Facebook
Twitter
In English

Savcor Finnish Open 2010

Kisakuvia lisätty

Sunnuntai 14.2.2010

Loppuottelu

Olli Tuominen – Henrik Mustonen FIN
11/4 11/3 11/5 (26m)
Olli Tuominen puolusti menestykkäästi Savcor Finnish Open mestaruuttaan tänään Mikkelissä. Ensimmäistä kertaa suomalaisten kesken käydyssä loppuottelussa Tuominen kukisti Henrik Mustosen selvin numeroin suoraan kolmessa erässä.
Tuominen oli silminnähden keskittynyt päivän kamppailuun. Lyönnit olivat painavia ja tarkkoja, eikä Mustosella ollut aseita vastata Tuomisen tempoon. Kahden erän jälkeen Mustonen yritti vielä vaihtaa taktiikkaa ja pääsikin 4-0 johtoon. Pitemmälle se ei kuitenkaan riittänyt kun Tuominen otti seuraavat kymmenen pistettä ja ratkaisi kamppailun ensimmäisellä ottelupallolla 11-5.
”En ole hämmästynyt selvistä numeroista, koska onnistuin pelaamaan juuri niinkuin olin suunnitellut, enkä tehnyt turhia virheitä”, totesi kolminkertainen mestari Olli Tuominen.

Lauantai 13.2.2010

Välierät

Henrik Mustonen FIN – Wael Farag EGY
11/7 11/7 11/8 (40m)
Henrik Mustonen raivasi tiensä Savcor Finnish Openin loppuotteluun kukistamalla Egyptin Wael Faragin suoraan kolmessa erässä. Mustonen onnistui pitämään Faragin liikkeessä ja väsymys alkoi näkyä egyptiläisen liikkumisessa toisen erän lopulla. Siitä huolimatta Mustonen ei päässyt helpolla, vaan jokaisesta pisteestä oli taisteltava. Mustosen voitto tuli ottelun tasaisuudesta huolimatta varsin vakuuttavasti.
”Pelasin hyvin ja liike oli parempaa kuin edellisissä otteluissa. Onnistuin pitämään vauhdin yllä, ja se ratkasi ottelun edukseni”, sanoi Mustonen.


Olli Tuominen FIN – Bradley Hindle MLT
11/5 11/3 12/10 (51m)
Olli Tuominen puolustaa sunnuntaina Savcor Finnish Open voittoaan Henrik Mustosta vastaan. Välierässä Tuominen pudotti Maltan Bradley Hindlen. Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat Tuomisen selvää hallintaa, eikä Hindlelle tarjoutunut tilaisuuksia päästä peliin mukaan. Kolmannessa erässä Tuominen eteni 6-2 ja 9-5 tilanteisiin. Hindle löysi vielä yhden vaihteen ja pääsi kahden ottelupallon pelastettuaan 10-10 tilanteeseen. Tuominen otti kuitenkin kaksi seuraavaa pistettä ja voiton 12-10. ”Kaveri alkoi vähän väsyä ja kolmannen erän lopussa otteeni herpaantui hieman kun yritin liian nopeita ratkasuja. Huomenna pannaan kuitenkin kaikki peliin”, totesi Tuominen.
Sunnuntain loppuottelusta tulee historiallinen, sillä koskaan aikaisemmin ei loppuottelua ole käyty suomalaisten kesken.


Perjantai 12.2.2010

Puolivälierät

Bradley Hindle MLT – Andrew McDougal CAN
11/8 9/11 11/4 11/3 (53m)
Päivän ensimmäisessä ottelussa kolmanneksi sijoitettu Bradley Hindle kohtasi Andew McDougalin. Ottelu alkoi tunnustellen ja eteni tasaisesti aina tilanteeseen 8-8. Hindle onnistui ottamaan kolme seuraavaa pistettä ja erävoiton. Toisessa erässä McDougal sai hyvän alunja meni 6-2 johtoon. Hindle tuli tasoihin, mutta ei päässyt ohi. Erä McDougalille 11-9. Kolmannessa ja neljännessä erässä Hindle hallitsi peliä, eikä voittajasta enää ollut epäilystä.
”Pelasin hyvin ja oikeanlaista squashia. Luotin itseeni ja jos huomenna tuntuu yhtä hyvältä, kuka tietää…”, totesi iloinen Hindle.


Olli Tuominen FIN – Olivier Pett ENG
11/3 11/8 11/7 (41m)
Kilpailun voittoa puolustava Olli Tuominen otti selvän 3-0 voiton nuoresta Olivier Pettistä. Eiliseen verrattuna Tuomisen peli lähti alusta alkaen kulkemaan mallikkaasti ja ensimmäinen erä tuli helposti 11-3. Toisen erän alussa Tuomisen keskittyminen ei ollut kohdallaan ja se antoi Pettille mahdollisuuden. Hän menikin 5-0 johtoon ennen kuin Tuominen sai koottua itsensä. Pett oli vielä 6-3 johdossa, mutta siihen se jäi. Tuominen tuli takaa ja meni menojaan erävoittoon. Kolmannen erän alussa Pettillä oli vielä mahdollisuutensa johtaessaan 5-3, mutta nytkään hyvä alku ei riittänyt sen pitemmälle. Tuomiselle voitto ja paikka huomisiin välieriin, jossa vastaan tulee Bradley Hindle.
”Pelasin tänään jo selvästi paremmin, kyllä se siitä”, totesi Tuominen


Henrik Mustonen FIN – Neil Hitchens ENG
13/11 11/4 11/7 (32m)
Myös Henrik Mustonen selvitti tiensä välieriin kukistamalla omassa puolivälierässään Neil Hitchensin erin 3-0. Ensimmäinen erä oli tunnustelevaa squashia, jossa pelaajat etenivät tasatahtia 10-10 tilanteeseen. Hitchens sai eräpallon, jonka Mustonen pelasti ja otti sitten erävoiton 13-11. Toisessa erässä Mustoselle tyypillinen tempo alkoi purra vastustajaan ja hänellä oli ilmiselviä vaikeuksia pysyä vauhissa mukana. Väsymyskin alkoi näkyä ja Mustonen vei ottelun kaksi viimeistä erää selvästi.


Wael Farag EGY – Gilly Lane USA
12/10 8/11 11/7 5/11 11/5 (59m)
Karsinnasta pääsarjaan noussut Egyptin Wael Farag jatkoi hienoja esityksiään puolivälierissä. Kakkoseksi sijoitettu USA:n Gilly Lane lähti luonnollisesti suosikkina kamppailuun, mutta Farag ei antanut sen häiritä. Ensimmäinen erä, jonka Farag vei jatkopalloilla 12-10 osoitti, että suosikin asema ei ollut kiistaton. Ottelu oli loppuun asti tasainen, mutta Farag veti lopuksi pitemmän korren ja kohtaa välierissä Herik Mustosen.
Torstai 11.2.2010

Pääsarjan 1. kierros

Olivier Pett ENG – Kristian Frost Olesen DEN
11/8 11/3 9/11 5/11 11/5 (72m)
Karsinnan kautta tiensä raivannut Englannin Olivier Pett jatkoi hyviä otteitaan pääsarjan avauskierroksella. Vastassa ollut 6. sijaoitettu Tanskan Kristian Frost Olesen ei kuitenkaan ollut helppo vastus ja ottelu venyi viiteen erään ja kesti peräti 72 minuuttia.
Pett aloitti ottelun vahvasti vieden kaksi ensimmäistä erää ja johtaen kolmatta jo 9-6. Olesen sai kuitenkin otteen pelistä ja kuittasi kolmannen erän viiden pisteen putkella. Tanskalaisen hyvä vire jatkui vielä neljännessä erässä, minkä han vei 11-5. Ratkaisevassa erässä Olesen näytti hieman väsähtävän ja Pett sai hallinan ottelusta. Viides erä merkittiin englantilaiselle ja paikka toisella kirroksella oli selvä. Vastaan tulee huomenna ottelun Olli Tuominen – Kamran Khan voittaja.


Bradley Hindle MLT – Caspar Grauball Nielsen DEN
11/7 11/5 11/5 (42m)
Maltaa edustava kolmanneksi sijoitettu Bradley Hindle ei antanut mahdollisuuksia karsinnan ylättäjälle Caspar Grauball Nielsenille jatkaa yllätyksien sarjaa. Hindle oli kaikessa parempi ja otti paikan toiselle kierrokselle vakuuttavalla 3-0 voitolla.


Wael Farag EGY – Jaymie Haycocks ENG
11/9 9/11 11/6 10/12 11/9 (61m)
Päivän kolmannessa ottelussa jo toinen karsija selvitti tiensä toiselle kirrokselle. Egyptin Wael Farag näytti jo karsintaotteluissa, että hänellä on potentiaalia edetä kisassa. Ottelu 5. sijoitettua Jaymie Haycocksia vastaan oli kaiken aikaa tasainen ja ottelu olisi voinut päättyä kummin päin hyvänsä. Neljännessä erässä näytti jo ratkaisu tulevan, mutta Haycocks nousi 6-9 tilanteesa erävoittoon. Ratkaisevassa erässä Haycocksilla oli vielä tilanne hallinnassa ja johto 7-4. Farag pystyi kuitenkin vielä kääntämään erän edukseen ja vei erän 11/9.
”Olen todella onnellinen. Tämä on ensimmäinen puolivälieräpaikkani ”1-star” kisassa, totesi voittaja.


Neil Hitchens ENG – Matias Tuomi FIN
11/3 11/4 11/9 (34m)
Päivän ensimmäisessä suomalaisottelussa Matias Tuomi kohtasi 7. sijoitetun Neil Hitchensin. Ottelun alussa Tuomi hermoili ja Hitchens käytti tilaisuutta hyväkseen vieden kaksi ensimmäistä erää selvin numeroin. Kolmannessa erässä Tuomi pääsi hyvin mukaan peliin, ja oli jopa 8-7 johdossa. Hitchens meni kuitenkin ottelupalloon 10-8. Siinä tilanteessa Hitchensin polvesta tuli verta ja jouduttiin muutaman minuutin paikkaustauolle. Tauon jälkeen Tuomi otti vielä pisteen, mutta Hitchens kuittasi erän 11-9 ja otteluvoiton.


Olli Tuominen FIN – Kamran Khan MAS
11/9 11/7 11/5 (45m)
Kahta edellistä FInnish Open voittoa puolustava Olli Tuominen aloitti mestaruusjahdin 3-0 voitolla Malesian Kamran Khanista. Vaikka voitto oli lopulta selvä, alku ei mennyt helposti. Khan sai ottelulle ”salama-alun” ja meni 4-0 johtoon. Tuominen kuroi johdon kiinni, mutta malesialainen eteni hienoisessa johdossa 9-7 tilanteeseen. Se ei riittänyt, vaan Tuominen otti seuraavat neljä pistettä ja erän. Toisessa erässä mentiin tasatahtia 7-7 tilanteeseen ja taas Tuominen ratkaisi terävällä ”loppukirillä” erän itselleen. Kolmaskin erä alkoi tasaisesti, mutta nyt Tuominen aloitti kirinsä jo 4-4 tilanteessa. Voitto Tuomiselle ja paikka perjantain puolivälieriin.


Henrik Mustonen FIN – Alex Ingham ENG
11/8 11/7 11/5 (28m)
Kolmas suomalainen, Henrik Mustonen, täytty odotukset ja meni huomisiin puolivälieriin 3-0 voitolla Englannin Alex Inghamista. Kahden hyvin toisensa tuntevan pelaajan välinen ottelu alkoi Mustosen painostuksella, mutta Ingham pääsi vähitelleen peliin mukaan. Mustonen säilytti kuitenkin johtonsa ja vei ensimmäisen erän 11-8. Toisessa erässä Ingham pyristeli vielä vastaan, mutta mitä pitemmälle ottelu eteni, sitä varmemmin Mustonen hallitsi peliä. Perjantain puolivälierissä Mustonen kohtaa Neil Hitchensin.


Gilly Lane USA – Joel Hinds ENG
11/8 11/4 11/7 (33m)
Kisan kakkoseksi sijoitettu Gilly Lane pelasi varmaa ja tehokasta peliä eikä missään vaiheessa ollut uhattuna. Joel Hinds pysyi jossain määrin Lanen tahdissa vain avauserässä. Selvä 3-0 voitto Lanelle. Puolivälierissä Lane kohtaa Egyptin Wael Faragin


Andrew McDougal CAN – Rasmus Nielsen DEN
11/13 12/10 11/9 2/11 11/9 (61m)
Kanadan Andrew McDougal eteni puolivälieriin kukistamalla Tanskan Rasmus Nielsenin tiukassa viiden erän ottelussa. Molemmat pelaajat löivät kovaa ja tarkasti ja ottelu päättyi ratkaisevan erän lukemiiin 11-9.
Keskiviikko 10.2.2010

Karsinnan 2. kierros

Olivier Pett ENG – Neil Cordell ENG
11/7 11/6 11/8 (32m)

Jos Olivier Pett eilisessä ottelussa vaikutti ajoittain hieman haluttomalta, ei siitä tänään ollut jälkeäkään. Toisen kierroksen ottelussa karsinnan ykkössijoitettua Neil Cordellia vastaan Pett hallitsi tianteita kaiken aikaa ja vei pääsarjapaikan kypsällä ja vakuuttavalla pelillä. Pett luki peliä hyvin ja oikealla sijoittumisella ehti joskus mahdottomiltakin näyttäviin palloihin. Eleettömän varmasti pelaava Pett nousi esityksellään varteenotettavaksi haastajaksi pääsarjan ensimmäisellä kierroksella.


Wael Farag EGY – Sammy Chambers ENG
11/8 11/6 11/7 (29m)

Päivän toisessa ottelussa Egyptin Wael Farag ei antanut mahdollisuuksia Arttu Moision kukistaneelle Sammy Chambersille. Taitava ja hyvin liikkuva Farag oli toisen erän alkuhetkiä lukuunottamatta koko ajan niskan päällä ja vaikka Chambers yritti ja taisteli, ei Farag päästänyt häntä uhkaamaan voittoaan. Myös Faragin mahdollisuudet vaikuttavat lupaavilta pääsarjan avauskierroksella.


Alex Ingham ENG – Mick Biggs ENG
11/5 11/5 12/10 (26m)

Kolmannessa ottelussa kohtasivat englantilaiset Alex Ingham ja Mick Biggs. Molemmille ottelu oli ensimmäinen, koska he seedausten perusteella saivat eilen vapaakierroksen. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, mutta 3-5 tilanteesta Ingham vei kahdeksan pistettä putkeen ja kuittasi erän nimiinsä. Toisessa erässä tilanteet hieman tasoittuivat, mutta kankeahkosti liikkuva Biggs ei pystynyt uhkaamaan vastustajaansa. Kolmannessa erässä Biggsin peli alkoi kulkea ja tilanteiden 5-1 ja 8-4 hän pääsi 10-9 eräpalloon. Siihen se kuitenkin jäi ja Ingham vei erän ja ottelun, sekä paikan pääsarjaan.


Caspar Grauball Nielsen DEN – Alejandro Garbi Caro ESP
7/11 11/5 11/9 6/11 14/12 (66m)

Illan viimeisessä ottelusta muodostui toistaiseksi pisin ja jännittävin karsinnan otteluista. Sijoittamaton tanskalainen Caspar Grauball Nielsen nousi pääsarjaan kukistamalla 66 minuuttia kestäneessä ottelussa kakkoseksi sijoitetun espanjalaisen Alejandro Garbi Caron viidennen erän jatkopalloilla pelastaen Garbin kaksi ottelupalloa.
Tiistai 9.2.2010

Karsinnan 1. kierros

Olivier Pett ENG – Sean Hunter ENG
11/6 11/7 11/1 (23m)
Kilpailun ensimmäisessä ottelussa kohtasivat englantilaiset Olivier Pett ja Sean Hunter. Ottelu alkoi hieman tunnustellen ja Hunter onnistui alussa pitämään Pettin takanaan. Hunterin johtaessa 6-3 Pett ”päätti” pelata ja veikin vaivattomasti kahdeksan seuraavaa pistettä ja erän. Toinen erä oli kaksijakoinen. Hunter vei kolme ensimmäistä pistettä ja Pett kuusi seuraavaa ja taas Hunter kolme. Loppu oli taas Pettin hallintaa ja toinen erä hänelle 11-7. Kolmanteen erään Olivier Pett tuli selvästi keskittyneempänä ja veikin erän kaikki, paitsi yhden, pisteet. Senkin hän menetti omaan helppoon virheeseen. Vaikutti siltä, että aina kun Pett halusi, hän teki pisteen. Toisella kierroksella Pett kohtaa karsinnan ykkössijoitetun Neil Cordellin.

Sammy Chambers ENG – Arttu Moisio FIN
10/12 11/9 5/11 11/2 11/9 (46m)
Päivän ensimmäinen suomalainen, Arttu Moisio, järjesti Mikkelin yleisölle hienoa squashviihdettä viiden erän ottelussa. Kumpikin pelaaja löi palloa kovaa ja tarkasti, mutta Arttu sortui useammin virheisiin kuin Chambers. Kaksi ensimmäistä erää olivat erittäin tasaiset ja ensimmäisen vei Moisio ja toisen Chambers. Kolmannessa erässä Moisio sai hyvän vauhdin päälle ja virheet jäivät pois. Kolmas erä Moisiolle ja 2-1 johto. Neljännessä erässä pieni väsymys alkoi näkyä Moision pelissä ja erä menikin helposti englantilaiselle. Ratkaisevassa erässä Chambers sain hyvän alun ja meni 5-21 johtoon. Moisio tuli kuitenkin vielä mukaan peliin ja tasoitti 6-6:een ja meni vielä 9-8 johtoon. Chambers oli kuitenkin onnekkaampi lopussa ja vei ottelun nimiinsä 46 minuutissa.

Caspar Grauball Nielsen DEN – Markus Vanhanen FIN
11/1 12/10 11/6 (29m)
Illan viimeisessä ottelussa Tanskan Caspar Nielsen oli askelen Mikkelin Markus Vanhasta edellä kaiken aikaa. Tosisessa erässä Vanhasella oli mahdollisuus päästä otteluun mukaan, kun hän nousi 8-5 tappioasemasta 10-9 eräpalloon. Tanskalainen vei kuitenkin erän ja otti 2-0 johdon. Kolmannessa erässä edettiin tasaisesti 6-6 tilanteeseen, mutta pidemmälle Vanhanen ei päässyt.
Torstaina ratkotaan neljässä ottelussa pääsarjaan pääsijät.
”Olen kuitenkin tyytyväinen peliini. Tämä oli yksi parhaimmista peleistäni”, sanoi Moisio taistelun tauottua.

Tänään suoritettiin Savcor Finnish Openin karsinnan arvonta. Paikalla määräaikaan ilmoittautui 11 pelaajaa. Ottelut alkavat ohjelmasta poiketen klo 16.00.
27.1.2010
Tiistaina pidetystä lehdistötilaisuudesta Länsi-Savo julkaisi jutun.
Miesten squashin kansainvälinen ammattilaisturnaus Mikkelissä 9.–14.2.2010

Savcor Finnish Open-turnauksen pääsarja pelataan 16 kaaviolla. Suoraan pääsarjaan on kelpuutettu 11 PSA–pelaajaa sekä villillä kortilla Suomen Matias Tuomi. Karsintojen kautta pääsarjaan kelpuutetaan 4 pelaajaa. Pääsarja käynnistyy torstaina 11.2.2010 klo 14.00. Välierät pelataan lauantaina 13.2. ja turnauksen huipentumana loppuottelu sunnuntaina 14.2.Aikataulu

Tiistai 9.2.
klo 15.00 Karsinnan 1. kierros
Keskiviikko 10.2.
klo 17.00 Karsinnan 2. kierros
Torstai 11.2.
klo 14.00 Pääsarjan 1. kierros (8 ottelua)
Perjantai 12.2.
klo 17.30 Puolivälierät (neljä ottelua)
Lauantai 13.2.
klo 15.00 Välierät
Sunnuntai 14.2.
klo 13.00 Loppuottelu


Kisaliput: Sport Forumista (015) 7600 730.