Facebook
Twitter
In English

Savcor Finnish Open 2011

Miesten Savcor Finnish Open

Squashin ammattilaisturnaus Mikkelissä 8.–13.2.2011
Picture gallery

Finnish Open 2008 | Finnish Open 2009 | Finnish Open 2010

Loppuottelu

Sunnuntai 13.2.2011

Stephen Coppinger RSA – Joey Barrington ENG
13/15 11/5 11/8 11/5 (67 min)

Kolmanneksi sijoitettu Etelä-Afrikan Stephen Coppinger on uusi Finnish Open mestari. Sunnuntain loppuottelussa Coppinger kukisti kilpailun ykköseksi sijoitetun Englannin Joey Barringtonin erin 3-1.
Barrington sai ottelulle unelma-alun ja meni nopeassa tahdissa 5-0 ja 7-3 johtoon, ennen kuin Coppinger sai pelinsä kasaan. Hän pääsikin kahden pelastetu eräpallon jälkeen vielä itse eräpallotilanteeseen, mutta Barrington vei kuitenkin erän 15-13 puolessa tunnissa. Toisessa erässä Coppinger oli mukana heti erän alusta ja onnistuikin pitämään etumatkan aina erävoittoon asti. Kolmannessa erässä edettiin taas tasaisesti 6-6- tilanteesseen, mutta Barringtonilla alkoi näkyä joitakin ongelmia takareiden kanssa. Liikkuminen ei ollut ihan sitä mitä siihen asti oli ollut ja Coppinger sai yliotteen.. Neljännessä erässä Barrington ei enää pystynyt uhkaamaan eteläafrikkalaisen etenemistä kohti Finnish Openin mestaruutta. Neljäs erä 11-5 Coppingerille.
”Olen tietenkin tyytyväinen, koska voitosta aina pelataan. Olen pahoillani Joeyn puolesta”, sanoi Coppinger voittohaastattelussaan.


Perinteiselle Savcor Finnish Open avantouinnille uskaltautuivat Bradley Hindle, Matthew Karvalski sekä ”puolittain” Justin Beard ja Kashif Shuja.


Välierät

Lauantai 12.2.2011

Stephen Coppinger RSA – Omar Abdel Aziz EGY
11/7 11/9 14/12 (59 min)

Kolmanneksi sijoitetun Stephen Coppingerin esitys eilen Henrik Mustosta vastaan antoi odottaa tiukkaa ottelua tänään kokkossijoitettua Omar Abdel Azizia vastaan. Ottelu alkoi kuitenkin Coppingerin vahvalla painostuksella, joka vei hänet jo 9-2 johtoon ensimmäisessä erässä. Siitä egyptiläinen ei toipunut, vaikka pääsikin 7:ään pisteeseen erässä. Toisessa erässä tilanne tasoittui ja tilanteeseen 9-9 edettiin tasatahtia. Coppinger onnistui kuitenkin ratkaisevissa palloissa ja vei erän 11-9. Kolmannessa erässä Aziz pääsi jo eräpallotilanteeseen, mutta kolmannella ottelupallolla Coppinger pystyi sinetöimään voiton. Puhuin ennen ottelua Azizin kanssa ja hän vaikutti olevan melkoisen tunnekuohun vallassa maansa edellisillan tapahtumista, jotka eivät voineet olla vaikuttamatta hänen keskittymiseensä.
”Olin viime viikolla Swedish Openissa katsomassa maailman huippujen peliä ja se innosti minua. Olin onnekas ensimmäisellä kierroksella ja eilen pelasin tosi hyvin. En ole vähään aikaan pelannut loppuottelussa, joten odotan huomista innolla”, kommenoi Coppinger ottelun jälkeen.
”Hän pelasi paremmin kuin minä ja ansaitsi voiton. Hän painosti minua kentän kulmiin, enkä ollut tarpeeksi kärsivällinen. Toivon, että yleisö nauttii huomisesta loppuottelusta”, sanoi Aziz.

Joey Barrington ENG – Bradley Hindle MLT
4/11 11/13 11/6 11/4 11/6 (80 min)

Päivän ensimmäisessä välierässä kohtasivat kisan ykkössijoitettu Englannin Joey Barrington ja sijoittamaton Maltan Bradley Hindle. Maltalainen, jonka lähes kaksituntinen puolivälierä päättyi 16 tuntia aiemmin aloitti ottelun vahvasti. Hän meni tuota pikaa 8-0 johtoon ja vei erän selvästi 11-4. Toisessa erässä Barrington alkoi päästä peliin mukaan ja oli jopa karata johtaessaan jo 7-4 ja päästessään eräpallotilanteeseen 10-9. Hindle vei kuitenkin erän 13-11, mutta edellisen päivän ottelu alkoi jo näkyä liikkeissä. Kolmannessa erässä tilanne käänty sitten Barringtonin eduksi ja hän jyräsi vastustamattomasti kohti otteluvoittoa ja loppuottelupaikkaa.
”Bradleyn palautuminen eilisestä kaksituntisesta oli uskomatonta. Tiesin, että hän on vaarallinen vastustaja, sillä olen hävinyt hänelle. Täytyy lyöttäytyä henen seuraansa tänä iltana ja löytää samanlainen palautus loppuottelua varten”, totesi Barrington.
”Pelasin mielestäni hyvän ottelu ja olin henkisesti vahvempi kuin eilen, mutta mitä enemmän yritin sitä kovemmalata se tuntui”, sanoi puolestaan Bradley Hinde.


Puolivälierät

Perjantai 11.2.2011

Bradley Hindle MLT – Davide Bianchetti ITA
8/11 11/4 8/11 11/7 11/8 (111 min)

Eilisen viisieräisen ottelun voittanut Italian Davide Bianchetti päätti tänäänkin illan viisieräiseen otteluun. Tällä kertaa voittajaksi nousi kuitenkin Maltan Bradley Hindle. 111 minuuttia kestäneessä ottelussa ei tapahtumia puuttunut. Oli kaksi taukoa verenvuodon vuoksi, oli let-palloja ja kinastelua tuomarin kanssa. Voittaja oli luonnollisesti tyytyväinen lopputulokseen ja sanoi kaikesta huolimatta ”tykänneensä” ottelusta.

Stephen Coppinger RSA – Henrik Mustonen FIN
11/4 11/3 11/4 (37 min)

Kisan viimeinen suomalainen, Henrik Mustonen, ei pystynyt uhkaamaan kolmanneksi sijoitettua Etelä-Afrikan Stephen Coppingeria puolivälieräottelussa. Coppinger hallitsi peliä ja pakotti Mustosen tekemään aivan liian monta virhettä. Coppinger puolestaan ei tehnyt juuri lainkaan virheitä, vaan paukutteli tarkkoja sijoituksia, joilla irtosi selvään 3-0 voittoon tarvittavat pisteet.

Omar Abdel Aziz EGY – Rasmus Nielsen DEN
11/4 12/10 11/2 (42 min)

Eilen Matias Tuomen kanssa vaikeuksissa ollut Egyptin Omar Abdel Aziz oli tänään avain eri pelipäällä. Hyvää peliä pitkin turnauksen esittänyt Tanskan Rasmus Nielsen ei löytänyt keinoja Azizin pystäyttämiseen. Toisessa erässä tanskalaisella oli pienet mahdollisuudet tasoittaa ottelu, mutta erän hävittyään kolmas meni selvästi egyptiläiselle.

Joey Barrington ENG – Jonathan Harford ENG
11/7 11/9 11/2 (46 min)

Kisan ykkössijoitettu Englannin Joey Barrington ei antanut karsinnasta tulleen maanmiehensä Jonathan Harfordin yllättää itseään. Barrington hallitsi tilanteita, vaikka kaksi ensimmäistä erää olivatkin tuloksellisesti melko tasaiset. Kolmannessa erässä Barrington olikin sitten täysin pitelemätön ja eteni lauantain väleriin.


Perjantain erikoisuus Sport Forumissa on pihalle sijoitettu palju, josta voi TV-ruudun kautta seurata kentän tapahtumia. Ensimmäisenä paljun testasi hallipäällikkö Juha Pekonen.


Pääsarjan 1. kierros

Torstai 10.2.2011

Davide Bianchetti ITA – Mark Krajcsak HUN
11/7 11/13 8/11 11/6 11/5 (94 min)

Illan viimeisestä ottelusta odotettiin tasaista vääntöä ja juuri niin kävi. Neljänneksi sijoitettu Unkarin Mark Krajcsak, joka on maailmanlistalla parikymmentä sijaa Italian Davide Bianchettia edellä oli hienoinen ennakkosuosikki, mutta italialainen oli pelannut hienon turnauksen edellisellä viikolla Ruotsissa, joten yllätystäkin saattoi odottaa. Ottelu oli kahden tasaisen ja hyvin toisensa tuntevan pelaajan tiukka vääntö, jossa pitkät pallot turhan usein päättyivät let-palloon. Unkarilainen meni erissä 2-1 johtoon, mutta lopulta Bianhetti kuitenkin onnistui kääntämään ottelun edukseen.

Joey Barrington ENG – Lenardo Romiglio ESP
11/5 11/3 11/3 (33 min)

Karsinnasta pääsarjaan selviytynyt kisan valopilkku Romiglio oli nähtävästi käyttänyt paukkunsa loppuun, niin voimattomalta hän näytti ykkössijoitettua Englannin Joey Barrintonia vastaan.

Henrik Mustonen FIN – Kristian Frost Olesen DEN
11/8 11/5 11/3 (32 min)

Henrik Mustonen, joka oli hävinnyt tanskalaiselle syksyllä viiden erän ottelun, ei nyt jättänyt mitään arvailujen varaan. Mustonen juoksutti Olesenia ympäri kenttää ja jo ensimmäisen erän lopulla tanskalisesta alkoi näkyä väsymisen merkkejä. Mustonen jatkoi samaan tahtiin toisessa erässä ja sen puolessavälissä tanskalainen oli jo aivan ”poissa pelistä”, eikä hän enää jaksanut hakea edes suhteellisen helppoja palloja. Mustonen kohtaa perjantain puolivälierissä Etelä-Afrikan Stephen Coppingerin.

Omar Abdel Aziz EGY – Matias Tuomi FIN
11/6 9/11 11/2 9/11 11/9 (57 min)

Villillä kortilla kisaan päässyt Matias Tuomi kiusasi kakkossijoitettua Egyptin Omar Abdel Azizia täydet viisi erää, ennen kuin egyptiläinen poistui kentältä voittajana. 57 minuuttia kestänyt ottelu oli Tuomelta hieno peli, vaikka tappio varmaan tuntui kirvelevältä. Tuomella oli 9-8 johto ratkaisevassa erässä, mutta egyptiläinen onnistui ottamaan tarvittavat kolme pistettä voiton varmistamiseen.

Stephen Coppinger RSA – Robbie Temple ENG
11/3 rtd.

Robbie Temple loukkasi jalkansa ja joutui luovuttamaan ensimmäisen erän jälkeen.

Rasmus Nielsen DEN – Campbell Grayson NZL
9/11 11/9 11/7 11/8 (55 min)

Karsinnan kautta pääsarjaan tullut Tanskan Rasmus Nielsen jatkoi hyviä otteitaan ensimmäisellä kierroksella. Rankingissa lähes sata sijaa vastustajaansa alempana oleva tanskalainen pelasi vakuuttavasti ja vei lähes tunnin kestäneessä ottelussa voiton erin 3-1.

Bradley Hindle MLT – Kashif Shuja NZL
11/5 11/6 6/11 11/8 (49 min)

Maltaa edustava australialainen Bradley Hindle ja Uuden Seelannin Kashif Shuja ovat rankingissa peräkkäisillä sijoilla ja ottelusta odotettiin tasaista. Maltalainen oli kuitenkin hyvällä pelipäällä ja nakutti pisteitä eleettömällä, lähes flegmaattiselta näyttävällä, pelityylillään.

Jonathan Harford ENG – Matthew Karwalski AUS
11/5 11/7 11/9 (39 min)

Karsinnan 1. ja 2. sijoitetut Matthew Karwalski ja Jonathan Harford oli arvottu vastakkain Finnish Openin ensimmäisellä kierroksella. Ennalta tasaiseksi koitokseksi arvoitu ottelu ei kuitenkaan ihan vastannut niitä odotuksia. Englannin Harford osoittautui liian kovaksi Australian Karwalskille. Ainoastaan kolmannessa erässä australialainen pääsi hieman kiusaamaan englantilaista ja johti erää 9-8, mutta sen pitemmälle ei rahkeet tänään riittäneet.


Karsinnan 2. kierros

Keskiviikko 9.2.2011

Jonathan Harford ENG – Nathan Lake ENG
11/6 11/3 11/5 (27 min)

Viimeisenä miehenä tiensä pääsarjaan selvitti 2. sijoitettu Englannin Jonathan Harford, jolla ei ollut suurempia vaikeuksia maanmiestään Nathan Lakea vastaan.
Suortetussa arvonnassa Harford saa pääsarjassa vastaansa myöskin karsinnasta selviytyneen Australian Matthew Karwalskin. Muista pääsarjaan päässeistä Leandro Romiglio kohtaa Englannin Joey Barringtonin ja Rasmus Nielsen Uuden Seelannin Campbell Graysonin.

Leandro Romiglio ESP – Khawaja Adil Maqbool PAK
10/12 11/8 11/1 7/11 14/12 (53 min)

Karsinnan tasokkain ja jännittävin ottelu päättyi lopulta Espanjan Lenardo Romiglion voittoon 53 minuutissa viidennen erän lukemiin 14-12. Ottelu oli kolmatta erää lukuunottamatta, jossa pakistanilainen näytti ”vetävän henkeä”, erittäin tasainen. Viidennessä erässä Romiglio näytti jo pääsevän karkuun johtaessaan 7-5, mutta Maqbool taisteleli iltsensä 8-7 johtoon ja vielä kolmeen ottelupalloon. Romiglio ei antautunut ja onnistui viemään erän ja paikan huomenna alkavaan pääsarjaan.

Rasmus Nielsen DEN – Reiko Peter SUI
11/0 11/5 11/8 (20 min)

Illan toinen pääsarjaan selviytynyt pelaaja on Tanskan Rasmus Nielsen, joka passitti Sveitsin Reiko Peterin laulukuoroon 20 minuutissa. Hyvin liikkuva ja ulottuva Nielsen ei päästänyt montaa palloa ohitseen takaseinään asti, vaan katko pallot aikaisin ja tarkasti. Ensimmäisessä erässä Nielsen suorastaan murskasi sveitsiläisen, joka jäi pisteittä avauserässä. Toisessa ja kolmannessa erässä Peter pääsi jonkinverran peliin mukaan, mutta ei kuitenkaan riittävästi uhatakseen tanskalaisen voittoa.

Matthew Karwalski AUS – Jonas Daehler SUI
11/2 11/6 12/10 (25 min)

Karsinnan finaalikierroksen aloittivat eilen vapaakierroksen saanut 1. sijoitettu Australian Matthew Karwalski, jota vastaan asettui Sveitsin Jonas Daehler. Ottelun käsikirjoitus oli melko selvä alusta alkaen eikä sveitsiläinen pystynyt horjuuttamaan Karwalskia. Vaikka Daehler pääsikin eräpallotilanteeseen kolmannessa erässä, ei voittajasta loppujen lopuksi ollut epäselvyyttä missään vaiheessa.


Karsinnan 1. kierros

Tiistai 8.2.2011

Leandro Romiglio ESP – Arttu Moisio FIN
11/6 11/7 11/5 (27 min)

Illan ja ensimmäisen kierroksen viimeisessä ottelussa karsinnan ainoa suomalainen, Arttu Moisio, kohtasi Espanjan Lenardo Romiglion. Argentiinassa syntyneen Romiglion ranking on parhaimmillaan ollut 103 ja se näkyi myös hänen pelissä. Totuuden nimissä on sanottava, että Moisio ei päässyt omalle tasolleen missään vaiheessa ottelua.

Nathan Lake ENG – Alex Ingham ENG
11/9 11/8 11/9 (43 min)

Toinen illan englantilaisotteluista Nathan Laken ja Alex Inghamin välillä oli tasainen kamppailu. Ingahamilla oli omat mahdollisuutensa ensimmäisessä erässä johtaessaan 6-4, mutta Lake tuli rinnalle ja meni 11-9 erävoittoon. Toisessa erässä Lake oli kaiken aikaa johdossa ja vei erän 11-8. Kolmannessa erässä Inghamille tarjoutui vielä mahdollisuus kääntää ottelu hänen johtaessa 9-6. Lake ei kuitenkaan antanut periksi, vaan otti viisi pistettä putkeen ja sinetöi näin otteluvoiton.

Jonathan Harford ENG – James Simpson ENG
11/5 11/8 11/7 (29 min)

Karsinnan 2. sijoitettu Englannin Jonathan Harford kohtasi maanmiehensä James Simpsonin avausottelussaan. Pelaajien tasoero oli selvä, eikä Harfordilla ollut vaikeuksia edetä toiselle kierrokselle, jossa Harford kohtaa toisen englantilaisottelun voittajan. Arpa heitti kaikki englantilaiset samaan lohkoon, joten vain yksi heistä voi päästä pääsarjaan.

Khawaja Adil Maqbool PAK – Caspar Grauball Nielsen NED
9/11 12/10 7/11 11/2 11/5 (47 min)

Karsinnan 3. sijoitettu Pakistanin Khawaja Adil Maqbool joutui tekemään täyden päivätyön selvittääkseen tiensä jatkoon. Parhaimmillaan maailmanlistalla sijalla 68 ollut pakistanilainen on taitava pelaaja, mutta fysiikassa voisi ehkä olla parantamisen varaa. Nuori tanskalainen taisteli sinnikkäästi ja pärjäsikin hyvin kolme erä johtaen ottelua erin 2-1. Neljännestä erästä alkaen kokenut pakistanilainen sai kuitenkin pelin hallintaansa ja tasoitti ottelun. Viidennessä erässä edettiin tilanteeseen 5-5, mutta Maqbool vei seuraavat kuusi pistettä osin taidolla, osin onnella ja eteni toiselle kierrokselle.

Rasmus Nielsen DEN – Justin Beard AUS
12/10 11/7 11/5 (37 min)

Jos edellisessä ottelussa lyötiin kaiken aikaa kovaa, nyt nähtiin stoppareita ja lobbeja yllin kyllin. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja pisteet menivät lähes vuoronperään kummallekin pelaajalle. Erä meni karsinnan 4. sijoitetulle Nielsenille lopulta 12/10. Toisessa erässä tanskalaisen tarkempi peli ja ulottuvuus alkoi tuottaa tulosta ja tasoero rupesi näkymään. Australian Beard taisteli sinnikkäästi, mutta ei pystynyt horjuttamaa tanskalaisen peliä. Ottelu lopulta Nielsenille melko vakuuttavasti.

Reiko Peter SUI – Alejandro Garbi Caro ESP
11/5 14/12 11/7 (34 min)

Illan toisessa ottelussa kohtasi kaksi kovaa lyövää ja hyvin liikkuvaa pelaajaa. Sveitsin Peter sai ottelun alussa hyvän otteen pelistä ja vei ensimmäisen erän selvästi 11/5. Toinen erä alkoi Peterin edelleen painostaessa ja erä näytti menvän selvästi hänelle. Tilanteessa 4/10 espanjalainen löysi kuitenkin uuden vaihteen ja kuroi etumatkan kiinni ja sai jopa vielä eräpallon tilanteessa 11/10. Sveitsiläinen sai kuitenkin vielä pelinsä järjestykseen ja vei erän 14/12. Kolmannessa erässä edettiin tasaisesti tilanteeseen 6/6, mutta siihen espanjalaisen pyristely päättyi.

Jonas Daehler SUI – Jonathan Geekie SCO
11/5 11/6 11/7 (29 min)

Kilpailun ensimmäisessä ottelussa kohtasivat Sveitsin 21-vuotias Jonas Daehler ja Skotlannin vuotta nuorempi Jonathan Geekie. Sveitsiläinen, joka pelaa jo neljättä kautta PSA-kiertueella oli selkeästi taitavampi. Skotlantilainen aloitti kiertueella vasta viime syksynä ja kokemattomuus paistoi läpi koko 29 minuuttia kestäneen ottelun ajan.


Karsinta arvottu

Savcor Finnish Openin karsinnan arvonta suoritettiin maanantaina Mikkelissä. Viimehetken poisjäännin vuoksi karsinnassa pelaa 15 pelaajaa, joiden joukossa ainoana suomalaisena Arttu Moisio. Moision ottelu päättää karsinnan ensimmäisen kierroksen alkaen klo 20.15.
Karsinta käynnistyy klo 15.45 ja ohjelmassa on kahdeksan ottelua.

Savcor Finnish Open-turnauksen pääsarja pelataan 16 kaaviolla. Suoraan pääsarjaan on kelpuutettu 11 PSA–pelaajaa sekä villillä kortilla Suomen Matias Tuomi. Karsintojen kautta pääsarjaan kelpuutetaan 4 pelaajaa. Pääsarja käynnistyy torstaina 10.2.2010 klo 14.00. Välierät pelataan lauantaina 12.2. ja turnauksen huipentumana loppuottelu sunnuntaina 13.2.


Aikataulu

Tiistai 8.2.
klo 15.00 Karsinnan 1. kierros
Keskiviikko 9.2.
klo 17.00 Karsinnan 2. kierros
Torstai 10.2.
klo 14.00 Pääsarjan 1. kierros (8 ottelua)
Perjantai 11.2.
klo 17.30 Puolivälierät (neljä ottelua)
Lauantai 12.2.
klo 15.00 Välierät
Sunnuntai 13.2.
klo 15.00 Loppuottelu


Kisaliput: Sport Forumista (015) 7600 730.


Vuoden 2010 loppuottelijat Olli Tuominen ja Henrik Mustonen