlaatuiset!
Miesten Savcor Finnish Openin palkintosumma on 5.000 US dollaria.

Savcor Finnish Openin alku juontaa vuoteen 1990. Siitä lähtien on Mikkelissä pelattu ammattilaisten huippusquashia muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta joka vuosi. Tämä jatkuvuus hakee vertaistaan koko squashmaailmassa. Ansio kuuluu Savcor Groupille, Mikkelin kaupungille ja tulevan tapahtuman osalta merkittävästi myös Osuuskauppa Suur-Savolle.

Aikataulu

Tiistai 26.1.
klo 14.00 – 21.00 Karsinnan 1. kierros
Keskiviikko 27.1.
klo 15.30 – 17.30 Karsinnan 2. kierros
klo 18.45 – 20.45 Karsinnan 2. kierros
Torstai 28.1.
klo 14.00 – 21.00 Pääsarjan 1. kierros
Perjantai 29.1.
klo 16.00 – 20.00 Puolivälierät
Lauantai 30.1.
klo 14.00 Välierä 1
klo 16.30 Välierä 2
Sunnuntai 31.1.
klo 14.00 Loppuottelut Stella


Vuoden 2015 miesten finalstit Raphaen Kandra GER ja Declan James ENG


Suurenna kaavio klikkaamalla sitä.

Miesten Finnish Open 2015 | Miesten Finnish Open 2014 | Miesten ja naisten Finnish Open 2013 | Miesten ja naisten Finnish Open 2012 | Miesten Finnish Open 2011 | Naisten Finnish Open 2010 | Miesten Finnish Open 2010 | Miesten Finnish Open 2009 | Naisten Finnish Open 2009 | Miesten Finnish Open 2008

Pelaajaprofiilit