Facebook
Twitter
In English

SSqL:n mestaruuskilpailujen säännöt

1. JOHDANTO
SSqL:n mestaruuskilpailut pelataan vuosittain kevätpelikauden aikana.

2. JÄRJESTÄMISOIKEUS
SSqL:n mestaruuskilpailujen järjestämisoikeutta koskevat kirjalliset anomukset on jätettävä SSqL:n toimistoon SSqL:n ilmoittamaan päivämäärään mennessä. Liiton hallitus myöntää järjestämisoikeuden ehdollisena kilpailuvaliokunnan tekemän esityksen perusteella. Kilpailun ajankohdat ja järjestäjät vahvistetaan viimeistään kilpailukautta edeltävän toukokuun loppuun mennessä. Kilpailujen järjestäjänä voi toimia liitto tai jäsenseura.

3. KILPAILUKUTSU
Kilpailun järjestäjän on toimitettava kilpailukutsu liiton kaikille jäsenseuroille sekä liittoon vähintään kolme viikkoa ennen ilmoittautumisajan päättymistä. Ilmoittautumisajan on päätyttävä vähintään kymmenen päivää ennen ensimmäistä pelipäivää.

4. LUOKAT JA SARJAT
Luokat jakautuvat eri sarjoihin seuraavasti:
A) Miesten kaksinpeli
B) Naisten kaksinpeli
Nuorten luokka
C) poikien kaksinpeli Pl9 D) tyttöjen kaksinpeli T19
E) poikien kaksinpeli P17 F) tyttöjen kaksinpeli T17
G) poikien kaksinpeli P15 H) tyttöjen kaksinpeli T15
Seniorien luokka
Miehet ja naiset alkaen 35+
Tätä vanhempien sarjat viiden vuoden välein, jos osanottajia on sääntöjen vaatima minimimäärä (3).
(Sääntö muutettu hallituksen kokouksessa 1.11.2012)

5. OSANOTTO
Mestaruuskilpailuihin saa – alempana mainituin rajoituksin ottaa osaa omaa nimeään käyttäen SSqL:oon kuuluvan seuran jäsen, jolla on voimassaoleva kilpailulisenssi ja joka on Suomen kansalainen. Maassamme vakinaisesti asuva muun maan kansalainen saa kolmen oleskeluvuoden jälkeen ottaa osaa SSqL:n mestaruuskilpailuihin.
Kilpailuvaliokunta määrää vuosittain yleisen luokan osanottajamäärät. Nuorten luokkiin saavat ottaa osaa ne pelaajat, jotka eivät ole täyttäneet ao. ikävuotta (15, 17,19) kilpailun viimeiseen päivään mennessä.
Seniorien luokkiin saavat ottaa osaa ne pelaajat, jotka ovat täyttäneet ao. ikävuotta (35, 40, 45, 50, 55, 60, 65, 70 jne) kilpailun ensimmäiseen päivään mennessä.
Pelaajan, joka on ilmoittautunut luokkaan, jossa on ikärajoitus, on vaadittaessa esitettävä luotettava selvitys iästään.
Pelaaja saa osallistua vain yhteen luokkaan miesten ja naisten yleisissä sekä seniorien sarjoissa. Juniorien sarjassa pelaaja saa osallistua korkeintaan kahteen luokkaan. (Sääntö muutettu hallituksen kokouksessa 1.11.2012)

6. KILPAILUJEN EDELLYTYS
Kilpailusarjan järjestäminen edellyttää, että sarjaan osallistuu vähintään kolme kilpailijaa.
Mestaruuden julistamisen edellytyksenä on sarjaa kohti vähintään yksi pelaamalla saavutettu voitto.

7. SIJOITUKSET
Mestaruuskilpailuissa sijoitetaan parhaat pelaajat arvonnan yhteydessä. Sijoitettavien pelaajien määrä on puolet ensimmäiselle kierrokselle kelpuutettavien pelaajien määrästä. Miesten ja naisten sijoitukset määräytyvät voimassaolevan rankinglistan mukaisesti.
Kilpailutoimikunta valitsee kunkin sarjan ilmoittautuneiden joukosta sääntöjen vaatiman määrän listasijoitukseltaan parasta pelaajaa ja sijoittaa heidät.

8. ERIEN MÄÄRÄ
Ottelut ratkaistaan kolmella voitetulla erällä.

9. PALKINNOT
Voittajat julistetaan SSqL:n ko. vuoden Suomen mestareiksi kussakin luokassa ja sarjassa.
SSqL jakaa mestareille mestaruusmitalit.

10. MUITA SÄÄNNÖKSIÄ
Sen lisäksi mitä yllä on määrätty, noudatetaan mestaruuskilpailuissa SSqL:n kilpailumääräyksiä sekä Kansainvälisen Squashliiton pelisääntöjä.

11. SÄÄNTÖJEN VALVONTA
Kilpailuvaliokunta valvoo sääntöjen noudattamista ja raportoi SSqL:n hallitukselle.

12. SÄÄNTÖJEN MUUTOKSET
Sääntöjen muutoksista päättää SSqL:n hallitus.

SSqL 1.11.2012