Facebook
Twitter
In English

Sääntöjen valvonta ja protestit

OHJEET SQUASHLIIGAN SÄÄNTÖJEN VALVONTAAN JA PROTESTIEN KÄSITTELYYN

SSqL:n toiminnassa Squashliigalla on keskeinen ja näkyvä osuus. Sekä lajin julkisuuskuvan että SSqL:n ja seurojen välisen yhteistyön kannalta on erittäin tärkeää, että liiton hallitus ja sen nimeämä kilpailuryhmä vastaavat siitä, että Squashliigasta muodostuu pelaajien ja yleisön arvostama kansallinen sarjajärjestelmä. Tähän kuuluu tärkeänä osana se, että Squashliigan säännöt ovat ajan tasalla, niiden noudattamista valvotaan, protestit käsitellään SSqL:n voimassa olevien sääntöjen mukaisesti ja päätökset ovat hyvin perusteltuja.

Sääntöjen valvonta

SSqL:n kilpailuryhmän puheenjohtaja nimeää liigasääntöjen valvontaa varten henkilön (liigakoordinaattori), jonka tehtävänä on:
(Tehtävään on nimetty Poku Salo, jonka puoleen voi kääntyä kaikissa liigaa koskevissa asioissa; puh. 040 776 5320, sähköposti poku.home[at]squash.fi.)
– lähettää ennen liigakierroksia seurojen puheenjohtajille ja liigavastaaville viesti, jossa muistutetaan liigasääntöjen tärkeimmistä kohdista, kuten järjestävän seuran ja vierailevan joukkueen velvollisuuksista, joukkueiden kokoonpanosta, ottelujärjestyksestä sekä poisjäänneistä ml. näihin kohtiin liittyvät sanktiot
– huolehtia siitä, että SSqL:n nettisivujen rankingosiossa ovat nähtävissä kilpailuryhmän squashliigaa koskevat, rankinglistasta poikkeavat päätökset sekä tarvittaessa ulkomaisten liittojen rankinglistat
– tarkistaa liigakierrosten jälkeen joko pistokokein tai laajemmin, että sääntöjä on noudatettu; liigakoordinaattori raportoi sääntörikkomuksista kilpailuryhmän puheenjohtajalle, jonka johdolla määrätään mahdolliset sanktiot; raportti rikkomustapauksista ja sanktiopäätöksistä perusteluineen tiedotetaan ao. seuroille ja liiton hallitukselle sekä julkaistaan netissä Squashliigan uutissivulla.

Protestien käsittely

– Protestin vastaanottaa SSqL:n toimisto, joka toimittaa sen kilpailuryhmän puheenjohtajalle käsittelyä varten sekä liiton hallituksen jäsenille tiedoksi.
– Kilpailuryhmän puheenjohtaja nimeää ryhmän ja/tai hallituksen jäsenistä 3-henkisen työryhmän, joka käsittelee protestin voimassaolevien sääntöjen mukaisesti ja laatii päätöksen perusteluineen.
– Protestipäätös tiedotetaan ao. joukkueille ja liiton hallituksen jäsenille sekä julkaistaan netissä Squashliigan uutissivulla.

SSqL:n hallitus, 8/2012